logo

Battal ilgezdi ‘Mülkiyet Üzerinden Siyaset Yapmam’

Battal ilgezdi ‘Mülkiyet Üzerinden Siyaset Yapmam’

Belediye Başkanı olurken ne söz verdiyse yaptığını söyleyen Battal İlgezdi,  Muhalefetin Emekevler yıkımı eleştirileri ile ilgili mülkiyet üzerinden siyaset yapmayacağını söyledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir Belediye Meclisi 5. Dönem açılışında Emekevler‘de yapılan yıkım ile ilgili muhalefet gurubunun eleştirilerini yanıtlayan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi bölgedeki konut alanının, Kadıköy Belediyesi ile Başbakanlık, TOKİ ve Çevre Şehircilik Bakanlığı arasındaki protokolle; 210 Emekevler’deki hak sahibi ve Yenisahra ile Barbaros mahalleleri sınırlarında dere yataklarında kalan 186 gecekondu sahiplerine verilmek üzere konut yapılması için verildiğini hatırlatarak, protokolün ellerinde olduğunu söyledi.

160 bin m2 olan Emekevler alanının 124 bin m2 bölge Parkı alanı %20’sinin de sosyal tesis ve kültür alanı olduğunu belirten Başkan İlgezdi alan ile ilgili vatandaşlara yanlış bilgi verildiğini, adaylığı sırasında kimseye bu alanla ilgili tapu sözü vermediğini, hiç kimsenin yeşil alana tapu veremeyeceği, bedava ev vereceğini söylediğini, buna da Sayışta’yın izin vermediğinin altını çizdi.
“Vali talimat verdi, burası yıkıldı.” diye konuşan Battal İlgezdi sözlerini şöyle sürdürdü;

Günlerce insanları, “Size 2 daire vereceğiz. Üç daire vereceğiz.” diye kandırdılar. Bu vaatler sırasında orada olan milletvekilleri, ilçe başkanları neredeydi? Niye gelipte dozerin önünde durmadılar? Bakın sevgili yurttaşlarım burada sizi kandırıyorlar. Avukatın bir tane kazanılmış davası yok. Hepsi yalan. Burası 170 bin m2 alan. Ben size satar, tapunuzu verirdim. 4 bin liradan m2’si. Belediye 600 trilyon para toplardı. Ama yasalar, kanunlar el vermiyor. Bir birimizi kandırmanın bir anlamı yok. Yeşil alanda kalan gecekondu oranı %70. %30’u sadece imara açık alan içerisinde.

Buranın imarı belli. Yapılmış protokol var.
Kim yapmış?
Kadıköy Belediyesi zamanında Selami Öztürk yapmış,
Kim imzalamış?
Çevre, Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar
Kim İmzalamış?
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan

Birbirimizi kandırmaya gerek yok. Protokol benim elimde. Yalandan başka bir şey yok sadece sizi kandırıyorlar. Ben iki toplantı yaptım. Çağırı yaptım, lütfen gelin konuşalım diye. O iki toplantıya siyasi amaçla sizleri getirmediler buraya. Ben belediye başkanı iken ne söz verdimse, aynen sözümün arkasındayım.

Ben ihaleyi yaptım. 637 tane daire belediyenin. 783 milyon TL de firma belediyeye para yatırıyor. Geri kalan müteahhit firmanın. Yani parayı da koyduğumuz zaman %39 halk pay alıyor %60 belediyenin.

Ben karışmam ihaleye. Ahmet’in oğlu almış Mehmet’in oğlu almış ben karışmam. Ben yapılan işin sonucuna bakarım. Eğer buradaki vatandaşlarım yanlış yönlendirilmemiş olsalardı, bu evler bitmiş vatandaşlar evlerinde oturuyor olacaklardı.
Hiçbir zaman burada iktidar olamayacaklar. Es kaza iktidar olsalardı, aynı gün sizleri Tuzla’ya gönderiliyordunuz. Bir metrekare yer vermeyeceklerdi.

Ben mülkiyet üzerine siyaset yapmam. Ben Anadolu’dan gelen, Köy Enstitüsü mezunu bir dedenin torunuyum. Benim dedem Örnek Mahallesi’nde 300m2 bir yer almış. Amcalarım dayılarım orada oturuyor. Ben mülkiyet hakkının ne olduğunu iyi bilirim. Buradakini alıpta karşıda bir yerde ev vermem.

634 daire benim değil, vatandaşların. Müteahhit firma ile sözleşme yaptım. Herkese 114 m2 lüks daire vereceğim, yerinde olmak kaydı ile. Orada 210 vatandaşımızın belgesi var. 200 kişinin belgesi yok. Ona rağmen hiç kimseyi ayırt etmeden herkese dairesini vereceğim. Aylık ödemeler 20 yıl vadeli 80 TL ile 180 TL. Neye göre tesbit yaptığımız da protokolde belli. Bunu ben günlerce Tv’lerden gazetelerden de söyledim. Birileri bunları inkar edip siyasete malzeme yapıyor. Büyükşehir ruhsat verdi. Madem niye engellemediniz. Ayıptır, günahtır. Yazıktır bu insanlara.

410 kişiden 186 kişi şu ana kadar protokole imza attı. Giriş daireleri ve üst katlarını dışında tutarak 410 hak sahibine kura çektireceğim.

Sevgili Arkadaşlar, burada doğru bir iş yapılmıştır. Ben yaptığım işin doğru olduğuna inanıyorum. Kolluk kuvvetleri Vali beyindir talepte benden gelmiştir. Allahtan ben varım yoksa şimdi evleriniz yıkılmıştı. 1 m2 bile daire verilmemişti. Şimdi hepiniz Tuzla’daydınız. Mahkemeye gidenlerin haklarını yitirmesine rağmen ben onlarada evlerini vereceğim. Evlerin tespitini arsalara evlerin büyüklüğüne ağaçlara göre yaptırdım. Kira yardımı ile ilgili Sayıştay’a ve İç İşleri Bakanlığı’na yazdığım yazılara maalesef olumsuz rapor geldi.

Ben bu anlamda Sayın Valiye, Sayın Başbakana hepsine teşekkür ediyorum. Çevre, Şehircilik Bakanı sitesinde Ataşehir Belediye Başkanı’na teşekkür ediyor. Bunların haberi yok.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ