logo

Bir Kadın Arıcının Uluslararası Kalite Ödülüne Uzanan Öyküsü

Bir Kadın Arıcının Uluslararası Kalite Ödülüne Uzanan Öyküsü

Başarıları sınırlarımız aşıp uluslararası ödüller ile taçlandırılan “kadın girişimcilerin” örnek başarı hikayesi Ataşehir HEM’de arıcılık eğitimi alan Deniz Kaynak’tan.

Kadın girişimciler her geçen gün yeni başarılara imza atıyor; hatta başarıları sınırlarımız aşıp uluslararası ödüller ile de taçlandırılıyor. Örnek alınacak bir başarı hikayesi de Ataşehir Halk Eğitimi Merkezinde arıcılık eğitimi alan Deniz Kaynak’tan gelmekte. Deniz Kaynak’ın arılarının ürettiği bal, London Honey Awards yarışmasında 2021 yılı Platinum Kalite Ödülü’ne layık görüldü. Türkiye’den birçok bal üreticisinin katıldığı bu prestijli yarışmada, henüz bu ödülü alabilen yerli bir üretici olmadı. Yani, Türkiye’nin en kaliteli balı, Deniz Kaynak’ın “minik kızlarım” dediği arıları tarafından üretiliyor.

Deniz Kaynak’ın plaza hayatından arıcılığa uzanan öyküsü özetle şöyle:

BİR GEZGİNİN ARICILIK TUTKUSU

Deniz Kaynak, İstanbul’un plaza hayatından kaçanlardan; kurumsal yaşamda aradığı mutluluğu bulamayınca 2000’li yıllarının başında işi bırakıp Türkiye’yi köşe bucak gezmeye ve fotoğraf çekmeye başladı. Gittiği yörelerde arıcılarla tanışıp doğanın mucizesi gerçek balın peşine düştü. Daha sonra Ataşehir Halk Eğitimi Merkezinden arıcılık eğitimi de alarak arıcılığa  başlayarak BeeMel markasını kurdu.

FARKI DOĞALLIĞI

“BeeMel neden diğer ballardan üstün?” sorusuna şu şekilde cevap veriyor Deniz Kaynak: 

“Endüstriyel olarak arıcılıkla uğraşanlar, kalabalık kovanlarda arıların hastalanıp ölmesini önlemek amacıyla çeşitli ilaçlar ve kimyasallar kullanmaktadır. Bu kimyasalla arıların ölmesini önler ama ürettikleri bala da geçer. Ayrıca verimi arttırmak için arılar zaman zaman şeker ile beslenir. Bu şekilde kimyasallar ve şeker takviyesi ile bal, doğanın mucizesi bir şifa kaynağı olmaktan çok uzaklaşarak endüstriyel bir sofra ürününe dönüşür. Biz, arılarımızı hastalıklardan uzak tutmak için biberiye, kantaron, okaliptüs gibi bitkileri ve yağlarını kullanıyoruz. Şeker ile beslemeyip verim kaybını göze alıyoruz. Ama sonuçta üstün kalitede gerçek bal elde ediyoruz.”

BUNDAN SONRASI İÇİN TANITIM ÖNEMLİ

Bugüne kadar, üretimin de sınırlı olması yüzünden, daha çok kaliteye odaklanıldığı ancak bu prestijli ödül ile birlikte Beemel markasının daha geniş kitleler tarafından bilinmesi için çaba harcanacağı belirtiliyor. Platinum Kalite Ödüllü BeeMel balı şimdilik sadece www.beemel.com.tr’de ve instagram üzerinden tüketici ile buluşuyor.

Detaylar için:

www.londonhoneyawards.com/awards-results-2021/beemel/

www.beemel.com.tr

www.instagram.com/beemelari

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ