logo

Çamaşır Makinesinde Kararınızı Etkileyecek Özellikler

Çamaşır Makinesinde Kararınızı Etkileyecek Özellikler

kıyafet ve ev tekstili ürünlerinin istenilen programda temizlenmesine yardımcı olan Çamaşır makineleri, su ve enerji tasarrufu, kapasite ile program kategorileriyle farklı seçeneklerine sahip.

Çamaşır makineleri, kıyafet ve ev tekstili ürünlerinin istenilen programda temizlenmesine yardımcı olan beyaz eşyalardır. Sahip olduğunuz kıyafetlerin kumaş yapısı ve adedini baz alarak size uygun bir çamaşır makinesi seçiminde bulunmak çok kolaydır.

Çamaşır makineleri, kilogram bazında kapasite ve program kategorileri içerisinde farklı seçenekler üzerinden kullanıcılara sunulur. A, A+ ve A++ gibi enerji sınıflarına mensup ürünler, su tasarrufu konusunda da avantajlı bir kullanım deneyimi sunar. 30, 40, 60 ve 90 gibi farklı ısı dereceleri, çamaşırların kumaş türüne ve leke yoğunluğuna göre belirlenerek etkili bir temizlik elde etmenize yardımcı olur. Isı derecesi, programlardan bağımsız olarak ayarlanabilir. Çamaşır makineleri, iç haznesinde farklı kilogram değerlerine sahiptir. Kilogram değeri, makinenin içerisine ne kadar ağırlıkta çamaşır alabileceğini belirler. Kurutmalı çamaşır makinesi gibi modeller, tek makineyle hem yıkama hem de kurutma işlemi gerçekleştirmenize olanak tanır. Kurutma özelliği bulunan çamaşır makineleri, sizi makineden çıkarılan çamaşırları asarak kurutma zahmetinden kurtarır. Belirli modellerde bulunan kurutma filtresi türleri, kıyafetlere yapışan evcil hayvan tüylerini de toplama özelliğine de sahiptir. Siz de çamaşır makinesi fiyatları incelemesi yaparak, ihtiyaçlarınıza ve bütçenize uygun modeli bulabilir, pratik bir şekilde kıyafet ve ev tekstili ürünlerinizin temizliğini yapabilirsiniz.

Çamaşır Makinesi Seçerken Dikkat Edilecekler

Çamaşır makinesi fiyatları, model, program sayısı, motor gücü, sıkma devir gücü, desibel, tasarım ve kilogram gibi kategoriler içerisinde birbirleri arasında değişiklik gösterir. Markaların kullanıcılara sunduğu çamaşır makinesi alternatifleri arasında da fiyat farkına rastlamak mümkündür. Çamaşır makinesi seçerken, günlük ya da haftalık temizlenmesi gereken kıyafet sayınızı belirlemeniz gerekir. Eğer kalabalık bir aileyseniz ya da kirli sepetiniz birkaç günde doluyorsa, 9 kilogram gibi büyük iç kapasiteye sahip olan makineleri tercih edebilirsiniz. Tek yaşayan kişiler ya da çekirdek aileler ise 7 kilogramlık bir çamaşır makinesi ile çamaşırlarını kolaylıkla yıkayabilirler. Makineyi çalıştırmadan önce çamaşır adedini iç hazneyi zorlamayacak kapasitede koymanız gerekir. Aksi takdirde makine etkin bir sıkma işlemi gerçekleştirmeyebilir ya da lekeleri tam olarak çıkaramayabilir. Çamaşır makinelerinin kilogramları yükseldikçe, model boyutlarının da bir o kadar büyümesi olası bir durumdur. Çamaşır makinesini koyacağınız alan kısıtlı ise, portatif ya da düşük kilogramlı modelleri tercih edebilirsiniz. Çamaşır makinelerinin hangi sınıfa ait olduğu konusu, enerji ve su tüketimi açısından bir öngörü oluşturmanızı sağlar. A+++ gibi sınıflar, enerji ve su tüketimini minimuma indirir. Her zaman birkaç saatlik yıkama süresini bekleyecek kadar vakti olmayan kişiler, hızlı programlama süreleri bulunan modelleri tercih ederek 10, 15, 20 ya da 30 dakikada diledikleri kadar çamaşırı hızlı bir şekilde yıkayarak zamandan tasarruf edebilirler.

Çamaşır Makinesi Modelleri

Çamaşır makineleri, kıyafet ve ev tekstili ürünlerinin temizlenmesi açısından olmazsa olmaz beyaz ev eşyalarıdır. Kıyafet ve ev tekstili ürünlerinizin renk ve kumaşlarını baz almak, sizin için en iyi çamaşır makinesini bulma sürecini kolaylaştırır. Farklı programlarda çamaşırlarınızı yıkarken sıkma devri, sıcaklık ve yıkama süresi gibi opsiyonları kendiniz belirleyebilirsiniz. Yıkama ve sıkma işlemleri sırasında düşük desibel seviyeleri üzerinden çalışan ve titreşim durumunu sıfıra indirgeyen modeller, sessiz bir şekilde çalışarak ev içerisinde yapacağınız diğer işlerde herhangi bir rahatsızlık duymamanız açısından size fayda sağlar. Ebeveynlere cazip bir alternatif olarak gösterilebilecek bebek programlı modeller, bebek kıyafet ve yastık kılıfı gibi diğer çamaşırlarını kumaş yapısına zarar vermeden derinlemesine temizler. Portatif çamaşır makinesi seçenekleri, taşıma kulbu ve hafif yapıları ile kullanıcılara taşıma ya da saklama alanı konusunda pratik bir çözüm sunar. Portatif makineler, tıpkı normal çamaşır makineleri ile benzer bir çalışma prensibine sahiptir. Portatif çamaşır makinesi kullanımında suyu hazneye eklemek ve daha sonrasında makineyi bir tuşla çalıştırmak yeterlidir. Portatif makinelerinin boyutları ortalama 34-35 santimetre civarındadır ve kiloları ise 5-8 kilogram ağırlığındadır. Bu tür çamaşır makineleri herhangi bir elektrik enerjisine bağlantı ihtiyacı duymadıkları için kamp yapmayı seven kişiler için de uygundur.

Çamaşır Makinesi Kullanımı

Çamaşır makineleri 13,14 ve 15 gibi farklı yıkama programlarına sahiptir. Yıkama programları, hassas, kot, pamuk, yün, yorgan ve perde gibi farklı kumaşların hasar görmeden etkili bir şekilde temizlenmesini sağlar. 8 kg çamaşır makinesi gibi farklı kapasiteler üzerinden tasarlanan beyaz eşyaları programlamadan önce, kıyafet ve diğer çamaşırlarınızı renklerine ve kumaş yapılarına göre ayırmanız gerekir. Pantolon gibi cepli kıyafetlerde cepleri kontrol etmek de istenmeyen durumların ortaya çıkmaması açısından önemli bir kriterdir. Cep içerisinde kalan madeni para ya da metal aksesuarlar, çamaşır makinesinin iç haznesine zarar verebilir. Çamaşır makinelerinin genellikle 3 farklı haznesi bulunur. Sol hazne, komut göstergesinde sol tarafta yer alan programlar, sağ hazne ise sağ tarafta yer alan programlarda çalıştırılan çamaşırlara yıkama sırasında deterjan eklenmesi için kullanılır. Orta bölümde yer alan ve deterjan bölmelerinden daha küçük olan kısım ise yıkama programına yumuşatıcı eklemek içindir. Çamaşır makinesi dereceleri, 30,40, 60 ve 90 gibi farklı sıcaklık değerlerine sahiptir. Saten gibi hassas kumaşlı çamaşırların 30, pamuklu kumaşların ise 40 derecede yıkanması önerilir. 60 ve 90 derecelik programlamaları, inatçı lekeler barındıran çamaşırlarda kullanabilirsiniz. Yıkama ve sıkma açısından hız kazanmak isteyen kişiler, hızlı programlama seçeneklerine sahip olan çamaşır makinelerine göz atabilirler. Koyu renkli çamaşırların yüksek ısıda yıkandığında renklerinde solma görülebilir. Koyu renkli çamaşırlarınızı 30 ya da 40 derecede kumaşlarına uygun bir programda yıkayabilirsiniz.

Çamaşır Makinesi Kaç Kilo Alınmalı?

Çamaşır makinesi alırken kilosuna dikkat ederek verimli kullanım sağlayabilirsiniz. Kaç kilogramlık makine alacağınız yıkayacağınız eşyaların yoğunluğuna bağlıdır. Normal kullanımlar için 8-9 kg tercih edilirken yorgan, battaniye gibi ağırlıklı eşyaları yıkayacaksanız 12 kg’lık makine size uygun olur. Kullanışlı ve öne çıkan çamaşır makinesi modelleri ve kilogramları şu şekildedir:

  • ●        Arçelik 7103 DY A+++ 1000 Devir 7 kg Çamaşır Makinesi

Arçelik marka 1000 devir 7 kilogram kapasiteli çamaşır makinesi, A+++ enerji sınıfıyla hem elektrik hem de su tüketimi açısından tasarruflu bir kullanım sunar. Dijital kontrol paneli bulunan çamaşır makinesinin yıkama ses seviyesi 56 desibel, sıkma ses seviyesi ise 73 desibeldir. Ön yıkama, hassas yıkama, hızlı yıkama ve lekeler için özel yıkama gibi programlara sahip olan Arçelik 7103 A+++’ın kullanım sırasında ya da kullanılmadığı zamanlarda istenmeyen kazalara karşı çocuk kilidi güvenlik sistemi bulunur. 15 farklı yıkama programı bulunan cihaz, perde programı ve yün/elde yıkama programı ile bu tür narin kumaşlara hasar vermeden nazik bir şekilde yıkama yapar. Arçelik marka çamaşır makinesinin boyutları 60x55x84 santimetredir. 0-19 saat zaman ayar seçeneği bulunan beyaz eşyanın kalan zaman göstergesi sayesinde çamaşırları makineden çıkaracağınız zamanı öğrenebilirsiniz.

  • ●        Vestel CMI 76101 A+++ 1000 Devir 7 kg Çamaşır Makinesi

Anti alerjik özelliği ile kıyafetlerinizi kirden maksimum verimle arındıran Vestel 76101 A+++ 7 kg çamaşır makinesi, 59.7 cm genişliğinde, 52.7 cm derinliğinde ve 84.5 cm yüksekliğindedir. 15 farklı program alternatifi bulunan beyaz eşyanın yıkama ses seviyesi 50 desibel, sıkma ses seviyesi 73 desibeldir. 1000 maksimum sıkma devri bulunan Vestel 76101, hızlı yıkama programıyla çok kirli ya da çok sayıda olan kıyafetleri dahi pratik bir şekilde temizleyebilir. Çamaşır makinesinin buhar fonksiyonu, kıyafetlerinizin ya da ev tekstili ürünlerinizin hem üzerine sinen kokulardan arındırılmasına hem de derinlemesine temizlenmesine yardımcı olur. Bumerang tasarım olarak adlandırılan gövdesi, makinede sıkma işlemi gerçekleştirildiğinde titreşimi en aza indirgeyerek gürültü seviyesini minimuma indirir. 60 dakika/60 derece yıkama programı ile acil temizlenmesi gereken kıyafet ve ev tekstili ürünlerinizi bir saat içerisinde tertemiz hale getirebilir, dijital kontrol panelini kullanarak tek tuşla makine içerisindeki çamaşırların kumaş türüne uygun bir program seçebilirsiniz.

  • ●        Bosch WGA142X1TR 1200 Devir 9 kg Çamaşır Makinesi

Bosch 1200 devir 9 kg çamaşır makinesi, EcoSilence Drive motoru ile sıkma ve yıkama sırasında makineden gelen sesleri minimuma indirir. 59.7×58.8×84.5 cm boyutlara sahip olan Bosch marka çamaşır makinesi, AntiVibration duvar tasarımı ile titreşimi azaltarak gürültü seviyesini dengeler. Her yıkamada anti alerjik prensipte çalışan çamaşır makinesi, kıyafet ve ev tekstili ürünlerinizi alerjen unsurlardan arındırarak hijyenik bir yıkama deneyimi sunar. Ön yıkama, hassas program, hızlı yıkama, leke yıkama ve yorgan programı gibi 16 farklı yıkama türü bulunan çamaşır makinesi, Reload programı ile makineyi çamaşırları yıkamak için başlatsanız dahi programı durdurma alternatifi sunarak makine içerisine ilave çamaşırları eklemenizi sağlar. İnatçı lekelerden kurtulmak için geliştirilen suda bekletme teknolojisi, makineyi dilediğiniz programda çalıştırmadan önce 1 saat 18 dakika ve 1 saat 31 dakika aralığında suda bekleterek inatçı lekeleri kıyafetlerinizden arındırır.

  • ●        Samsung WW90J5475FW A+++ 1400 Devir 9 kg Çamaşır Makinesi

Samsung 14000 devir A+++ 9 kg çamaşır makinesi inox ve beyaz renk seçenekleriyle beğeni toplar. Samsung marka çamaşır makinesi, kendini temizleyen deterjan ve yumuşatıcı girişi ile deterjan artıklarını tespit ederek hazneyi arındırma özelliğine sahiptir. 60 cm genişlik, 55 cm derinlik ve 85 cm yükseklikte tasarlanan beyaz eşyanın, hızlı yıkama ve hassas yıkama gibi 14 farklı yıkama programı bulunur. Tasarımında dijital LED ekran gösterge paneline yer veren model, siyah yıkama programı ile siyah giysilerinizin ilk günkü görünümünün korunmasına yardımcı olur. Dilerseniz uygulama üzerinden iOS ve Android uyumlu akıllı telefonlarınızı çamaşır makinesi ile senkronize ederek hata tespiti gibi sorunları inceleyebilir, makinenizin iç haznesinin performansına dair detaylı bir raporlama elde edebilirsiniz. 14 programın içerisinde yer alan bebek programı ile bebeğinizin kıyafet ve örtü gibi tekstil ürünlerini bakteri ve kirlerden arındırabilir, bebeğinize maksimum hijyenik bir alan yaratabilirsiniz.

  • ●        Beko CM 7100 1000 Devir 7 kg Çamaşır Makinesi

Beko 1000 devir 7 kilogram kapasiteli çamaşır makinesi, 15 programlı yıkama seçenekleri ile her türden kumaşa sahip olan kıyafet ya da ev tekstili ürünlerinizi lekelerden arındırmanıza yardımcı olur. 60x55x84 cm boyutlarda tasarlanan çamaşır makinesi, yıkamada 53, sıkmada 72 desibel ses seviyesinde çalışır. Fırçasız motor tasarımı, sürtünmeyi en aza indirgeyerek kumaşlarda zaman içerisinde aşınma gibi hasarlar görülmesini önler. D enerji sınıfına mensup olan model, ekspres programa alındığında 28 dakika içerisinde en kirli çamaşırları dahi etkili bir şekilde temizler. Hızlı yıkama programıyla seçili program süresini %50 civarında azaltarak zamandan tasarruf edebilirsiniz. Çamaşır makinesinin bir diğer programı olan leke programı, kahve ya da yağ gibi 24 farklı lekeyi tespit ederek lekelerin türlerine uygun bir yıkama ayarı oluşturur. Bebek+ programı ise, bebeklerin hassas ciltlerinden ilham alınarak tasarlanan programı ile bebeğinizin kıyafetlerini ve çarşaf gibi ev tekstili ürünlerini derinlemesine arındırır.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ