logo

Beklenen ‘Paralel Yapı’ Operasyonu Başladı!

Beklenen ‘Paralel Yapı’ Operasyonu Başladı!

operasyon_paralel -İstanbul’da ve bazı illerde başlatılan ‘Paralel Yapı’ operasyonu kapsamında, emniyet güçleri bazı adreslere eş zamanlı baskın düzenledi. Yapılan baskınlarda, gözaltılar olduğu belirtiliyor.

SAMANYOLU YAYIN GRUBU BAŞKANI EMNİYETE GÖTÜRÜLÜYOR

Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca emniyete gidip ifade verecek. Ayrıca, Samanyolu grubundan 10 kişi hakkında da gözaltı kararı olduğu bildirildi. Sabah saatlerinde 3 ekip otosuyla Hidayet Karaca’nın evine gelen polis ekipleri, Hidayet Karaca’nın evinde arama yaptı.

İKİ DİZİNİN YÖNETMENİ VE YAPIMCISI GÖZALTINDA

Samanyolu televizyonunda yayınlanan Sungurlar dizisinin yönetmeni Engin Koç Van’da gözaltına alınırken Sungurlar ve Tek Türkiye dizilerinin yapımcısı Salih Asan ise Eskişehir’de gözaltına alındı. Asan twitter hesabından gözaltına alındığını duyurdu. Asan, Twitter hesabı üzerinden, “An itibarı ile gözaltına alınıyorum. Suçumuz milletimize ve devletimize hizmet ise biz bu suçu işledik arkadaş. Dua ricası ve selamla” ifadelerini kullandı.

ESKİ EMNİYET MÜDÜRÜ GÖZALTINDA

İstanbul Eski Terörle Mücadele Şube Müdürü ve eski Hakkari Emniyet Müdürü Tufan Ergüder gözaltına alındı.

ZAMAN GAZETESİ’NDE ARAMA

Zaman Gazetesi’nin İstanbul-Yenibosna’daki binasına da çok sayıda polis ekibinin geldiği belirtildi. Polisler binada arama yaptı ancak gözaltına alınan olmadı. Bina dışında ve içinde protestolarla karşılaşan polisler, işlem yapmadan binadan ayrıldı.

Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı’nın evinde de arama yapıldığı belirtildi.

POLİS MEMURU DA GÖZALTINDA İDDİASI

Sosyal medyada ise bir avukat polis memuru müvekkili Ç.Ö.’nün gözaltına alındığını yazdı.

KAYNAK: VATAN

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ