logo

Çankırı Çerkeş Kültür Hayvancılık ve Bal Festivali Düzenlendi

Çankırı Çerkeş Kültür Hayvancılık ve Bal Festivali Düzenlendi

Çankırı Çerkeş 17. Kültür Hayvancılık ve Bal Festivali yoğun katılım ve festival kapsamında düzenlenen etkinlikler ile yarışmalar ile sona erdi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Çerkeş 17. Kültür Hayvancılık ve Bal Festivali binlerce vatandaşın katılımı ile gerçekleşti.

Çerkeş Kültür Hayvancılık ve Bal Festivali kapsamında düzenlenen ”Bal Yarışması’‘ ve ”Yöresel Yemek Yarışması” stantları ziyaret edilerek kültürel ve yöresel ürünlerinden; Çerkeş Çiçek Balı, Çerkeş Baklavası, Çerkeş Kurabiyesi, Çerkeş Lokumu ve diğer yöresel lezzetlerin tanıtımı yapıldı.

Çerkeş Belediyesi tarafından 17.’si düzenlenen Çerkeş Kültür Hayvancılık ve Bal Festivali‘ne Çankırı Valisi Mustafa Fırat Taşolar, AK Parti Ankara Milletvekili Zeynep Yıldız, İlçe Kaymakamımız Emir Osman Bulgurlu, Çerkeş Cumhuriyet Savcısı Abdurrahman Soymaz, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Yusuf Mutlu Genç, İl Emniyet Müdürü Yılmaz Delen, 27. Dönem AK Parti Çankırı Milletvekili Sayın Salim Çivitcioğlu, Spor Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Murat Kocakaya, Saçak Belediye Başkanı Ramazan Yarım, Atkaracalar Belediye Başkanı Harun Oflaz, Kurşunlu Belediye Başkanı Şakir Kaymak, Kızılırmak Belediye Başkanı Bayar Soysal, Çardaklı Belediye Başkanı Osman Yılmaz, Belediye Meclis Üyeleri, AK Parti Çankırı İl Başkanı Koray Erdoğan, Çankırı Dernekler Federasyonu (ÇANDEF) Başkanı Zeynettin Aydın ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Çerkeş Dernekler Birliği (ÇERDEB) Başkanı Erol Tepebaşı ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Çerkeş Dernekler Federasyonu Başkanı Niyazi İncesu ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Siyasi Parti Temsilcileri, STK Temsilcileri, İstanbul ve Ankara Çerkeş Dernekleri Yönetim Kurulu Üyeleri, basın mensupları ile çok sayıda Çerkeşli katıldı.

Çerkeş 17. Kültür Hayvancılık ve Bal Festivali etkinlikleri kapsamında düzenlenen Trap Atış Müsabakaları sonrası Festival Çelenginin törenle Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtına sunulmasıyla birlikte kortej eşliğinde festival alanına yürüyüş gerçekleştirildi.  Çerkeş OSB’de üretim yapan fabrikalar ile yöresel ürünlerin sergilendiği stantlar ziyaret edildi.

Saat 19.00’da bu yarışmalarda dereceye giren vatandaşlara ve  Belediye Başkanlığı tarafından sünnet ettirilen çocuklara hediyeleri verildi.

Çerkeş Halk oyunları ekibinin Yöresel Çerkeş Folklor gösterilerini sergilemelerinin ardından İlçe Kaymakamımız Emir Osman Bulgurlu,  Belediye Başkanı Hasan Sopacı, ÇANDEF Başkanı Zeynettin Aydın ve ÇERDEB Başkanı Erol Tepebaşı ve Çerkeş Dernekler Federasyonu Başkanı Niyazi İncesu açılış konuşmalarını gerçekleştirdi.

 AK Parti Ankara Milletvekili Sayın Zeynep Yıldız, 27. Dönem Çankırı Milletvekili Sayın Salim Çivitcioğlu ve AK Parti Çankırı İl Başkanı Koray Erdoğan konuşmalarla katılımcıları selamladılar.

Saat 19.30’dan itibaren sanatçılar Demet Akalın ve Kurtuluş Kuş-Burak Bulut konserleri ile birlikte 17. Çerkeş Kültür, Hayvancılık ve Bal Festivali sona erdi.

ÇERKEŞ İÇİN 9 YILDA GERÇEKLEŞTİRİLEN PROJELER

Festivalde konuşan Çerkeş Belediye Başkanı Hasan Sopacı, birlik ve beraberlik mesajları verip, büyüyen ve gelişen Çerkeş için 9 yılda gerçekleştirilen projeleri hatırlatarak, “Asbestli kanserojen borulardan su içtiğimizi unutmadık. Gönül rahatlığıyla suları kullanabiliyoruz. 9 Yılda neler yaptığımızı en iyi sizler biliyorsunuz. Artık ilçemizin borçsuz bir belediyesi var. Biz geçmişi unutmayacağız fakat emin adımlarla geleceğe bakacağız. Çerkeş Organize Sanayi bölgemizde 14 fabrikamız şuan faal çalışıyor 8 fabrikamız açılıyor 8 fabrikanın da temelleri atılıyor. 3. Etap çalışmaları devam ediyor.” Dedi.

 ÇERKEŞ’TE İŞ VAR, AŞ VAR, GELECEK VAR

“Çerkeş’te iş var, aş var, gelecek var.” Diyen Başkan Sopacı, konuşmasında, “İşsizliğin olmadığı ilçemiz Karabük dahil Çevre il ve ilçelerden yoğun göç alıyor, servisler kalkıyor. El ele gönül gönüle yeni bir Çerkeş için çalışıyoruz. Bölgenin en modern mezbahasını  ve Hayvan Pazarını ilçemize kazandırdık. Biogaz tesisimizi kurarak hayvan gübresinden elektrik üretimine başladık. Ulusu üzerinde 3 adet köprü kazandırıyoruz; çalışmaları başladı. İlçemize tam donanımlı yeni bir itfaiye hizmet binası kazandırdık.” İfadelerine yer verdi.

134 KONUT VE 60 İŞYERİ, TOKİ 165 KONUTU TAMAMLANDI

Çerkeş Belediye Başkanı Hasan Sopacı konuşmasını şu ifadeler ile tamamladı:
“Çankırı’nın ilk yer altı otoparkı ve kent meydanı çalışmaları ilçemizde başladı. Kapalı Pazar Yeri, Yöresel ürün ve balık pazarı inşaatı tamamlandı. İlçemize yakışır belediye hizmet binamız tamamlandı. 134 konut ve 60 işyeri ticarethane projemiz tamamlandı. TOKİ 165 konut 4 ticarethane 1 camii tamamlandı.175 konutluk TOKİ projesi ihale aşamasında. Yeni Emniyet Binası çalışmaları başladı. Toplum Sağlığı, Sağlık Ocağı, 112 Acil Binası yapımı başladı. 154 KW’lık trafo indirme merkezi başladı. Orman İşletme Binası tamamlandı. Kreş bitmek üzere…”

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ