logo

07 Ağustos 2014

BEŞİKTAŞ DEMBA BA İLE ‘PLAY-OFF’TA

BEŞİKTAŞ DEMBA BA İLE ‘PLAY-OFF’TA

bjk_demba _baBeşiktaş, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunun rövanşında İstanbul’da Hollanda’nın Feyenoord takımını Demba Ba’nın golleri ile 3-1 mağlup ederek play-off turuna yükseldi.

Recep Kenan/itvhaber.com

BEŞİKTAŞ – FEYENOORD: 3-1

UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu rövanş maçında Beşiktaş, ilk yarısını 1-0 önde tamamladığı maçta Hollanda’nın Feyenoord takımını 3-1 yenerek, adını play-off turuna yazdı.

İlk maçta aldığı 2-1’lik galibiyetin avantajıyla sahaya çıkan Beşiktaş, rövanşın ilk dakikalarında oyunu kontrol etmekte zorlandı.

Hücumda etkili olamayan ev sahibi takım, 28. dakikada Mustafa’nın rakibini hataya zorlamasıyla golü buldu. Mustafa kazandığı topu, ceza alanındaki Demba Ba ile buluşturarak kaydedilen golle Beşiktaş 1-0 öne geçti. İlk yarıyı  tek golle tamamlayan Siyah-beyazlı ekip, soyunma odasına da 1-0 üstünlükle gitti.

ikinci yarıda kontrolü elinde tutmaya çalışan Beşiktaş, 62. dakikada Demba Ba ile bir kez daha etkili oldu. Ancak bu oyuncunun vuruşunda, meşin yuvarlak auta çıktı.

Rakibinin atağını engelleyemeyen “Kara Kartallar”, 74. dakikada kalesinde golü gördü. Savunmanın solunda Manu’yu kontrol edemeyen siyah-beyazlı ekip, bu oyuncunun golüyle rakibin 1-1 beraberliği sağlamasını engelleyemedi. Ancak Beşiktaş, son 10 dakikayı daha rahat geçirebileceği golü erken buldu.

80. dakikada Olcay’ın hazırladığı pozisyonda Demba Ba, bir kez daha sahne aldı ve takımını 2-1 öne geçirdi. Savunma hatalarının damgasını vurduğu maçta bir büyük hatayı da Kongolo yaptı ve Beşiktaş tur kapısını tamamen açacağı golü 86. dakikada bir kez daha Demba Ba’nın ayağından buldu.

Siyah-beyazlı takım, ilk maçta 2-1 yendiği rakibini evindeki ikinci karşılaşmada 3-1 yenerek, play-off turuna yükseldi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ