logo

Bilal Ay, ‘Temiz Toplum Merhamet Hareketidir’

Bilal Ay, ‘Temiz Toplum Merhamet Hareketidir’

Temiz Toplum Derneği açılış töreninde bir konuşan Genel Başkan Bilal Ay, Temiz Toplum’un merhamet hareketi, sevgi hareketi, bir fedakarlık hareketi olduğunu belirtti.

Temiz Toplum Derneği’nin genel merkezi önemli isimlerin katılımıyla Eyüpsultan’da düzenlenen törenle açıldı.

BİLAL AY: HEDEF 1 MİLYON GÖNÜLLÜ

Doğarken bağımlı ya da katil olarak doğulmadığını vurgulayan Temiz Toplum Derneği Genel Başkanı Bilal Ay, mücadeleyi gönüllü olarak birlikte yürüttüklerini kaydederek; “Birisi bu hale geliyorsa herkes mesul. O zaman bir mücadele verilecekse bunu da hep birlikte vermeliyiz. Biz uyuşturucu ile mücadele ediyoruz ancak uyuşturucuya götüren sebeplerle de mücadele ediyoruz. Ailelerle ilgili çalışmalar yapıyoruz, sosyal, sportif, kültürel çalışmalar yapıyoruz. 1 milyon gönüllü ile yolumuza devam etmeyi hedefliyoruz” Dedi.

Temiz Toplum Derneği Yeni Genel Merkezi, Eyüpsultan’da düzenlenen törenle açıldı. Törene, TBMM İdare Amiri ve AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, Saadet Partisi Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Emre Ustaosmanoğlu, İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Dr. Abdullah Sevim, Tek Rumeli TV Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Baykal, Sanatçılar Abdülbaki Kömür ve Bekir Hakan Ünverdi, Milli futbolcu Mehmet Sedef ile çok sayıda STK temsilcisi, siyasi ve Temiz Toplum Gönüllüsü katıldı.

TEMİZ TOPLUMUN YENİ GENEL MERKEZİ AÇILDI

Açılış töreninde bir konuşma yapan Temiz Toplum Derneği Genel Başkanı Bilal Ay, Temiz Toplum Derneği’nin bir merhamet hareketi olduğunu belirterek, “Temiz toplum bir merhamet hareketi, bir sevgi hareketi, bir fedakarlık hareketi, temiz toplum bu ülkenin geleceği için en büyük fedakarlıkları ortaya koyanların baş rolü oynadığı bir aksiyon hareketidir. Bugün de burada bir adım atıyoruz. İnşallah bu adım güzelliklere vesile olur” şeklinde konuştu.

UYUŞTURUCU SOKAKTAKİ HERKESİ ETKİLİYOR

Temiz Toplum olarak uyuşturucuyla mücadeleyi merkeze alarak yola çıktıklarını belirten Ay, “Yola çıktığımızda merkeze aldığımız bir husus vardı. Biz uyuşturucu ile mücadele… Çünkü sadece İstanbul’da 500 bine yakın insan uyuşturucuya bulaşmış durumda. Yani nüfusun kırkta biri. Aileleriyle birlikte düşündüğümüzde 2 milyon eder. Bu da sokakta gördüğümüz herkesin direk ya da endirek uyuşturucu ile bir temasının olduğunu gösterir” diye konuştu.

BAĞIMLILIK BİR SONUÇ

Uyuşturucu ile ilgili çalışırken bağımlılığın bir sonuç olduğunu gördüklerini belirten Bilal Ay, “Onlarca dosya hazırladık, binlerce konferans verdik. Sonucunda şu kanaate vardık ki bağımlılık işin neticesi. Bir kişi doğarken bağımlı ya da katil olarak doğmuyor. Birisi bu hale geliyorsa herkes mesul. O zaman bir mücadele verilecekse bunu da hep birlikte vermeliyiz. Biz uyuşturucu ile mücadele ediyoruz ancak uyuşturucuya götüren sebeplerle de mücadele ediyoruz. Ailelerle ilgili çalışmalar yapıyoruz, sosyal, sportif, kültürel çalışmalar yapıyoruz. 82 ilde 1 milyon gönüllü ile yolumuza devam etmeyi hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

ABDULLAH SEVİM: ÜLKEYİ KİM YÖNETİYORSA SORUMLU ODUR

Açılış töreninde konuşan Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Dr. Abdullah Sevim, Temiz Toplum hareketinin ülkemiz için hayırlara vesile olmasını temenni ederek, “Temiz Toplum Derneği, insanların en hayırlısı insanlığa faydalı olandır ilkesine bağlı olarak ülkemizdeki bütün insanlarımıza ve her geçen gün büyüyen bağımlılık problemine karşı mücadele edecek. Madde bağımlılığının yanında teknoloji bağımlılığı da mutlaka gündeme alınmalı” dedi.

Ülkeyi yönetenlerin yaşanan hadiselerden sorumlu olduğuna dikkat çeken Sevim, “Bu ülkeyi kim yönetiyorsa, bu ülkenin başında kimler varsa esas sorumlu onlardır. Bu ülkenin madde bağımlılığıyla ilgili yaşadıkları sıkıntılardan, aile ile ilgili yaşadıkları sıkıntılardan, İstanbul Sözleşmesi’nin getirdiği, sözde kadına pozitif ayrımcılık adı altında, ailemizi tahrip eden bu adımlar sebebiyle, bu ülkeyi yönetenler halkımıza zor hesap verecektir” diye konuştu.

Sevim ayrıca Temiz Toplum Derneği’nin ailelerle ilgili yapacağı çalışmalar dolayısıyla da teşekkürlerini sundu.

BUĞRA KAVUNCU: GENÇLERİMİZ İÇİN DUYARSIZ KALAMAZDIK

Temiz toplum Derneği’nin gençler için kurulduğunu belirten İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, “Temiz Toplum Derneği’nin kuruluşu geleceğimizi ilgilendiren, gençlerimizin kötü alışkanlıklardan korumak için, bunların temel sebeplerine inen bir anlayışla kurulmuş bir dernek. Bizim buna duyarsız kalmamız mümkün değildi. Bağımlılık ciddi bir problem, en büyük sebep  gençlerimizin manevi boşluk içerisinde olması” dedi.

Kavuncu ayrıca bağımlılığa düşenler kadar düşmeyenlerin korunmasının da önemli olduğuna vurgu yaptı.

HASAN TURAN: HERKESE GÖREV DÜŞÜYOR

TBMM İdare Amiri ve AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, Temiz Toplum için herkese görev düşüğünün altını çizerek, “Birey olarak görev düşüyor, kurum olarak görev düşünüyor, toplum olarak görev düşüyor, devlet olarak görev düşüyor. Kimsenin yaptığı görevde diğerinin yaptığı işten el çekmesine fırsat vermiyor” dedi.

Konuşmaların ardından, AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan turan, İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Dr. Abdullah Sevim, Tek Rumeli TV Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Baykal, Eski Milli Futbolcu Mehmet Sedef ve Temiz toplum Derneği Genel Başkanı Bilal Ay açılış kurdelesini kesti.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ