logo

Çankırı Dernekler Konfederasyonu Ankara’da Çalıştay Düzenledi

Çankırı Dernekler Konfederasyonu Ankara’da Çalıştay Düzenledi

Ev sahipliğini Çankırı Dernekler Konfederasyonu Başkanı Mustafa Can’ın yaptığı, Çankırı Dernekler Konfederasyonu istişare toplantısı Ankara’da gerçekleştirildi.

Recep Kenan / itvhaber.com

Ev sahipliğini Çankırı Dernekler Konfederasyonu Başkanı Kaptan Mustafa Can’ın yaptığı, Çankırı Dernekler Konfederasyonu istişare toplantısı 18 Şubat 2024 pazar günü Greenpark Ankara Hotel’de Türkiye geneli Çankırılıları temsil eden STK temsilcileri ve kanaat önderlerinin katılımıyla yapıldı.

Çankırı Dernekler Konfederasyonu istişare toplantısı programının düzenlendiği günün 18 Şubat olması, Çankırı’nın Plakası 18 ile çakışması dikkat çekti.

Ankara’da Kurucu Başkan Mustafa Can’ın ev sahipliğinde düzenlenen Çankırı Dernekler Konfederasyonu çalıştayına; Çankırı Valisi Mustafa Fırat Taşolar, Tokat eski Valisi Cevdet CAN, Çankırılı milletvekilleri, Çankırılı siyasi parti temsilcileri, Belediye Başkanları ve adayları, bürokratlar, basın mensupları, Çankırı Dernekler Konfederasyonu yöneticileri, Çankırı Dernekler Federasyonu Başkanı Önder Tozan ve yöneticileri, ÇANDEF Eski Genel Başkanı ve İstanbul Çankırı Dernekler Federasyonu Kurucu ve Onursal Başkanı Mehmet DERELİ,  İstanbul Çankırı Dernekleri Federasyonu ÇANDEF onursal Genel Başkanı Zeynettin AYDIN, İzmir Çankırılılar Dernek Başkanı ve ÇANKIRI İller Federasyonu temsilcisi Naci KARAKUŞ ve dernek başkanları katıldı.

BİRLEŞEREK BÜYÜMEYİ TEŞVİK ETMELİYİZ

Çankırı Dernekler Konfederasyonu Kurucu Başkanı Kaptan Mustafa CAN yaptığı konuşmada, “STK’lar siyaset üstü bir anlayışla çalışmalarını sürdürürler. Birleşerek büyümeyi teşvik etmeliyiz. Konfederasyonun oluşması için her şeye sahibiz. Geriye çakmağı yakmak, harekete geçmek kalıyor.
   Çankırı Sivil Toplum örgütlerini bir çatı altında toplamayı amaçlayan Konfederasyonumuz, Çankırı ve Çankırılıların hak ettiği yere gelmesinde, istediğini almasına katkı sağlayacaktır.” dedi.

ÇANKIRI’NIN HAK ETTİĞİ NOKTAYA GELEMEMESİ ÜZÜCÜ

Konuşmasında Çankırı’nın binlerce yıllık tarihi ve kültür birikimine sahip olduğunu söyleyen, turistik değerine dikkat çeken Kaptan Mustafa CAN, Çankırı’nın hak ettiği noktaya gelememesinin herkesi üzdüğünü söyledi.

Toplantıda konuşan katılımcılar Çankırı, Çankırılılar ve Konfederasyon kurulmasının önemi ve hedefi ile ilgili; görüş, düşünce, eleştiri ve önerilerin yer aldığı içerikte konuşmalarla çalıştaya katkı yaptılar.

ÇANKIRI VE ÇANKIRILILAR HEDEFİNE ULAŞACAKTIR

İzmir Çankırılılar Dernek Başkanı ve ÇANKIRI İller Federasyonu temsilcisi Naci KARAKUŞ yaptığı konuşmada “Değerli misafirler ben İzmir’den geldim. İzmir’deki hemşehrilerimizin selamlarını getirdim. İzmir Çankırılılar Dernek Başkanı ve Çankırı İller Federasyonu Temsilcisi olarak aranızdayım. Sizlere İzmir, Aydın, Antalya, Eskişehir, Bursa’dan hemşehrilerimizin selamlarını getirdim.  Çankırı nüfusunun her üç kişiden ikisinin gurbette olduğunu göz önüne aldığımızda, Konfederasyon çalışmalarının hem Çankırımız, hemde gurbetteki Çankırılılar için ne kadar önemli olduğu ortaya çıkar. Federasyon ve Konfederasyon çalışmaları hedefe ulaştığında Çankırı kazanacak, Çankırı hedefine ulaşacak, Çankırılılar hedefine ulaşacaktır. Çalıştayımız Hayırlı olsun.” dedi.

Başkanlar ve bürokratların yer aldığı protokol konuşmalarını Çankırılı katılımcıların sıcak sohbetleri izledi.  Keyifli geçen akşam yemeğinin ardından toplantıya eğlenceli Çankırı türküleri ile devam edildi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ