logo

Bora Yörükoğlu, ‘Kadına Yönelik Şiddet Bir İnsanlık Suçudur’

Bora Yörükoğlu, ‘Kadına Yönelik Şiddet Bir İnsanlık Suçudur’

İYİ Parti Ataşehir İlçe Başkanı Bora Yörükoğlu, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ve Uluslararası Dayanışma Günü” dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Recep Kenan/itvhaber.com

İYİ Parti Ataşehir İlçe Başkanı Bora Yörükoğlu, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ve Uluslararası Dayanışma Günü” kapsamında açıklama yaptı.

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kadınlara yönelik “Dünyada her şey kadının eseridir. Kadınlarımız eğer milletin gerçek anası olmak istiyorlarsa, erkeklerimizden çok daha aydın ve faziletli olmaya çalışmalıdırlar.” Sözlerine dikkat çeken İYİ Parti Ataşehir İlçe Başkanı Bora Yörükoğlu, “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ve Uluslararası Dayanışma Günü” dolayısıyla yaptığı açıklamada, ulusal ve uluslararası kuruluşların verilerinin her üç kadından birinin birinci derece yakınları ya da partnerleri tarafından fiziksel veya cinsel şiddete maruz kaldığını ortaya koyduğuna dikkat çekti.

İYİ Parti Ataşehir İlçe Başkanı Bora Yörükoğlu, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ve Uluslararası Dayanışma Günü” dolayısıyla açıklama yaparak, yakınları ya da partnerleri tarafından kadına yönelik şiddete dikkat çekti.

“Dünyada her şey kadının eseridir. Kadınlarımız eğer milletin gerçek anası olmak istiyorlarsa, erkeklerimizden çok daha aydın ve faziletli olmaya çalışmalıdırlar.”

Mustafa Kemal Atatürk

Kadına yönelik şiddet bir insanlık suçudur….

İYİ Parti Ataşehir İlçe Başkanı Bora Yörükoğlu, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ve Uluslararası Dayanışma Günü” dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Yörükoğlu, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Şiddete maruz kalan kadınların, bu insanlık dışı davranışı kabullenip gizlemek yerine, en yükses sesleriyle haykırmaları gerekir. Zira kadına yönelik şiddet toplum açısından yıkıcı etkisi bulunan geniş bir bakış açısıyla benimsenen global bir olgudur. Ulusal ve Uluslararası kuruluşların verileri, global ölçekte her üç kadından birinin genellikle birinci derece yakınları ya da partnerleri tarafından fiziksel veya cinsel şiddete maruz kaldığını ortaya koymaktadır.

Kadına yönelik şiddet; ister kamusal alan ister özel alanda meydana gelsin kadınların fiziksel, sosyal ve ekonomik açıdan zarar görmesine, herşeyden önemlisi de ruhsal olarak yıkılmasına neden olur.  Ayrıca yaşam hakkı, özgürlük ve güvenlik gibi temel insan haklarının ihlal edilmesine yol açan bir insan hakları meselesidir.

Şiddetin önlenmesi için yasal düzenlemelerin yanı sıra, toplumsal anlayışın da değişmesi  gerekir. Bu nedenle hükümetin çok yönlü ve bütüncül politikalar üretmesi gerekir. Ne var ki,  günümüzde şiddeti önleyici politikalar oluşturulmadığı gibi tam tersi kadınların insan haklarını koruma altına alan kanunlar hiçe sayılıyor. Özellikle de İstanbul Sözleşmesinden hukuka aykırı olarak çekinilmesinin kadınları korumasız bıraktığını ve kadınların yaşam hakkının ihlaline yol açtığını toplum olarak görmekteyiz.

Şiddetin önlenmesi için Türk Medeni Kanun’u, 6284 sayılı Kanun, Uluslararası sözleşmelerle güvence altına alınan kadın haklarının tüm kurum ve kuruluşlarla eksiksiz uygulanması ve İstanbul Sözleşmesinin yeniden yürürlüğe sokulması öncelikli taleplerimizdir.”

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ