logo

Berber, Kuaför Ve Güzellik Salonu 11 Mayıs’ta Faaliyette

Berber, Kuaför Ve Güzellik Salonu 11 Mayıs’ta Faaliyette

Kovid 19 salgını mücadele tedbirleri kapsamında normalleşme planı kapsamında Mayıs takvimine göre berber, kuaför, güzellik salonu gibi işletmeler 11 Mayıs’ta faaliyete geçecek.

Recep Kenan/itvhaber.com

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni tip koronavirüs (Kovid 19) salgını ile mücadele tedbirleri kapsamında Mayıs, Haziran, Temmuz aylarına yayılarak normalleşme planı uygulanacağını duyurdu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamaya göre Koronavirüs salgını ile mücadele tedbirleri ile ilgili normalleşme, plan kapsamında ilk olarak açıklanan Mayıs ayı planı koronavirüs tedbirlerine uygun olarak gerçekleştirilecek.

Koronavirüs salgını ile mücadele tedbirleri ile ilgili normalleşme plan kapsamında açıklanan takvime göre berber, kuaför, güzellik salonu gibi işletmelerin 11 Mayıs’tan itibaren hijyen ve salgın güvenliği tedbirleri alınarak çalışmalarına izin verilecek.

KOLTUK SAYISININ YARISI

Aynı anda koltuk sayısının yarısı kadar müşterisine hizmet vermek ve randevu ile çalışmak koşulu ile çalışmasına izin verilen berber, kuaför, güzellik salonu benzeri işletmeler, tek kullanımlık malzemeler ve havluların kullanılmasına özen gösterecek. Maske ile sosyal mesafe kurallarının da aralarında olduğu pandemi tedbirlerini dikkate alarak çalışacaklar.

BERBER, KUAFÖR, GÜZELLİK SALONU 11 MAYIS’TA AÇILIYOR

Koronavirüs (Kovid 19) salgını tedbirlerine uygun olarak gereken temizlik şartlarının sağlanması, randevu sistemiyle çalışılması ve koltuk sayısının yarısı kadar müşteriye hizmet verilmesi şartıyla berber, kuaför, güzellik salonu gibi işletmeler 11 Mayıs’ta faaliyete geçebilecek.

SOSYAL MESAFEYE DİKKAT ÇEKİLECEK DOKÜMAN HAZIRLANACAK

Yapılan açıklamada Sağlık Bakanlığı tarafından bu konuda sosyal mesafe ve 1,5 m olarak beirlenen koltuk aralıkları gibi uyulması gereken kurallar ve alınması gereken pandemi tedbirlerinin yer aldığı bir doküman hazırlanacağı belirtildi.

Dökümanda yer alması beklenen bazı ayrıntılar şöyle:

ATŞE ÖLÇÜLECEK, KAYIT TUTULACAK

Randevu sistemi ile çalışacağını, iş yerinde mutlaka ateş ölçer bulunacağı, gelen her müşterinin ateşinin ölçüleceğini ve bu ölçümlerin bir forma kaydedileceği belirtiliyor.

TEK KULLANIMLIK ‘HAVLU VE PEÇETE OLACAK

Galoş, maske ve eldiven zorunluluğunun olacağı beklenen işletmelerde dezenfektan bulunacağını, havlu, peçete gibi ürünlerin tek kullanımlık olacağı kaydediliyor.

‘KULLANILAN ÜRÜN AYRI OLACAK’

Sosyal mesafenin korunacağını, koltuklar arasında 1,5 metre mesafe olacağı kuaförlerde tek kullanımlık manikür, pedikür kitlerinden olacak. Müşteriler malzemelerini ya kendileri getirecek ya da tek kullanımlık malzemeler kullanılacak. Ruj, fondöten birden fazla kişiye kullanılmayacak. Herkesin kullandığı ürün ayrı olacak.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ