logo

Bitmeyen İSKİ Çalışması Yenişehirlileri Bıktırdı

Bitmeyen İSKİ Çalışması Yenişehirlileri Bıktırdı

Yenişehir Baraj Yolu Caddesi’nde İSKİ tarafından yürütülen ve 2 yıla yakın zamandır bitirilemeyen çalışma bölge ve site sakinleri ile caddeyi kullanan vatandaşları mağdur ediyor.

Recep Kenan/itvhaber.com

Uzun süre çalışma yapılmaması üzerine İSKİ’ye yapılan başvuru sonrası bir çalışma başlatıldığının altını çizen Yenişehir Mahalle Muhtarı Mustafa Arı, Baraj Yolu Caddesi üzerindeki 300 metrelik kesimin 18 aydır bitirilemediği için bölge sakinleri ve Baraj Yolu Caddesi’ni kullanan vatandaşlarda “bölgenin cezalandırıldığı” algısı oluştuğunu ifade etti.

İSKİ ÇALIŞMASIYLA TRAFİK KÖRDÜĞÜM

Baraj Yolu Caddesi üzerinde İSKİ tarafından yapılan 1.5 yıldır bitirilemeyen çalışmanın Bahçeşehir Koleji’nin açılmasıyla bölgenin trafiğini kördüğüm haline getirdiğini trafikte sık sık tartışmalar yaşandığını kaydeden Muhtar Mustafa Arı, İSKİ’nin yüklenici taşeron firması tarafından yürütülen ve 8 metreye varan derinlikteki kazılar sırasında çevrede hiçbir güvenlik tedbiri alınmadığını iddia ederek, “Okul çıkışında çocuklarımızın ciddi kazalar yaşamasına sebep olabilir” dedi.

17 AYDIR SİTELERİMİZE GİREMİYORUZ

17 aydır sitelerine giremediklerini, çocuklar ve yaşlılar için ayrı bir yerden giriş açmak zorunda kaldıklarını iddia eden Site yöneticisi Erdal Bey, site otoparkına araçları ile giremedikleri için ve Baraj Yolu Caddesi’nin de çalışma nedeniyle kapalı olmasının park sorunu yaşadıklarını, sanki cezalandırılıyormuş olduklarını düşündüklerini ifade etti.

3 AY BAĞLANTIYI YAPACAKLARI BORUYU ARADILAR

Durumun Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’ye iletilmesi ile yetkililerin konuyla ilgilenmeye başladığını, yüklenici firmaya ceza uygulandığını kaydeden Yenişehir Mahallesi Muhtarı Mustafa Arı, ilçe belediyesine duyarlılığından dolayı teşekkür ederek, “Ben, Ataşehir Belediye Başkan Battal İlgezdi’ye ve Başkan yardımcılarımıza bu konuda duyarlılık gösterip İSKİ’nin çalışmaları bitirmesi noktasında somut adımları atmasından dolayı teşekkür ediyorum. İSKİ, çalışmaların gecikmesine 3 taşeron firmanın değişmesine bağlıyor. Çalışmaya başladıklarında 3 ay bağlantıyı yapacakları boruyu aradılar. Ana boruyu 3 ayda bulamadılar. Gerekçe ne olursa olsun burada yaşayan vatandaşların mağdur edilmesi doğru değil” diye konuştu.

VATANDAŞLAR SORUYOR; “CEZALANDIRILIYOR MUYUZ?”

Bölgedeki vatandaşların mağdur edildiği Baraj Yolu Caddesi’ndeki İSKİ’nin çalışmasının uzamasının ciddi rahatsızlıklara yol açtığını vurgulayan Muhtar Arı, vatandaşlarda “Cezalandırılıyor muyuz?” sorusunun geldiğini iddia ederek; “Ömerli’den gelen temiz su isale hattının bütün bölgelerde bitirilip, Yenişehir Mahallesi Baraj Yolu üzerinde 300 metrelik bantta bitmemesi bölge halkında değişik sorular uyandırıyor. Bu, Yenişehir Mahallesi’ne, Ataşehir’e; Büyükşehir’in, İSKİ’nin bir cezası mı? Bu soru aklımıza da gelmiyor değil. Bu konuyu İBB’ye de ilettim. İnşallah kısa süre içinde bitecek. Mevlüt beyden bu sözü aldım. Ataşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğümüz Baraj Yolu Caddesi üzerinde kaldırım ve asfaltlama çalışması yapacak, İSKİ’nin işini bitirememesinden dolayı başlayamıyor. İSKİ buradaki vatandaşımızın ilçe belediyesinden alacağı hizmeti de engelliyor” ifadelerini ekledi.

“GÖRÜNTÜ VAR, AMA İCRAAT YOK”

2 seneye yaklaşan sürede İSKİ tarafından yürütülen çalışmalar nedeniyle site ve bölge sakinleri olarak büyük sıkıntılar yaşadıklarını kaydeden Flora Evleri yöneticisi Hakan Çiçek, çalışmanın yavaşladığını, hatta gün içerisinde durduğunu iddia ederek; “Yazın güzel havalarda hiçbir çalışma yapmadılar. Sabahları saat 8:00 – 9:00 gibi bir ses geliyor, ondan sonra ortada hiçbir şey yok. Çalışılıyormuş izlenimi yaratılıyor; ortada bir şey yok. Görüntü var ama icraat yok” dedi.

SORUN İSKİ İLE TAŞERONU YÜKLENİCİ FİRMA ARASINDA

Konu ile ilgili kendilerine başvurulduğunu, konunun muhatabının İSKİ ve dolayısıyla Büyükşehir olduğunun altını çizen Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Çerkez, sorunun İSKİ ile taşeronu yüklenici firma arasındaki anlaşmazlıklardan kaynaklandığının anlaşıldığını ifade ederek; “Bu kendi içlerindeki çekişmelerden dolayı insanlar da cezalandırılıyor. Günlük yaşamındaki hakları gasp ediliyor. Vatandaşların hareket alanları daralıyor. Yapılan çalışmalara bölge için büyük bir tehlike arz ediyor. Emniyet tedbirleri alınmadan, güvenlik şeridi çekilmeden çalışma var. Bizim bölgedeki çalışmamızı engellediler. Yalnız buradaki siteler değil Baraj Yolu Caddesi’ni kullanan herkes mağdur oluyor. Biz de bu mağduriyeti gidermek için çeşitli zamanlarda cezai müeyyideler uyguladık. Site yönetimi, muhtarımız çok duyarlı. Her gün bizim kapımızı, Büyükşehir’in kapısını aşındırdı. Büyükşehir İSKİ Genel Müdürlüğü’nden yapılan son açıklamaya göre, yapılan çalışma kısa sürede tamamlanacak. Bitene kadar kontrolümüzü yapacağız” şeklinde konuştu.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ