logo

Bolu’da yangın: 13 ev yandı

Bolu’da yangın: 13 ev yandı

Bolu’nun Göynük İlçesi’ne bağlı Aşağıkınık Köyü’nün 20 haneli Çatacak Mahallesi’nde çıkan yangın 3 saatte kontrol altına alındı. Yangında 13 ev, 1 köy konağı, 1 kullanılmayan köy okulu yandı.

İsmail Ünal’a ait ahşap evde, saat 13.45’de bilinmeyen bir nedenle çıkan yangın, rüzgarın etkisiyle kısa sürede yayılarak yanında bulunan evlere sıçradı. Göynük, Mudurnu ve Nallıhan belediyeleri itfaiye ekipleri, Bolu Orman Bölge Müdürlüğü Göynük İşletme Şefliğine bağlı arazözler yangına müdahale ederken, Bursa’dan ise yangın söndürme helikopteri söndürme çalışmalarına katıldı. İş makineleriyle alev alev yanan evler yıkıldı. Köylüler alevler arasından eşyalarını kurtardıktan sonra ahırlarda bulunan hayvanlarını dışarıya çıkartmaya çalıştı. Bazı köylüler ise evlerinin yanmasını gözyaşlarıyla izledi. Yaklaşık 3 saat sonra alevler kontrol altına alınırken, soğutma çalışmaları devam ediyor. Jandarma yangınla ilgili soruşturma başlattı.

VALİ ÖZÇİMEN: YARALARI SARACAĞIZ

Bolu Valisi İbrahim Özçimen, Göynük’ün Aşağıkınık Köyü Çatacak Mahallesi’nde çıkan yangında 13 ev, 1 köy konağı, 1 kullanılmayan köy okulu, 12 ambar, 7 ahır, 16 samanlık ile ayrıca ambarlarda bulunan 200 ton tahılın yandığını açıkladı. Vali Özçimen, Türk Kızılayı, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma ile yaraları sarmaya çalışacaklarını belirtti.

Stargazete

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ