logo

Beyoğlu, ‘Piyalepaşa Otoparkı ve Meydanı’na Kavuştu

Beyoğlu, ‘Piyalepaşa Otoparkı ve Meydanı’na Kavuştu

Mayıs 2015’te temeli atılan, 2018 yılında durdurulan ‘Beyoğlu Piyalepaşa Camii Önü Zemin Altı Otopark ve Çevre Düzenlemesi’ projesini hizmete açıldı.

Recep Kenan / itvhaber.com

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, temeli Mayıs 2015’te atılan, ancak 2018 yılında durdurulan ‘Beyoğlu Piyalepaşa Camii Önü Zemin Altı Otopark ve Çevre Düzenlemesi’ projesini hizmete açtı.

Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız ve CHP Beyoğlu Belediye Başkan adayı İnan Güney’in katıldığı törende konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Bu fotoğraf önemli, bu çok kıymetli bir fotoğraf. Belediye başkanlığı dediğimiz makam, size ait; milletimize ait.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), temeli Mayıs 2015’te atılan, ancak 2018 yılında durdurulan projeler arasında yer alan “Beyoğlu Piyalepaşa Camii Önü Zemin Altı Otopark ve Çevre Düzenlemesi”ni tamamladı. Kaptanpaşa Mahallesi Piyalepaşa Bulvarı’ndaki meydanın açılışı; İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP PM üyesi Mahir Yüksel, Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız ve CHP Beyoğlu Belediye Başkan adayı İnan Güney’in katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Açılış törenine katılan Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız ve CHP Beyoğlu Belediye Başkan adayı İnan Güney’i, konuşmasının ardından yanına davet eden İmamoğlu, “Bu fotoğraf önemli, bu çok kıymetli bir fotoğraf. Belediye başkanlığı dediğimiz makam, size ait; milletimize ait. Burada ben de değerli Belediye Başkanı arkadaşım da vatandaşa ait olan bir mevkii emanet olarak alıyoruz. En iyi şekilde o görevi yerine getirme gayreti içinde oluyoruz. Mühim olan, demokrasideki şu görüntüyü vermek ve sağlamak. Çünkü, Başkan (Yıldız) seçildi. O günden beri, Beyoğlu’nda herkesin belediye başkanı. Ben seçildim; herkesin belediye başkanıyım, 16 milyon insanın huzurunda. Yarın öbür gün İnan Başkan seçildiği takdirde, o da herkesin belediye başkanı olmayı arzu ediyor. Mesele bu kadar özdür, bu kadar nettir. Hiç kimse, kendine ait olan bir koltuğun mücadelesini vermiyor. Onun için manevi değerlerimizi, inançlarımızı, milli duygularımızı bu meselenin bir parçası yapmadan; hizmet odaklı, şehrini, insanını düşünen süreçleri ortaya koyarak hak eden kimse, o kazansın kardeşim. Bu kadar basit” dedi.

Protokol konuşmalarının ardından kesilen kurdele ile açılışı yapılan Piyalepaşa Zemin Altı Otoparkı ve Meydanı resmen hizmete girdi.

2015’TE TEMELİ ATILDI, 2018’DE DURDURULDU

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Alpay’ın verdiği bilgilere göre: İBB Fen İşleri Dairesi Başkanlığı’nca temeli Mayıs 2015’te atılan “Beyoğlu Piyalepaşa Camii Önü Zemin Altı Otopark ve Çevre Düzenlemesi” projesi, önceki İBB yönetimi tarafından 2018 yılında durduruldu.

Ekrem İmamoğlu yönetimindeki İBB tarafından yeniden başlatılan çalışmalar sonucunda, kente, toplam 15 bin 658 metrekarelik alanda, zemin altı otopark ile üstünde meydan ve yeşil alan kazandırıldı.

İNŞAAT ALANI 31 BİN 624 METREKARE, 560 ARAÇLIK OTOPARK

 Toplam inşaat alanı 31 bin 624 metrekare olan projede; 560 araçlık otopark bulunuyor. Otoparkın 1. bodrum katı, 330 tezgâh kapasiteli ve 60 adet pazarcı kamyoneti için kapalı pazar alanı olarak tasarlandı.

Çevre düzenlemesi tamamlanan meydanda, yeşil alanlar ile oturma gruplarının yanı sıra; çocuk oyun alanı, İstanbul Çiçekçisi ve İBB Çözüm Merkezi bulunuyor. Otoparkın, Piyalepaşa ve hemen yanı başındaki Kasımpaşa semtinin trafiğinin rahatlamasına katkı sunması, yeşil alanın ise düzensiz yapılaşma koşullarında yaşayan çevre sakinlerinin rekreasyon alanı ihtiyacına hizmet etmesi amaçlanıyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ