logo

Bölgesel Amatör Lig, Grup Kuraları ve Fikstür Çekimi Yapıldı

Bölgesel Amatör Lig, Grup Kuraları ve Fikstür Çekimi Yapıldı

9 ayrı bölgede, 52 grupta oynanacak 2020-2021 sezonu Bölgesel Amatör Lig (BAL) grup ve fikstür kuraları TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde çekildi.

Recep Kenan/itvhaber

TFF Amatör İşlerden Sorumlu Başkan Vekili Ali Düşmez tarafından gerçekleştirilen kura çekimi sonucunda gruplar belirlenirken, Bölgesel Amatör Lig (BAL) tüm gruplarının da fikstür çekimi yapıldı.

2020-2021 Sezonu Bölgesel Amatör Lig (BAL) kura çekimine Covid-19 salgınının devam ettiği dikkate alınarak kulüp temsilcileri katılmazken kura çekimi töreni TFF YouTube kanalından canlı yayınlandı.

17-18 NİSAN’DA BAŞLAYACAĞIMIZI SÖYLEDİK

BAL Ligi kura çekim töreninde konuşan, A Milli Takımımızı bugün İspanya’ya başarı dilekleriyle yolcu ettiklerini belirten Ali Düşmez, “11. sezonumuz Türk futboluna, amatör futbol camiasına ve ülkemize hayırlı olsun. Covid-19 salgını nedeniyle dünya büyük sıkıntılar çekti. Ülkemiz de bunu hissetti. Spor camiası olarak büyük bir mücadele veriyoruz ve vermeye devam ediyoruz. En başından bu yana Federasyonumuz, kurullarımız, spor camiasına güvendik ve futbolumuz için en iyi kararları aldık. TFF’nin her alanda futbolu oynatmaktan başka hiçbir düşüncesi olmadı. Salgının en yoğun olduğu dönemde dahi çalışmalarımıza devam ettik. Daima müsabakaların yapılması yönünde odaklandık. Devletimiz ile TFF Sağlık Kurulu ve Bakanlık Bilim Kurulu’nun tavsiyelerini aldık ve bundan sonra da almaya devam edeceğiz. BAL’ın farklı bir işleyişi var. Amatör kurullarımızla birlikte bir program oluşturduk. Statü onaylandı ve tüm kamuoyu ile paylaştık. Şartlar uygun olursa devam edeceğiz. 17-18 Nisan’da başlayacağımızı söyledik.” Dedi.

2020-2021 SEZONUNDA BAL’DA 266 TAKIM MÜCADELE EDECEK  

Covid-19 salgınının devam ettiği dikkate alınarak dört ve daha fazla takımla temsil edilen illerin aynı gruplarda, bir, iki ve üçer takımla temsil edilen illerin de, birbirine yakın illerle eşleştirilmesi esasına göre yapılan gruplandırma ile BAL’a katılan 266 takım, 9 ayrı bölgede, 4 takımlı 12, 5 takımlı 22 ve 6 takımlı 18 grupta olmak üzere toplam 52 grupta müsabakalarını oynayacak.

Dört takımlı gruplar üç devreli lig usulüne göre, beş ve altı takımlı gruplar çift devreli lig usulüne göre oynanacak. Her grubun birincisi olan takım bölge birinciliği müsabakalarına katılmaya hak kazanırken, grupta en altta yer alan takım kendi ilinin yerel ligine dönüş yapacak.

Bölge birinciliğine katılma hakkı kazanan 52 takım, beş takımlı iki ve altı takımlı yedi grup olmak üzere toplam dokuz tarafsız grup merkezinde bölge birinciliği müsabakalarını oynayacak. Dokuz bölge birincisi TFF 3. Lig’e çıkma hakkı kazanacak.

Paylaşın:
Etiketler: » » » »
#

SENDE YORUM YAZ