logo

Battal İlgezdi, ‘Mülkiyetin Sağcısı, Solcusu Olmaz’

Battal İlgezdi, ‘Mülkiyetin Sağcısı, Solcusu Olmaz’

Sinop İli ve İlçeleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği (SİYAD) Ataşehir Anadolu Şubesi Yönetim Kurulu, CHP Başkan Adayı Battal İlgezdi’nin de katıldığı destek gecesi düzenledi.

SİYAD Ataşehir Anadolu Şubesi tarafından düzenlenen gecede konuşan Battal İlgezdi,Bu bölgenin imar ve tapu sorunu var bunu çözeceğim demiştim. Bu sözümü yerine getiremedim çünkü yetkiler elimizden alınarak büyükşehir belediyesine devredildi. Mülkiyetin sağcısı solcusu olmaz.”  Dedi.

Kısa adı SİYAD olan Sinop İli ve İlçeleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Ataşehir Anadolu Şubesi Yönetim Kurulu, 31 Mart Yerel Yönetimler Seçimlerinde CHP’den Ataşehir belediye Meclis Üyesi Adayı olan Arif Yıldırım için Ataşehir Belediye Başkanı ve CHP Başkan Adayı Battal İlgezdi’nin de katıldığı destek gecesi düzenledi.

Geceye; Ataşehir belediye Başkanı ve CHP Ataşehir Belediye Başkan Adayı Battal İlgezdi, CHP Ataşehir İlçe Başkanı, Ataşehir Belediyesi eski başkan yardımcıları Sadık Kayhan ve Abdullah Der, SİYAD’ın onursal başkanları, STK temsilcileri, meclis üyesi adayları, muhtar adayları, SİYAD üyeleri ve destekçileri katıldı.

“HEP MAZLUMLARIN AĞABEYİSİ OLDUM”

Çok heyecanlı olduğunu söyleyerek kendisi için düzenlenen destek gecesinde, insan odaklı yönetimiyle halkın gönlüne taht kurmuş Sayın Belediye Başkanım Battal İlgezdi diyerek ve diğer konuklarını da tek tek onure ederek konuşmasına başlayan Arif Yıldırım; “Küçük yaşlardan beri siyasetin içindeyim ve hayatın cilvesini çok iyi anlayan bir kardeşinizim. Hep mazlumların ağabeyisi oldum. 25 yıldır sadece Türkiye’de değil sınırlarımızın dışında nerede mazlum ve ihtiyaç sahipleri varsa onlara da el uzatarak sosyal dernekçilik yaptım. Bunu yaparken en büyük destekçilerim Kadın Kollarımız, yol arkadaşlarım gençlerimiz huzurlarınız da kendilerine çok teşekkür ederim” dedi.

 “KADINLARIN OLMADIĞI DERNEKÇİLİĞİ ASLA DÜŞÜNMEDİM”

En büyük destekçisinin eşi olduğunu, onu yürekten kutluyorum diyerek eşini ve kadın Kolları başkan ve üyelerini yanına alarak konuşmasına şöyle devam etti: “Kadınların olmadığı dernekçiliği asla düşünmedim. Onlarsız hiçbir oluşumun başarılı olacağını düşünmüyorum.  Şimdi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurmuş olduğu partide CHP’de siyaset yapıyorum. Belki sıralamamdan dolayı düşünen hemşerilerim olabilir ama ben biliyorum ki; benim belediye başkanım Battal İlgezdi’nin kalbinin, gönlünün bizlerle olduğunu biliyorum. Yemin ediyorum sıralamam hiç önemli değil. Ataşehir’ de seçimi açık arayla kazanacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Bu halk, bu hemşerilerim bizimle beraber olduğunda, bir gün siyasette çok güzel yerlerde sizleri temsil edeceğime inanıyor ve söz veriyorum.  Dernekçilikte başarılı oldum ama arkasındaki aktörleri de unutmamak lazım. Başta Başkanım Battal İlgezdi. Yiğidi öldüreceksin hakkını teslim edeceksin. Ne istediysem itiraz etmedi. Ne zaman aradıysam telefonlarıma cevap verdi.  İşte biz Ataşehir ’de onu boşuna sevmedik.”

“GECEMİ GÜNDÜZÜMÜ SİZLER İÇİN ÇALIŞMAYA ADAYACAĞIM”

Son kez şunu söyleyeceğim. Bu çok önemlidir diyen Yıldırım; “Sinopluya siyasette yer vermeyen siyasi partilerin arkasından koşmayın.  Açık ve net söylüyorum. Bizlere güvenin. Yerel seçimin asla siyaseti olmaz. Burada bana ve Sayın Belediye Başkanımıza destek verdiğinizde size söz veriyorum. Benim enerjim boldur. Gecemi gündüzümü sizlere adayacağıma inanmanızı isterim” diyerek konuşmasını tamamladı.

Arif Yıldırım’ın konuşmasının ardından Ataşehir Belediye Başkanı ve CHP Başkan Adayı Battal İlgezdi konuştu.

İlgezdi katılımcıların kendisine gösterdiği sevgi gösterisinden memnuniyetini dile getirerek konuşmasına şu alt başlıklarla devam etti.

 “BU SEÇİMİ ALACAĞIZ VE BEŞ YIL BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ”

Geceye katılan Battal İlgezdi katılımcıları selamlayarak Meclis Üyesi Arif Yıldırımla ilgili şunları söyledi: “ Biz dostluklarımızı gönlümüze yazıyoruz.  Sıralama önemli değil. Biz Arif başkanla beş yıl birlikte çalışacağız. Yolda birlikte yürüdüğüm arkadaşlarımı satmam bunu herkes iyi bilir. Meclis üyesi olmak çokta önemli değil. Bu seçimi alacağız ve beş yıl birlikte yöneteceğiz.”

“BU BENİM SON DÖNEMİMDİR ATAŞEHİR’DEN BİR DAHA ADAY OLMAYACAĞIM”

“Bu benim son dönemimdir. Kentsel vizyonu tamamladıktan beş yıl sonra bir daha Ataşehir ’den aday olmayacağım. Buda bir örnek olsun” diyen İlgezdi şöyle devam etti: “2009 da verdiğim sözlerimin çoğunu yerine getirdim.  Bu mahalleye gelirken size bir söz vermiştim ve bir tapu dağıttım. Bu bölgenin imar ve tapu sorunu var bunu çözeceğim demiştim. Bu sözümü yerine getiremedim çünkü yetkiler elimizden alınarak büyükşehir belediyesine devredildi.  Yani bizim plan yapma yetkimiz elimizden alınmış oldu. 1/5000 lik planlarla ilgili büyükşehir belediyesinde Ataşehir’le ilgili hiçbir çalışma yapılmadı. Hep benim yapmadığımı söylediler.  Yalan söylemenin bir anlamı yok. Muhtarlar şahidimdir. Bana randevu bile vermedi zamanın belediye başkanı. Mülkiyetin sağcısı solcusu olmaz. Beş binlik planları yapacaksınız. Bizde binlik planları yaparız ve bu sorun çözülür. Milleti kandırmanın anlamı yok”

“PLAN RANTÇILIĞINI YAPIYORLAR”

Plan çalışmalarıyla ilgili olarak Mimar Sinan Mahalle Muhtarı Şahin Acar’ı yanına alarak yaptığı çalışmalara şahitlik edecek muhtar arkadaşlarım bunları bilir diyerek; “ Defalarca gitmemize rağmen sorunu çözmeye yanaşmadılar ve hep suçu bize yüklediler. İşte canlı şahitler huzurunuzda. Yüz seksen klasör dosya hazırladık büyükşehir belediyesine verdik ne hikmetse çözmüyorlar.  10 yıldır çıkaramadıkları planları bir günde çıkararak plan rantçılığını yapıyorlar.  Fakat beklentileri olduğu için Yenisahra ve Çevresi ile ilgili planları askıya çıkarmıyorlar. Orada beş bin mağdur var. Böyle plan olmaz. Bu planlar seçimden sonra iptal olacak. Bunu biliyorum” dedi.

 “PLANLARI GEÇİRİN ADAY OLMAYACAĞIM”

Seçime günler kaldı hodri meydan diyen İlgezdi; “ Yeni Çamlıca Mustafa Kemal, Âşık Veysel, Ferhatpaşa mahallelerin planlarını hazırladık büyükşehire verdik.  Buradan şu çağrıyı yapıyorum.  Mademki, 40 yıldır çözemediğiniz planları 1 saatte meclisten geçiriyorsanız hodri meydan önümüzdeki Pazartesi günü siz bu planları meclisten geçirin bende aday olmayacağım. Seçimi size vereceğim. Milleti kandırmayın” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların sonunda derneğe ve Sinoplulara verdiği destekten dolayı Battal İlgezdi’ye plaket takdim edildi ve gece sanatçıların sahne almasıyla devam etti.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ