logo

Battal İlgezdi, ‘Tapunuzu Veriyorum, İmarınızı Çıkarıyorum’

Battal İlgezdi, ‘Tapunuzu Veriyorum, İmarınızı Çıkarıyorum’

Yeni Çamlıca’da şuyulandırmayı tamamlayan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, “Tapunuzu veriyorum, imarınızı çıkarıyorum. İmar en az 2.5 emsal olmalı.” Dedi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Yeni Çamlıca, Mevlana ve Mimar SinanŞuyulandırma” çalışmasının tamamlanması ile birlikte 2 ay sonra hak sahiplerinin tapularını vereceğini açıkladı.

YEDPA Ticaret Merkezi ev sahipliğinde Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin katılımıyla Yeni Çamlıca, Mevlana ve Mimar Sinan Mahalleleri mülkiyet ve imar planı çalışmaları bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

EKREM İMAMOĞLU’NUN VERDİĞİ YETKİ YAZISI İLE “ŞUYULANDIRMA”

Yeni Çamlıca, Mevlana, Mimar Sinan Mahalleleri mülkiyet sorunu çözümü ile ilgi Kadir Topbaş zamanında başlayan mücadelesinin Ekrem İmamoğlu’nun verdiği yetki yazısı ile “Şuyulandırma” çalışmasının tamamlanması ile 2 ay sonra tapıları dağıtacağını söyledi.

İMARDA EMSAL EN AZ 2.5 OLMALI

Bölgenin mülkiyet, tapu sorununun çözülmesi ile birlikte imar planı çalışmasına başlanacağını ifade eden Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, “Hem tapunuzu veriyorum hem de imarınızı çıkarıyorum. İmar durumun da en az 2.5 emsal olmalı.” Dedi.

TESCİL SONRASI TAPULARI DAĞITACAĞIM

Yeni Çamlıca, Mevlana, Mimar Sinan Mahallelerimizin 1972 yılından bu yana devam eden mülkiyet sorununu Ataşehir Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin koordineli çalışmasıyla çözüme kavuşturduklarını kaydeden Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, tescil çalışmalarının tamamlanması sonrası tapuların dağıtılacağını söyledi.

YENİÇAMLICA BÖLGESİ MÜLKİYET BİLGİLENDİRME

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ve teknik ekibi YEDPA toplantı salonunda gerçekleşen ve Yeni Çamlıca, Mevlana ve Mimar Sinan Mahalleleri sakinlerinden hak sahiplerinin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda bölge ile ilgili mülkiyet ve imar planı çalışmaları hakkında bilgi verdi.

ATAŞEHİRİMİZE HAYIRLI OLSUN!

EDPA toplantı salonunda Yeni Çamlıca, Mevlana ve Mimar Sinan Mahalleleri hak sahiplerine çalışmalar hakkında çalışmalar hakkında bilgi veren Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, “Yeni Çamlıca, Mevlana, Mimar Sinan Mahallelerindeki komşularımızla YEDPA Ticaret Merkezi’nde bir araya geldik.
   İstanbul Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle çözüme kavuşan 51 yıllık mülkiyet sorununa dair bilgi alışverişinde bulunduk.
   Değerli Ordu Milletvekilimiz Sayın Cemal Enginyurt’a da katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum.
   Tapu tescil işlemlerinin tamamlanması sonrasında tapu dağıtımını İBB Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu ile gerçekleştireceğiz.
   Ayrıca 1/5000 Nazım İmar Planı ve 1/1000 Uygulama İmar Planı çalışmalarına da eş zamanlı olarak başladık.  Ataşehirimize hayırlı olsun!” dedi.

SEÇİM ÖNCESİ BAKANLARIN GELDİ, VAATLER VERDİ, UNUTULDU

Seçim öncesi Bakanların geldiğini, bölge sorununun çözümü için vaatler verdiğini, seçimden sonra unutulduğunu ifade eden Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, bölgenin hiçbir sorununu çözmediklerini söyledi. Her seçim öncesi gelip söz veren Kadir Topbaş rahmetli olduğunu, sorunun çözülmediğini ifade etti.

BAKAN 15 GÜNDE ÇÖZECEĞİNİ İDDİA ETTİ, 6 YIL GEÇTİ

Bakan Özhaseki’nin seçim öncesi bölgenin sorununu 15 günde çözeceğini iddia ettiğini hatırlatan Battal İlgezdi, aradan 6 yıl geçmesine rağmen kimsenin uğramadığını vurgulayarak, “Ben sizlere tapularınızı 6 ayda vereceğimi söyledi. Özür diliyorum. Veremedim. Yetkilerin ilçe belediyelerinde olduğunu biliyordum. Seçildikten sonra bu işlerin 6 ayda olacak gibi olmadığını gördüm. Tapuyu sizlerle beraber çözüyoruz. Bu süreçte sorunun çözümüne destek veren YEDPA Başkanına teşekkür ediyorum. YEDPA 13 bin metrekare arsayı bağışladı ve ben sorunu çözdüm.

MÜLKİYET SORUNU OLAN YERDE İMAR ÇALIŞMASI YAPAMAZSINIZ

Bölgedeki mülkiyet sorununun 50 yıllık olduğunu, son 25 yılın Adalet ve Kalkınma Partisi yönetiminde geçtiğini vurgulayan Battal İlgezdi, “TOKİ kimde? Bakanlık Kimde? İstenseydi bu sorun 25 yıl önce çözülebilinirdi. Ne hikmetse bu kentin, mahallenin gelişmesini istemediler. Mülkiyet sorunu olan yerde imar çalışması yapamazsınız. Önce mülkiyet sorununu çözüp, tapuyu vereceksiniz. Sonra da imar çalışması yapacaksınız.” Diye konuştu.

RAHMETLİ KADİR TOPBAŞ’DAN YAZIYI ALAMADIM

Teknik Başkan Yardımcısı Sadık Semih Kayhan ve planlama müdürü Temel Önder’in bölge ile ilgili çalışmalarda emeklerinin altını çizen Başkan İlgezdi, göreve geldiklerinde bölgeye ait oda dolusu evrakla karşılaştıklarını hatırlattığı konuşmasını, “Üniversite hocalarını getirdik. Dediler ki; ya TOKİ yada Bakanlık çözecek. Ya da Büyükşehir’den yetki alacaksınız. Rahmetli Kadir Topbaş’dan yazıyı alamadım. ‘Şuyulandırmayı siz yapacaksınız. Yetki Sizdedir’ yazısını alamadım.”  İfadeleri ile sürdürdü.

13 BİN 840 VATANDAŞIMIZ ŞUYULANDIRMAYA GİRDİ

Yeni Büyükşehir yönetim ile birlikte çalışmayı hızlandırdıklarını kaydeden Başkan Battal İlgezdi, Ataşehirliler ile birlikte eylem yapmak zorunda kaldığı için 8 yıl randevu alamadığı Kadir Topbaş döneminde sorunun çözülemediğini kaydederek, “Ekrem Bey geldi. Onunla da mücadele ettik. Bize yazıyı verdi. Şimdi bölge ile ilgili şuyulandırmayı yaptık. Burayla ilgili 13 bin 840 vatandaşımız şuyulandırmaya girdi. 159 itiraz, 3254 parsel var. Şuyulandırma bitti. Parasını YEDP ve diğer büyük hissedarlara bedelini ödeyen hak sahipleri tapunuzu alacaksınız.” Dedi.

ŞUYULANDIRMANIN TAMAMLANMASI İLE 2 AY SONRA TAPULARI VERECEĞİM

Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından “Şuyulandırma Yetkisi” yazısını alarak başladıkları çalışmaların tamamlanmak üzere olduğunu belirten Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, 159 itiraz olan “Şuyulandırma” çalışmasının tamamlanması ile birlikte 2 ay sonra hak sahiplerinin tapularını vereceğini söyledi.

BORÇLANMAYI 1.250 TL OLARA BELİRLEDİK

Ekonomik koşullara dikkat çeken, borçlanmayı 1.250 TL olara belirlediklerini kaydeden Battal İlgezdi, tapuya gönderdiği çalışmanın encümenden geçeceğini, herkesin tapusunu vereceğini vurguladı. İlgezdi, “Ekrem Başkana sözüm var. Kısmet olursa 2 ay sonra bu salonda tapularınızı birlikte dağıtacağız.” Dedi.

HEM TAPUNUZU VERİYORUM HEM DE İMARINIZI ÇIKARIYORUM

Tapu sorununun çözülmesi ile birlikte imar planı çalışmasına başlanacağını ifade eden Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, imar çalışması ile ilgili; “Hem Tapunuzu veriyorum hem de imarınızı çıkarıyorum. İmar durumun da en az 2.5 emsal olmalı. Atatürk, Barbaros’a zenginlerin oturduğu yere 2.5 – 3.0 emsal veriyorsan buraya da vereceksin. Büyükşehir’de 2.5 emsal üzerinde çalışma yapılıyor. 6 ay içerisinde İmar Planı çalışması biter. Ruhsat vermeye başlarım.” açıklaması yaptı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ