logo

Battal İlgezdi, Niğdeli Dernek Yönetimi ve Üyeleriyle Buluştu

Battal İlgezdi, Niğdeli Dernek Yönetimi ve Üyeleriyle Buluştu

Ataşehir Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi Ataşehir Belediye Başkan Adayı Battal İlgezdi, Niğde Çiftlik İlçesi Mahmutlu Köyü Derneği yönetici ve üyeleriyle buluştu.

Battal İlgezdi Niğde Çiftlik İlçesi Mahmutlu Köyü Derneği’yle Buluştu

Toplantıda son günlerde peş peşe açıklanan vaatlerle ilgili konuşan CHP Ataşehir Belediye Başkan Adayı Battal İlgezdi, “TOKİ sizde, Büyükşehir Belediyesi sizde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı sizde, imar planlarını yapma yetkisi sizde değil miydi? Neden gerekeni yapmadınız?” diye sordu.

Ataşehir Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi Ataşehir Belediye Başkan Adayı Battal İlgezdi, Niğde Çiftlik İlçesi Mahmutlu Köyü Derneği yönetici ve üyeleriyle Yeni Çamlıca Mahallesi’nde  bir araya geldi. İlgezdi’ye CHP Ataşehir Belediyesi Meclis Üye Adayı Sadık Kayhan da eşlik etti.

BATTAL İLGEZDİ’YE ANLAMLI PLAKET

Dernek Başkanı Ramazan Kılıç, Cumhuriyet Halk Partisi Ataşehir Belediye Başkan Adayı Battal İlgezdi’ye derneklerinin yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi.

 “KADINLAR BAŞIMIZIN TACIDIR”

Battal İlgezdi’ye, Niğde Çiftlik İlçesi Mahmutlu Köyü Derneği Başkanı Ramazan Kılıç tarafından 2016 darbe girişimi sırasında Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda görevliyken komutanlığı ele geçirmeye çalışan darbe yanlılarına tek başına müdahale eden ve şehit edilen Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir’in bir fotoğrafının bulunduğu plaket verildi.

“İLÇE BELEDİYELERİNDE OLAN ISLAH PLANI YAPMA YETKİSİ ELİMİZDEN ALINDI”

Niğde Çiftlik İlçesi Mahmutlu Köyü Derneği  buluşmasında konuşma yapan  Battal İlgezdi sözlerine salonda bulunan kadınları selamlayarak başladı: “Aramızda çok değerli annelerimiz, bacılarımız var, onlara hoş geldiniz diyorum. Kadınlar başımızın tacıdır.” Daha sonra İlgezdi,  Yeni Çamlıca, Mimar Sinan ve Mevlana Mahallelerinin en önemli sorunu olan imar ve mülkiyet sorunu üzerine açıklamalarda bulundu: “Bu salonda Yeni Çamlıca, Mimar Sinan ve Mevlana mahalleleri ile ilgili pek çok toplantı yaptım. 2009 seçimlerinde size tapu sorunlarınızı çözeceğim diye söz vermiştim. Fakat belediye başkanı olduktan sonra ilçe belediyelerinde olan ıslah planı yapma yetkisi elimizden alındı. Büyükşehir Belediyesi’ne verildi. Durum böyle gelişince biz de planları yapamadık. Benden önce 15 sene Yeni Çamlıca Mahallesi’ni kim yönetti? AK Parti yönetmedi mi? O dönemde bu sorunları neden çözmediniz?

TOKİ, İBB, ÇŞB SİZDE; NEDEN GEREKENİ YAPMADINIZ?

TOKİ sizde, Büyükşehir Belediyesi sizde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı sizde, imar planlarını yapma yetkisi sizde değil miydi? Neden gerekeni yapmadınız?

Gitmediğimiz, çalmadığımız kapı kalmadı. En sonunda 5 bin kişi ile Büyükşehir Belediyesi’ne gittik.” diyerek süreçle ilgili açıklamalarda bulundu.

“BATTAL İLGEZDİ BAŞLARINA BELA OLDU İMZA YETKİMİ ALIP AÇIĞA ALDILAR NE YAPMIŞSAM?”

İlgezdi konuşmasına şöyle devam etti: “Battal İlgezdi başlarına bela oldu. İmza yetkimi alıp, açığa aldılar. Ne yapmışsam? Açığa almanın nedeni, ‘Gecekonduları neden yıkmadın?’ Ataşehir’in yüzde 90’ı kaçak…  Kadir Topbaş geldi söz verdi, ‘Battal İlgezdi’ye oy vermeyin, tapu sorununuz çözeceğim.’

Nerede? Niye çözmedi iki seçimdir? Herhalde, YEDPA’nın belli bir alanla ilgili sıkıntıları var. Ondan dolayı bu sorun çözülmedi, kaldı.”

“SEÇİN İMAMOĞLU’NU 2 AYDA PLANLARI YAPALIM”

İlgezdi, 31 Mart Yerel Seçimlerine dikkat çekerek şöyle konuştu: “Önümüzde bir yerel seçim var, seçin İmamoğlu’nu 2 ayda planları yapalım. Örnek vereceğim; Yenisahra ve Barbaros Mahalleleri planlarını biz çıkarttık, her şeyi hallettik. Bütün sorunları çözdük. 6 ay bekledi, iptal ettiler. Ama ne hikmetse geçtiğimiz günlerde bir günde çıktı! Demek plan bir günde yapılıyor. Birbirimize yalan söylemeye gerek yok. Bir şey daha söylemek istiyorum; imarın olmadığı yerlerde AK Parti yüzde 75, ben yüzde 15 oy alıyorum. İmarın zengini, fakiri, partisi olur mu? Sizden ricam sandığa giderken vicdanlarınızın sesini dinleyerek karar verin. O partiye, bu partiye oy verin demiyorum. Geldiğiniz bu durumdan memnunsanız devam edin, değilseniz bu sefer de Ekrem İmamoğlu’na oy verin. Ataşehir’de sorunlar nasıl çözülür görün. Biz Ataşehir’de kimseyi ayrıştırmadık, kimsenin işine, siyasi görüşüne müdahale etmedik, kimseyi A partisi B partisi diye ayırt etmedik. Bizler seçilene kadar siyasi partilerin adayıyız, seçildikten sonra herkesin belediye başkanıyız.”

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ