logo

Birleşemeyen Solun Kalesi Ak Parti’de, CHP Şakın!

Birleşemeyen Solun Kalesi Ak Parti’de, CHP Şakın!

ak-logo-solCumhuriyet Halk Partisi’nin Doğu Karadeniz’de kalesi konumundaki Artvin’i ve Hopa ilçesini kaybetmesi ve Ak Partili adayların seçilmesi CHP çevrelerinde şaşkınlık yarattı. 

Recep Kenan/itvhaber.com

CHP Genel Merkez’in Artvin merkezde Emin Özgün’ün adaylığında diretmesinin CHP’nin Artvin’de seçimi kaybetmesinin en önemli sebebi olarak gösteriliyor.

Öte yandan solun kalesi olarak bilinen ve geçen dönem ÖDP’li başkanla yönetilen Hopa’da ise sol partilerin ayrı ayrı aday çıkarmasının AKP’nin seçimi kazanmasına neden olduğu ifade ediliyor.

Birleşemeyen Solun Kalesi HOPA’da Başkanlık Ak Parti’de

Ak Parti solun kalesi olarak bilinen ve uzun yıllardır belediyenin sol parti mensubu başkalar tarafından yönetilen Artvin Hopa’da solun bölünmesinden faydalanarak Hopa Belediye Başkanlığı’nı aldı. Artvin Hopa’da solun bölünmesinden faydalanan AKP, 4 bin 536 oyla seçimi aldı. Hopa’da CHP, 4 bin 521 oy alırken; ÖDP, 831; HDP ise 623 oy aldı.

CHP’li Belediye Başkanı Turhan Kasımoğlu’nun yeniden aday olduğu seçimlerde Halkevleri ile ÖDP’nin de içerisinde bulunduğu oluşum Hopa Halkçı Demokratik Yerel Yönetim Meclisi, “Söz, yetki ve karar hakkı Hopa halkına” diyerek ÖDP’den Enver Korzay’ı aday.

Önceki dönemde ÖDP’den Hopa Belediye Başkanlığı yapan Yılmaz Topaloğlu da HDP’nin adayı olarak seçimlere girdi. Bu durum karşısında solun bölünmesinden faydalanan AKP, aradan sıyrılarak 4 bin 536 oyla seçimi aldı. Hopa’da solun temsilcilerinden CHP 4 bin 521 oy alırken; ÖDP, 831; HDP ise 623 oy aldı.

EN ÇOK ARTVİN’İN KAYBEDİLMESİNE ÜZÜLDÜM

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Yerel Seçimler sonrasında yaptığı basın toplantısında yöneltilen bir soruya; “En çok Artvin’in kaybedilmesine üzüldüm” sözleriyle Artvin ile ilgili duygularını ifade etmişti.

Artvin’de 3 dönemdir belediye başkanlığı yapan CHP’li Emin Özgün, yerel seçimlerde aday olmayacağını açıkladıktan sonra kararından vazgeçerek 4. Dönem Artvin Belediye Başkalığı’na aday olacağını açıklamış ve CHP Genel Merkez’de adaylığını onaylamıştı.

Emin Özgün’ün 4. defa aday olmayacağını açıklaması sonrası CHP Artvin İl Başkanı Selim Bilgin görevinden istifa ederek adaylık vurusu yapmıştı. İddialara göre; Emin Özgün’ün 4. defa aday olmayacağını açıklamasının tepkilere neden olduğu ve bu nedenle 30 Mart yerel seçimlerinde koltuğunu AKP’nin adayı Mehmet Kocatepe’ye kaptırdı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ