logo

Berkin Elvan, Ölümünün 1. Yılında anıldı

Berkin Elvan, Ölümünün 1. Yılında anıldı

berkin_elvanOkmeydanı’nda gaz fişeğiyle vurularak komaya giren ve 269 gün sonra 15 yaşındayken yaşama veda eden Berkin Elvan, ölüm yıl dönümünde anıldı.

Gezi eylemleri sürecinde Okmeydanı’nda bir polisin attığı gaz fişeğiyle vurularak komaya giren ve 269 gün sonra 15 yaşında yaşama veda eden Berkin Elvan, ölüm yıldönümü 11 Mart’ta Türkiye’nin dört bir yanında anıldı.

Gezi parkı olayları sırasında kafasına gaz kapsülü isabet etmesi sonucu ağır yaralanan ve uzun süre yoğun bakımda kaldıktan sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan ölüm yıl dönümünde Okmeydanı’nda vurulduğu yerde anıldı. Kalabalık anmanın ardından Elvan’ın mezarının bulunduğu Feriköy Mezarlığı’na yürümek istedi. Ancak polis, grubun yürüyüşüne izin vermedi. Yolu TOMA’lar ile kesen polis, gruba müdahalede bulundu. Tazyikli su ve gaz bombalı müdahale sonrası grup ara sokaklara kaçtı.

Öte yandan, ölümünün 1. Yılında Berkin Elvan’ın anma etkinlikleri ve yapılan yürüyüş sırasında polisin müdahale ettiği Ankara, İstanbul İzmir ve Erzurum’un da aralarında olduğu bir çok yerde olayların çıktığı gelen bilgiler arasında.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ