logo

Berhan Şimşek ‘Cumhuriyet, Kadına Adını Verdi’

Berhan Şimşek ‘Cumhuriyet, Kadına Adını Verdi’

Ataşehir’de Olağan CHP ilçe kongresine katılan Berhan Şimşek ‘Cumhuriyet’in kadın devrimi olduğunu, Atatürk’ün seçme seçilme hakkının olduğu devrimlerle kadana adını verdiğini söyledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

CHP Ataşehir Kongresinde Divan Başkanı olarak görev alan Berhan Şimşek, yenilenen örgütler ile 3 yıl sonra yapılacak seçimden zaferle çıkarak; “2019’da Oskar almalıyız” hedefi ile, yeni yönetimi kutlayarak; Kongrenin partiye, ile yönetimine ve ülkeye hayırlar, barış ve umut getirmesini diledi.

CHP’NİN ÖN SÖZÜ GELİBOLU’DA YAZILDI

Divan Başkanlığında gerçekleşen kongreyi açış konuşmasında CHP’nin içişleri Bakanlığını verilen dilekçe ile kurulmadığının altını çizen eski CHP İstanbul İl Başkanı, Milletvekili ve PM üyesi Berhan Şimşek, Cumhuriyet Halk Partisi’nin ön sözünün Gelibolu’da yazıldığını, Kuruluş dilekçesinin mürekkebinin Kurtuluş Savaşında dökülen kanlar olduğunu ifade etti.

CUMHURİYET BİR KADIN DEVRİMİDİR

CHP’nin çıkar için, inkar için, soymak için, yalan için, talan için değil; devrimci bir anlayışla bağımsızlık için kurulduğunu kaydeden Berhan Şimşek, “CHP bu ülkenin çimentosudur. CHP’yi çökerttiğin an Türkiye çöker. Çok denediler. Kapattılar. Biz tekrar kurduk. Bir birimize düşürdüler. Ama güçleri yetmedi. CHP; sizden öncekiler, sizler ve sonraki nesillerin sonsuza dek yaşatacağı, taşıyacağı kurumdur. Cumhuriyet bir kadın devrimidir. Mustafa Kemal Atatatürk kadına adını verdi; sizde seçebilirsiniz, seçilebilirsiniz” dedi.

ATAŞEHİR ÖRGÜTÜNE, CHP’YE YAKIŞIR KONGREYİ GERÇEKLEŞTİ

Berhan Şimşek kongre sonrası Recep Kenan aracılığı ile itvhaber.com’a yaptığı açılmamada; “Çok olgun, Cumhuriyet Halk Partisi’ne ve ilçemize yakışır bir kongre gerçekleştirdiklerini kaydeden 3. Olağan CHP Ataşehir İlçe Başkalığı Kongre Divan Başkanı Berhan Şimşek, “Biz de elimizden geldiği kadar demokrasinin, temel hak ve özgürlükleri, insanların ifade özgürlüklerini sınırsız tutarak; Ataşehir örgütüne, Cumhuriyet Halk Partisi’ne yakışır bir kongreyi gerçekleştirdik. Eleştirenler oldu övgüyle ifade edenler oldu” dedi.

3 YIL SONRA 3 SEÇİM BİRLİKTE

Kongre ve kurultay sürecindeki örgütün yenileneceğine dikkat çeken Şimşek, dinamik bir örgüt yapısı ile önlerindeki 3 yılı çalışarak geçirmeleri gerektiğini söyleyerek; “Şu an en erken seçime 3 yıl var. 2019 yılında 3 seçim beraber olacak. Yerel, genel ve Cumhurbaşkanlığı seçimi. Sanıyorum ki Anayasa gereği yerel ve genel seçim birleştirilir. Anayasanın amir hükmüne göre Genel seçimleri erteleyemeyiz ancak, yerel seçimleri öne çekebiliriz. Burada önemli olan bu 2,5 – 3 yılı CHP olarak; sokaklarda, caddelerde, mahallelerde çok çalışmalıyız” 3 yılın sonunda 3 seçimin bir arada yapılma olasılığına dikkat çekti.

CHP’YE OY VEREBİLİRİM DİYENLERİN ORANI YÜZDE 50

Alınan 25-26 puan oyun çok değerli olduğunu ifade eden Berhan Şimşek; “Türkiye genelinde yüzde 40, İstanbul’da 45.20 oy aldık. Yapılan araştırmada “CHP’ye oy verebilirim” diyenlerin oranı yüzde 50. Bu kongrelerin amacı bu işte” dedi.

2019’DA SEÇİMLERDE OSKAR ALMALIYIZ

Seçim öncesi 3 yılın önemine dikkat çeken Berhan Şimşek; “81 ilde bütün sivil toplum örgütleriyle, derneklerle, akademisyenlerle, toplumun CHP’den beklediklerini, bunların doğru analiz ve sentezini yaparak toplumla buluşmamız gerekiyor.  Bana göre bu üç yıl çok değerli. Eğer biz bunu yapmayı planlarsak; yönetim, yönlendirme, planlama organizasyonuyla arkadaşlarımızı hayata katarsak başarırız. 2019’da seçimlerden zaferle çıkarak Oskar almalıyız.” sözlerinden sonra; “Eğer hazırsan başarıyla tanışırsın. Umut ederim her şey güzel olur” dileğinde bulunarak; “Cumhuriyet Halk Partisi’ne Türkiye’nin çok ihtiyacı var” dedi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ