logo

BOĞAZA SIFIR TARİHİ OKUL OTEL Mİ OLUYOR?

BOĞAZA SIFIR TARİHİ OKUL OTEL Mİ OLUYOR?

ahmet_mithat_okul_bogaz_otelİstanbul Beykoz’da boğaza sıfır noktada bulunan tarihi Ahmet Mithat Efendi İlkokulu’nun yerine otel yapılacağı iddiası Meclis gündemine geldi. Boğaza sıfır tarihi okul otel mi oluyor?

BOĞAZA SIFIR TARİHİ OKULUN YERİNE OTEL Mİ YAPILIYOR?

CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, Milli Eğitim Bakanına 2013 yılında restorasyon kapsamına alınan ancak ödenek yokluğu gerekçe gösterilerek 1 yıla yakın süredir hiçbir çalışma yapılmayan okulun akıbetini sordu.

Okulun, bir iş adamına satıldığı, otel olacağı ve 300 metre yakınındaki Beykoz Kasrı’nın, Başbakanlık veya Cumhurbaşkanlığı çalışma ofisi olarak korumalara tahsis edileceği iddialarının velileri ve mahalle sakinlerini tedirgin ettiğini belirten Öğüt, okula komşu bulunan İshakağa İlköğretim Okulu için yıkım kararı alınması ve ödenek tahsisi yapılmasının da bu iddiaları güçlendirdiğini ifade etti.

Ahmet Mithat Efendi İlkokulu’nda restorasyonun durdurulmasının gerekçesi söylendiği gibi ödenek yetersizliği ise, İshakağa İlköğretim Okulu’nun yıkımına nasıl ödenek ayrıldığını soran Öğüt, “ Okulun bir iş adamına satıldığı ve yerine otel yapılacağı doğru mudur? Doğru ise okul kime, hangi bedelle satılmıştır?” diye sordu.

CHP’li Öğüt ayrıca şu soruları yöneltti:

-Beykoz Kasrı’nın, Başbakanlık veya Cumhurbaşkanlığı çalışma ofisi olarak korumalara tahsis edileceği iddiası doğru mudur?

-İstanbul Valiliği ve Milli Eğitim Müdürlüğü’ne verilen dilekçelere cevap verilmemesinin gerekçesi nedir?

Image processed by CodeCarvings Piczard ### FREE Community Edition ### on 2015-01-23 19:28:58Z | http://piczard.com | http://codecarvings.com~Se

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ