logo

Battal İlgezdi; ‘Deprem değil bina öldürür gerçeğini unutmayalım’

Battal İlgezdi; ‘Deprem değil bina öldürür gerçeğini unutmayalım’

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi; ‘Deprem değil bina öldürür gerçeğini unutmayalım’, ‘Deprem önemleri her türlü siyasi kaygıdan uzak hızla hayata geçirilmelidir’

Battal İlgezdi; ‘Deprem değil bina öldürür gerçeğini unutmayalım’

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, 17 Ağustos Marmara Depremi’nin 13. yılı nedeniyle yaptığı açıklamada, “Deprem önemleri her türlü siyasi kaygıdan uzak yerel ve merkezi yönetimlerin ortak çalışması hızla hayata geçirilmelidir” dedi.

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi açıklamasında şunları söyledi:
“Ülkemize büyük üzüntü yaşatan, acılarını hala hissettiğimiz 17 Ağustos Marmara Depremi’nin ardından 13 yıl geçti. Binlerce insanımızın hayatını kaybettiği, yaralandığı, binlerce çocuğumuzun yetim ve öksüz kaldığı bu felakette yaşadıklarımızı unutmadık.

Türkiye’nin en önemli gerçeklerinden biri olan deprem konusunda, yıllardır yaşanan her büyük acının ardından acıları paylaşmanın ötesine geçmeyen tepkiler, önlemlerin hızla gerektiği gibi alınmaması, tüm uzmanların ortak görüşü olan olası bir deprem felaketinde ne yazık ki daha büyük yeni acıları yaşayabileceğimiz gerçeğini bize hatırlatıyor.

Türkiye’nin bir deprem ülkesi olduğu tüm bilimsel verilerle kanıtlanmışken, yine tüm uzmanların sık sık vurguladığı “deprem değil bina öldürür” gerçeğine karşın, yerel ve merkezi yönetimlerin her türlü siyasi kaygıdan uzak, hızla ortak çalışma yapmaları, özellikle deprem riski altında bulunan yerleşim merkezlerinde depreme dayanıklı konutlaşma için tüm olanaklar seferber edilmelidir.

17 Ağustos depreminin yıldönümünde, bir daha böyle acılar yaşanmaması ümidiyle bu felakette kaybettiğimiz vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına bir kez daha başsağlığı ve sabır diliyorum”

Paylaşın:
#

SENDE YORUM YAZ