logo

BEŞİKTAŞ’IN YENİ STADI ‘VODAFONE ARENA’YI ERDOĞAN AÇTI

BEŞİKTAŞ’IN YENİ STADI ‘VODAFONE ARENA’YI ERDOĞAN AÇTI

vodafon_arena (1)Taraftarın özlemle beklediği Beşiktaş’ın yeni stadı Vodafone Arena, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan , Başbakan Ahmet Davutoğlu ve davetlilerin katılımıyla açıldı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Seyici, Vodafone Arena’ya bu gün merhaba diyecek. Beşiktaş’ın yeni Stadı Vodafone Arena kapılarını açtı.

Dolmabahçe’de yeniden yapılan Beşiktaş’ın Vodafone Arena Stadyumu’nun resmi açılışı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile bazı bakan ve milletvekillerinin katılımı ile gerçekleşti.

vodafon_arena (3)

Beşiktaş Yönetim Kurulu Üyeleri, siyah-beyazlı takımda geçmiş dönemlerde görev yapmış yerli-yabancı teknik direktörler ve futbolcular da törene davetli olarak katıldı.

Resmi açılış öncesi şehitler anısına saygı duruşunda bulunuldu, ardından İstiklal Marşı okunan açılışta konuşan Erdoğan, stadın Beşiktaş camiasına hayırlı olmasını dileyerek; “Kara Kartalımıza yeni stadında başarılı müsabakalar, bol gollü galibiyetler temenni ediyorum” dileğinde bulundu.

vodafon_arena (5)

BURSASPOR MAÇIYLA DOLMABAHÇE’DE TARAFTARLA BULUŞUYOR

Beşiktaş takımı Spor Toto Süper Lig’in 28. haftasında yeni stadı Vodafone Arena’da oynayacağı Bursaspor maçıyla 1066 gün sonra Dolmabahçe’ye dönecek.

Süper Lig’de 11 Mayıs 2013’te oynanan ve 3-0 kazanılan Gençlerbirliği karşılaşmasıyla BJK İnönü Stadı’na veda eden siyah-beyazlılar, Bursaspor müsabakasıyla Dolmabahçe’de taraftarının huzuruna çıkacak.

Vodafone Arena’yla 2,5 sezonu aşkın süre sonra evine dönecek Beşiktaş, yeni stadının yapımı sırasında iç saha mücadeleleri için 6 farklı yerde oynamak durumunda kaldı.

vodafon_arena (4)

VODAFONE ARENA 41 BİN 903 KAPASİTELİ

Kapasitesi, 41 bin 903 olan Dolmabahçe’deki Beşiktaş’ın Stadı Vodafone Arena’da 147 loca yer alırken, localar bin 847 kişi kapasiteli.

Güvenlik için 20 milyon lira civarında harcama yapılan Vodafone Arena’da çeşitli açıları gören 787 kamera bulunduğu güvenlik odasında 14 personelin görev yapacağı belirtildi.

Beşiktaş, yeni stadı Vodafone Arena’da rakipleriyle deniz seviyesinin altında mücadele edecek.

saha zemini deniz seviyesinin altında olan Dolmabahçe’deki Vodafone Arena’da, siyah-beyazlı ekip karşılaşmalarını deniz seviyesinin 3,5 metre altında yapacak.

vodafon_arena (2)

SON TEKNOLOJİ  KULLANILAN VODAFONE ARENA’IN ZEMİNİ HİBRİT ÇİM

Türkiye’de ilk kez Ümraniye’deki BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde uygulanan hibrit çimi Vodafone Arena’nın zemininde de son teknolojiyi kullanan Beşiktaş Kulübü, çimlerin zarar görmemesi için alttan ısıtma ve soğutma sisteminin yanı sıra özellikleriyle ön plana çıkan drenaj sistemine de önem verdi.

HİBRİT ÇİM, ISITMA, SOĞUTM ve DRENAJ

Yeni stadın zemininde sorun yaşamak istemeyen Beşiktaş Kulübü, çimlerin zarar görmemesi için alttan ısıtma ve soğutma sisteminin yanı sıra özellikleriyle ön plana çıkan drenaj sistemini de hayata geçirdi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ