logo

‘BAYRAM SAĞDUYU, BARIŞ VE KARDEŞLİKTE BİRLEŞTİRSİN’

‘BAYRAM SAĞDUYU, BARIŞ VE KARDEŞLİKTE BİRLEŞTİRSİN’

CHP_hakki_altinkaynak_bayramTasada ve kıvançta birlikte olmanın gereğine vurgulayan Hakkı Altınkaynak ülkede yaşanan acıları yürekten paylaştığı mesajında Ataşehirlilerin Kurban Bayramını kutladı.

Recep Kenan/itvhaber.com

İslam âleminin ortak bayramı olan Kurban Bayramını kutlayan Hakkı Altınkaynak, Recep Kenan aracılığı ile ilettiği itvhaber.com’daki mesajında; ülkemizde 7 Haziran’dan sonra artan tansiyonunun düşerek, duyguların bayrama uygun sağduyu, barış ve kardeşlikte birleşmesini diledi.

DSCF7639

TOPLUMSAL MOTİFLERİ HEP BİRLİKTE YERİNE GETİRİYORUZ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak mesajında; “Dinsel ve milli bayramlar, normal şartlarda yapamadıklarımızı, açıklayamadığımız duyguları, bayramları bir fırsat bilerek toplumsal yaşamımızda ki motifleri hep birlikte yerine getiriyoruz” dedi.

BAYRAMIN GEREKLERİNİ YERİNE GETİRİYORUZ

Bayramları vatandaşlara ulaşma fırsatı olarak gördüğünü vurgulayan Altınkaynak; “Kurban Bayramı İslam âleminin ortak bayramıdır. Kurban Bayramı’nda da kurban vazifesini yaparak kutlar. Biz siyasiler olarak da bu süreçte, yurttaşlarımızla ve örgütümüzle bayramlaşarak önemli bir kısmına ulaşma fırsatı buluyoruz. Bayramın gereklerini yerine getiriyoruz” diyerek bayram vesilesi ile yurttaşlarla ve örgütle buluştuklarını kaydetti.

Ülkede son günlerde yaşananları özetleyen CHP Ataşehir İlçe Bakanı Hakkı Altınkaynak kurucu irade olarak üzerlerine düşeni yaptıklarını söylediği, Kurban Bayramının insanlığa ve İslam âlemine hayırlı olmasını dilediği mesajında şunları söyledi:

IMG_0037

DİLEĞİMİZ; BARIŞ, KARDEŞLİK, SAĞDUYU ÖN ÇIKAR

Ülkemizin zor bir süreçten geçtiğini biliyoruz. 7 Haziran seçimlerinden sonra sanki bir yerden düğmeye basılarak, ülkemizin bir bölümü kan revan içinde kaldı. Büyük acılar yaşanmaya başlandı. Atasehir_chp_Hakki_Altinkaynk (12) -Birçok ocaklara kor düştü. Şehitlerimiz gelmeye başladı. Ülkemizin Doğu ve Güneydoğu’sunda Kobani’yi aratmayacak manzaralar ortaya çıktı. Bu yüreklerimizi incitti. Huzursuz bir ortama geldik. Dileğimiz; Kurban Bayramı vesilesiyle bu tansiyonun biraz daha düşerek, ülkemizde bayramlara uygun olarak barış ve kardeşlik duygularının, sağduyunun ön plana çıkarak; birbirimizi kurşunlayarak, kapı ve pencerelerimizi indirerek değil; karşılıklı saygıya dayanarak inançlarımıza ve değerlerimize saygı göstererek; hepimizin ortak değeri Türkiye Cumhuriyetinin huzur ve barış içinde olması konusunda birleşeceğimize inanıyorum. Kurban Bayramının da bu vesile ile sadece ülkemize değil, insanlığa ve İslam âlemine hayırlı olmasını diliyorum. Tedbirsizlik nedeni ile Hac’da hayatını kaybettikleri olduğu düşünülen vatandaşlarımıza rahmet diliyoruz.

KURUCU İRADE CHP; BİRLİK, BERABERLİK, KARDEŞLİK İSTER

Ataşehir örgütü olarak her zaman barış ve kardeşlikten yanayız.  Bu ülkenin kurucu iradesi CHP olarak diğerlerinden daha çok; ülkemizin çağdaş, adil, birlik ve beraberlik duygusu içinde kardeşliğimizi pekiştirmek için çaba sarf etmektir. İnsani duyguların yaşandığı, demokrasi kültürünün kökleştiği, anayasa ve yasalarla herkese eşit güvencelerin olduğu Türkiye bizim idealimiz… Hem sokakta hem de siyasi söylemlerimizde böyle acılı dar günlerde sabırlı, kararlı ve tutarlı bir şekilde siyasetimizi yürütüyoruz. Bu bayramında buna bir nefes aldıracağına inanıyorum.

Ülkemizin neresinde bir acı varsa yürekten paylaşıyorum. Tasada ve kıvançta birlikte olmamız gerekiyor.  Bu açıdan Özenli, sabırlı ve çok dikkatli olmamız gerektiğine inanıyorum.  Bu vesile ile Kurban bayramını tüm insanlığa ve Ataşehirli hemşerilerimize hayırlı olmasını diliyorum.

Atasehir_chp_Hakki_Altinkaynk (7)

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ