Son Dakika
CHP Milletvekili Barış YarkadaÅŸ: ‘’YandaÅŸ firmalara para bulmak için ÅŸeytanın bile aklına gelmeyecek yöntemler uyguluyorlar. Yanlışın yükünü ise vatandaÅŸ çekiyor.”
CHP İstanbul Milletvekili Barış YarkadaÅŸ, Hızlı GeçiÅŸ Sistemi (HGS) bozuk olan Osmangazi Köprüsü’nün açığını kapatmak için köprüden geçenlere ücretin on katı ceza kesildiÄŸini açıkladı. YarkadaÅŸ, “AKP yönetimi Deli Dumrul’u bile geçti” dedi.
Osmangazi Köprüsü’nden geçenler bir ÅŸokla daha karşılaÅŸtı. HGS sistemi bozuk olan köprüden geçen sürücülere geçiÅŸ ücretinin 10 katı ceza kesildi. Olayla ilgili adliyeye itiraz dilekçesi veren sürücüler bir sonuç alamadı.
Konuyla ilgili açıklama yapan CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Osmangazi Köprüsü’nü de içine alan Gebze-İzmir Otoyolu’na ait sözleşme hükümlerine göre; sadece geçmeyen araçların değil, geçen araçlara ait ücret farkının da kamusal yükümlülük olarak kabul edildiğini hatırlatarak şöyle konuştu:
“Bize çok sayıda vatandaşımız ulaÅŸarak ÅŸikayetlerini dile getirdi. Köprüde HGS sisteminde sorun yaÅŸanmış, vatandaÅŸların bakiyesi olmasına raÄŸmen normal geçiÅŸin tam 10 katı ceza gönderilmiÅŸ. Ceza tebligatında bir haftalık itiraz hakkının olduÄŸu yazılmış. Bu tebligatların çoÄŸu muhtarlara gittiÄŸi için yurttaÅŸlar itiraz bile edememiÅŸ. Åžu an birçok vatandaÅŸ icra tehdidiyle karşı karşıya. Köprünün zararını anlaşılan bu ÅŸekilde kapatacaklar.”
GARANTİ EDİLENİN ÇOK ALTINDA GEÇİŞ
Yarkadaş sözlerini şöyle sürdürdü:
“GeçiÅŸ ücretleri, yatırım biçimi ve ihale edilen ÅŸirkete kota garantisi verilmesi dolayısıyla büyük tepki çeken köprüde, devlet tarafından garanti edilen kotaya ulaşılamadı ve devreye Hazine ödemesi sokuldu. Yani köprünün maliyetini ÅŸirkete 1 yıldır aralıksız olarak halk ödüyor. Anlaşılan bu da yetmedi ve para toplamak için devreye yeni yöntemler sokuldu. Åžeytanın aklına gelmeyecek ÅŸeyler, AKP’nin üst yönetiminin modeli haline geliyor. Yanlış yatırımların yükünü ise vatandaÅŸ çekiyor. YandaÅŸ firmalara kaynak aktarmak için ellerini vatandaşın cebine sokuyorlar.”
CHP’li Yarkadaş, köprünün açılmasının üzerinden 1 yıl geçmesine rağmen, işletmeci şirkete verilen günlük 40 bin geçiş garantisinin sağlanamadığını söyledi. Yarkadaş, yapılan indirimlere rağmen sayının 15 bine bile ulaşamadığını aktardı.
VERGİ YAPILANDIRMASININ DA DIŞINDA
Vatandaşa kesilen haksız cezaların yapılandırma kanununa konulmadığını da söyleyen Yarkadaş, sözlerini şöyle tamamladı:
“Bütün köprü ve karayollarında HGS hesabı yetersiz olsa bile sonradan yüklenildiÄŸi takdirde otomatik ödeme imkânı var. Fakat Osmangazi Köprüsü bu kuralın dışında tutulmuÅŸ, vatandaÅŸların bundan haberi yok. 1 hafta itiraz hakkı olan vatandaÅŸların itiraz dilekçeleri de reddediliyor. Anlaşılan o ki köprünün zararını vatandaÅŸa yükleyerek zararı azaltmak istiyorlar. Bunun adı vatandaşı soymak ve kazıklamaktır. Halka saygı duymayan AKP, Deli Dumrul’u bile geçti… VatandaÅŸların maÄŸduriyeti bir an önce giderilmelidir.”​
Etiketler: Barış YarkadaÅŸ » CHP İstanbul » Deli Dumrul » HGS » HGS Sistemi » Hızlı GeçiÅŸ Sistemi » itvhaber » milletvekili » On Kat Ceza » Osmangazi Köprüsü » YandaÅŸ Firma“BOZUK HGS’NİN CEZASINI DA VATANDAÅžA ÖDETİYORLAR” için 1 yorum
BENZER HABERLER
BOZUK HGS’NİN CEZASINI DA VATANDAŞA ÖDETİYORLAR
https://www.itvhaber.com/bozuk-hgsnin-cezasini-da-vatandasa-odetiyorlar.html#.WYoCybi8zuA.twitter
#BarışYarkadaş #YandaşFirma #CHPİstanbul #Milletvekili #BarışYarkadaş #HızlıGeçişSistemi #HGS #OsmangaziKöprüsü #OnKatCeza #DeliDumrul #HGSSistemi #itvhaber