logo

Bilim Kurulu Kararı: Evde Eğitime 30 Nisan’a Kadar Devam

Bilim Kurulu Kararı: Evde Eğitime 30 Nisan’a Kadar Devam

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında, MEB Ziya Selçuk’un da katıldığı SB Bilim Kurulu’nda, 30 Nisan’a kadar okulları tatil olacağını, uzaktan eğitimin devam kararı alındığını söyledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Bilim kurulu toplantısı sonunda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile birlikte açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 30 Nisan’a kadar okullarımızın tatil olacağını, uzaktan eğitimin devam kararı alındığını söyledi.

Bilim kurulu toplantısı sonunda Sağlık Bakanı Koca ile birlikte açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 30 Nisan’a kadar okullarımızın tatil olacağını, uzaktan eğitimin devam kararı alındığını söyledi.

Bilim Kurulu koronavirüe (Kovid-19) salgını tedbirlerini görüşmek üzere toplandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın başkanlık ettiği toplantıya, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da katıldı.

EVDE EĞİTİM 30 NİSAN’A KADAR DEVAM EDECEK

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, “30 Nisan’a kadar okullarımızın tatil olması, uzaktan eğitimin devam etmesi konusunda bir karar söz konusu.” dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise, okullara verilen aranın tatili olarak görünmemesi gerektiğini vurgulayarak, verilen aranın uzatılacağını söyledi.

İNSAN SAĞLIĞININ YENİ VE SIRRI TAM OLARAK ÇÖZÜLEMEMİŞ DÜŞMANI

Basın toplantısında açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüse ilişkin ” Koronavirüse karşı verdiğimiz mücadelenin başarısı tek tek her birimize bağlıdır. Virüs genç, yaşlı, orta yaşlı ayrımı yapmıyor. Başlardaki kendimizi koruma refleksi bizi her şeye rağmen avantajlı kılıyor. Tedbirlere sıkı sıkıya uyarsak dışarıya özlemimiz çok uzun sürmez. Bilim, bugün için büyük vaatlerde bulunamıyor. Bu insan sağlığının yeni ve sırrı tam olarak çözülememiş düşmanı.” dedi.

VİRÜS GENÇ, YAŞLI AYRIMI YAPMIYOR

Dünyayı tehdit eden virüs karşısında irade sahibiyiz. Hiçbir hekim virüsün bulaşmasını önleyemez, siz önlersiniz. Bu hastalığa karşı elimizde güçlü bir koz var. Yakalanmamak! Virüs genç, yaşlı, orta yaşlı ayrımı yapmıyor. Dikkatli olmalısınız, sosyal hayatınızı asgari düzeye indirmelisiniz. Sevdiklerimizle, yakınlarımızla birbirimizi biraz özleyelim. Tedbirleri sıkı uygularsak, bu özlem uzun sürmeyecek.

Çocuklarımıza sesleniyorum; artık oyunlarımızı evde oynuyoruz. Dışarı çıkmak yok. Eve misafir geldiğinde sarılmak yok.

” ÇOCUKLARINIZ EVDE GÜVENDELER”

Okulların korona yüzünden tatile girdi şeklinde bir kanısının oluştuğunun altını çizen Bakan, bu algının yanlış olduğuna dikkat çekerek, “Eğitim bir süredir internet üzerinden veriliyor. Uygulamayı tatili olarak görmeyin. Çocuklarınızın da konuyu böyle anlamalarını sağlayın. Verilen ara uzatılacak. Çocuklarınız sağlığı konusunda evde güvendeler.” Dedi.

SAĞLIKLI BİRİSİ BAŞKALARININ ÖLÜMÜNE YOL AÇABİLİR

Salgınla mücadele konusunda bireysel katkının önemine dikkat çeken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca,  Tek tek herkesin dikkatine ihtiyacım var. Ölüm oranı düşük. Ama hastalığı ağır geçirmesekde herhangi birimiz ölüme yol açabiliriz. Sağlıklı görünen birisi başkalarının ölümüne yol açabilir. Virüsün yol açacağı sonucu bilemeyiz. Sigara içiyorsak asla bilemeyiz. Hergün açıkladığımız vaka tablosu gözler önünde.”  Diye konuştu.

VAKA SONUÇLARINI HER GÜN BİLDİRMEYE ÇALIŞIYORUZ

Bilim Kurulu Toplantısı sonunda açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca şu açıklamaları yaptı:

“Özellikle çıkan vaka sonuçlarını her gün bildirmeye çalışıyoruz. Karşıda gördüğünüz ekranda test, hasta sayısı, kaybettiğimiz insanlarımızı, yatan hastalarımızı ve iyileşen hasta olmak üzere dijital ortamda kamuoyu ile paylaşacağız. Grafik şeklinde de vaka sayısını görebileceksiniz.”

İKİ HASTAMIZ TABURCU OLDU

“Özellikle erken dönemde ilk vakalarımızdan olan iki hastamızın bilgisini vermek istiyorum. 65 yaşında bir erkek hastamız taburcu oldu. Diğeri 60 yaşında başka bir erkek hastamız taburcu oldular. 7 gün sonra taburcu oldu.”

TÜRKİYE’DE İYİLEŞEN VAKA SAYISI 26

“Özellikle erken dönemde ilk vakalarımızdan olan iki hastamızın bilgisini vermek istiyorum. Bir hastamız 65 yaşında, 8 gün yoğun bakımda kaldı, dün taburcu oldu. Bir hastamız 60 yaşında bugün taburcu oldu. Türkiye’de iyileşen vaka sayısı 26’dır.”

 83 MİLYONUN TEST YAPTIRMASINA GEREK YOK

“83 milyonun test yaptırmasına gerek yok. Herkes kendisini bir taşıyıcı gibi düşünmelidir. Testi yaptırdığınızda negatif olabilir, fakat birkaç gün sonra pozitif çıkabilir. O yüzden ateş, öksürük şikayeti olan ve solunum güçlüğü çeken herkes test yaptırmalıdır. Testi pozitif çıkan kişi kimlerle temas halindeyse onlarıda tespit etmek istiyoruz. Herkesin kendi izolasyonunu kendisinin sağlamasını istiyoruz.”

BİZ MEB OLARAK PEDAGOJİK OLARAK BAKIYORUZ

1 saat önce toplantıya başladıklarını, Milli Eğitim Bakanları olarak konuları tartışma fırsatı bulduklarını kaydeden Bakan Ziya Selçuk, “MEB olarak ne tür ihtiyaç içinde olduğumuzu paylaşma fırsatı oldu. Biz MEB olarak pedagojik olarak bakıyoruz. Bizim için öncelik çocuklarımız. Eğitimsel olarak ortaya çıkan ihtiyaçları tespit etmeye çalışıyoruz. MEB uzaktan eğitime başladı ve bu hafta bizim test haftamızdı. Önümüzdeki haftalarda da dolu dolu eğitimlerimizi yapmaya devam edeceğiz.” Dedi.

SB Bilim Kurulu toplantısına katılan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk şu açıklamaları yaptı:

30 NİSAN’A KADAR UZAKTAN EĞİTİM KARARI

“Eğitimde elbette kayıplar olacaktır. Elbette eksikler olacaktır. Çocuklarımızın her türlü ihtiyacı için tüm senaryolara hazırız. Bu yolculuğu koşuyu yürüteceğiz inşallah. Bilim Kurulu’nun önerisiyle önümüzdeki süreci bir süre daha uzatıyoruz. 30 Nisan tarihi ortak kararla ortaya konuldu. Bizim hazırlığımız olduğu için çalışmalarımızı daha geliştirerek ihtiyaçları karşılayacağız. Zaman zaman kamuoyunu da bilgilendireceğiz. Öncelikle çocuklarımızın sağlığı bakımından anne babalarımızın dikkatli olduğunun farkındayım.”

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ