logo

Battal İlgezdi, ‘İçerenköy’ün İmar Sorunu Bitmiştir’

Battal İlgezdi, ‘İçerenköy’ün İmar Sorunu Bitmiştir’

Battal İlgezdi, katılımcılara ve Ataşehirlilere kendisine 15 yıl güvenerek görev ve destek verdiği için teşekkür ederek İçerenköy planları ile ilgili bilgi verdi.

Recep Kenan / itvhaber.com

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin katılımıyla İçerenköy imar planları ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin katılımı ile gerçekleştirilen İçerenköy imar planları bilgilendirme toplantısına CHP Ataşehir Belediye Başkan Adayı Onursal Adıgüzel, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Celal Yalçın, belediye meclis üyeleri ve meclis üyesi adayları, İçerenköy Muhtarı Sırma Doğru’nun arasında olduğu muhtarlar ve İçerenköylüler katıldı.

Katılımcılara İçerenköy imar planları ile ilgili teknik bilgileri Ataşehir Belediye başkan yardımcıları Sadık Semih Kayhan, Cenan Aslan ve Planlama Müdürü Temel Önder verdi.

İçerenköy İnal Aydınoğlu Kültür Merkezi’nde İçerenköy imar planları ile ilgili bilgilendirme toplantısının açılışında konuşan Ataşehir’in kurucu başkanı Battal İlgezdi, Ataşehir Belediyesinin bir sandalye bir masa ile kurduğunu hatırlatarak, kuruluşundan bugüne Ataşehir için verdiği mücadeleyi özetledi.

ATAŞEHİR’E KAZANDIRDIKLARI KÜLTÜR MERKEZİNİN KATKI SUNANLARA TEŞEKKÜR

İçerenkmy’deki İnal Aydınoğlu Kültür Merkezindeki toplantı salonunun Atatürk Kültür Merkezi’nden sonra İstanbul’daki en büyük salon olduğunu altını çizen Battal İlgezdi, Ataşehir’e kazandırdıkları kültür merkezinin yapımında katkı sunan ve emeği geçenlere teşekkür etti.

KÜLTÜR MERKEZİNDE 15 GÜN İÇERİSİNDE 6100 ÖĞRENCİYE ULAŞILDI

Pazar alanı olarak geçen alanda İçerenköy Kültür Merkezi inşaatına başladığını, Büyükşehir zabıtalarının kültür merkezini yıkmaya geldiğini hatırlatan Ataşehir’in kurucu başkanı Battal İlgezdi, 3.000 kişilik salonun da olduğu kültür merkezinde 15 gün içerisinde çeşitli alanda verilen kurslarda 6100 öğrenciye ulaşıldığını kaydetti.

8000 METREKARE ÜZERİNE HASTANE YAPILIYOR

Önümüzdeki günlerde 8000 metrekare üzerine İstanbul’un sayılı hastanelerinden birini açacaklarını ve Türkan Saylan Tıp Merkezi’ni buraya taşıyacaklarını kaydedilen Battal İlgezdi, hastanenin açılışının Onursal Adıgüzeli kısmet olacağını belirtti.

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK 6 MAHALLESİNDEN İÇERENKÖY İHMAL EDİLDİ

Ataşehir’in imarını 10 sene Kadir Topbaş’ın yapmadığını ifade eden Battal İlgezdi, göreve geldiğinde Türkiye’nin en büyük 6 mahallesinden biri olan İçerenköy’ün Kadıköy’e bağlı iken ihmal edildiğini, hiçbir sorunun çözülmediği belirtti.

İÇERENKÖY İMAR PLANINDA BÜTÜN SİYASİ PARTİLERİN EMEĞİ

İçerenköy imar planının çıkmasında bütün siyasi partilerin emeği olduğunu, sadece Cumhuriyet Halk Partisi değil, AK Parti, Milliyetçi Hareket Partisi, iyi Parti ve Saadet Partisi grup başkan vekilleri ile beraber bu planlar çıkarıldığını vurgulayarak, “Bu planları herkesin ortak katkısıyla oldu Sadece benim değil…  Komisyondan bu planlar çıkmıyordu. Çünkü 6 kişi Adalet ve Kalkınma partisinde 3 kişi Cumhuriyet Halk partisinde.

BATTAL İLGEZDİ VE ARKADAŞLARI BÜYÜKŞEHİRDE PLANLARI YAPTI

İçerenköy’ün 1/1.000’lik ve 5.000’lik planları daha önce çıktı. 5 yıl önce mahkeme iptal etti. Daha sonra bu planları tekrar yaptık. İçerenköy planlarında en büyük emek Battal İgezdi ve arkadaşlarının. Battal İlgezdi ve arkadaşları gitti Büyükşehirde oturdu, planları yaptı. Sadık Kayhan, Temel Önder ve Cenan Aslan ile 3 eleman Büyükşehirde sabahladılar. İmar planlarında Sadık Kayahan’ın teknik anlamda çok büyük emeği vardır. Kısmet olursa bir ay sonra o da yok, ben de yokum. Arkadaşlarıma söyledim; ‘bir sıkıntınız olduğu anda Sadık Kayahan’dan teknik olarak faydalanırsınız’ dedim. Kendi alanında Türkiye’de en önemli uzmanlardan… Dere yataklarında yeşil alanlar var bu alanlarla ilgili teknik bilgileri Sadık Kayahan ve arkadaşları verecek.

İÇERENKÖY’ÜN İMAR SORUNU BİTMİŞTİR

İçerenköy’ün imar sorunu bitmiştir. Planlar Büyükşehirde geçmiş, askıya çıkmıştır. İmza sürecindeki planlar bir ay içerisinde bize gelecektir. Sonrasında dereye yataklarında kısmen 18 uygulaması yapılacak. 6.’ncı ayda bölgede inşaatlara başlanacaktır.

FERHATPAŞA’NIN İMAR SORUNU 3 AY ÖNCE ÇÖZÜLDÜ

Ferhatpaşa’nın imar sorunu 3 ay önce çözüldü. 1/5.000’likleri Büyükşehirde geçti. 1/binlikleri de yeni gelen Belediye Başkanı arkadaşımız çalışacak.

İMAR KOMİSYON BAŞKANINA TEŞEKKÜR EDİYORUM

Mustafa Kemal ve Aşık Veysel planları, İçerenköy planları ile birlikte geçti. İmar Komisyon Başkanı Adnan Zeki Bostancı’ya buradan teşekkür ediyorum. Mustafa Kemal Aşık Veysel imar planları geçerken arkadaşlarıyla birlikte 24 saat çalıştı ve planları geçirdi. 1/Binliği yeni gelen Belediye Başkanı arkadaşımız yapacak.

BÜYÜKŞEHİR HALLE İLGİLİ ÇALIŞMASI YIL İÇERİSİNDE BİTİYOR

 Sebze Halinin Büyükşehir yetkisinde çalışma olduğunu hatırlatan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, İçerenköy planında hal alanının Park ve Kültür Merkezi olduğunu kayıt etti. Büyükşehir halle ilgili çalışmalarını yapıyor. Öyle zannediyorum ki yıl içerisinde bitiriyor. Hali buradan taşıyorlar. En büyük sıkıntılarımızın kaynağı halden kurtulmuş oluyoruz.

GÜMRÜK ALANI İMARA AÇILDI, %90’I KONUT

Gümrük alanı ile ilgili millet bahçesi yapılacağı konuşuldu, yapılmadı. İmara açıldı. İmar durumu çıktı, netleşti. Oraya konut ve Park yapacaklar. Alanın %90’ı konut oldu.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ