logo

Çanakkale’deki Orman Yangını Yerleşim Yerlerini Tehdit Ediyor

Çanakkale’deki Orman Yangını Yerleşim Yerlerini Tehdit Ediyor

Çanakkale’de Kayadere Köyü yakınlarındaki ormanlık alanda gündüz saatlerinde çıkan yangın rüzgarın da etkisiyle kısa sürede geniş bir alanı etkisi altına aldı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Çanakkale’de yerleşim yerlerini tehdit eden orman yangın nedeniyle bazı yerleşim yerleri ve köyler boşaltıldı.

Çanakkale’de Damyeri mevkisindeki ormanda saat 12.30 sıralarında yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait çok sayıda ekip sevk edildi.

Çanakkale Kayadere Köyü‘nde Orman Yangını

Çanakkale’de Kayadere Köyü yakınlarındaki ormanlık alanda gündüz saatlerinde yangın çıktı. Alevler rüzgarın da etkisiyle kısa sürede geniş bir alana yayılırken, yerleşim yerlerini tehdit eden yangın nedeniyle bazı yerleşim yerleri ve köyler boşaltıldı.

Çanakkale’de çıkan, şehir merkezine yaklaşan orman yangınını söndürme çalışmalarında havadan ve karadan müdahalenin devam ettiği, yangın söndürme çalışmalarına gece görüşlü helikopterler de katıldığı kaydediliyor.

Kayadere, Ulupınar ve Belen köyleri ile Damyeri mevkisinin tedbir amaçlı boşaltılmasının ardından Yağcılar, Aşağıokçular, Kalabaklı, Kızılcaören ve Taşlıtarla köylerinin de tahliye edilmesine karar verildi.

Çanakkale Kayadere köyü civarında çıkan orman yangınına 30 hava aracıyla müdahale edilmesine rağmen yangının rüzgarında etkisi ile büyüme eğilimi gösterdiği belirtilen Çanakkale Valiliği yazılı açıklamasında, “Yağcılar, Aşağıokçular, Kalabaklı, Kızılcaören ve Taşlıtarla köyleri tedbir amaçlı boşaltılacak olup vatandaşlarımız Terzioğlu Kız Öğrenci Yurdu’nda misafir edilecektir. Rüzgarın kuvvetli olması sebebiyle yangının büyüme riski olduğundan yangın mahalline yakın civardaki köy ve mahallelerde yaşayan vatandaşlarımızın da teyakkuzda olmaları önemlidir. Orman yangını nedeniyle arazöz ve iş makinelerinin yoğun olarak çalışmasından dolayı vatandaşlarımızın acil durumlar dışında Çanakkale-İzmir yolunu kullanmamaları önemle rica olunur.” İfadesi yer aldı.

Yangın nedeniyle, Çanakkale Hava Radar Mevzi Komutanlığı ile Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Terzioğlu Yerleşkesi’nin de boşaltıldığı belirtiliyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » »
#

SENDE YORUM YAZ