logo

Çankırı POMEM 242 Polis Mezun Etti

Çankırı POMEM 242 Polis Mezun Etti

cankiri_poem - mezuniyetÇankırı POMEM (Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğü)’den 14. Dönemde mezun olan 242 öğrencinin mezuniyet ve yemin töreni 4 Eylül 2015 Cuma günü gerçekleştirildi.
Recep Kenan/itvhaber.com
POMEM bahçesinde gerçekleştirilen törene Vali Vekili Zafer Engin, Garnizon Komutanı İstihbarat Kurmay Albay Yusuf Bayazıt, Belediye Başkan Vekili Av. Abdulkadir Çelik, Cumhuriyet Başavcısı Doğan Kaya, Baro Başkanı Av. Erkan Köroğlu, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Halil Altıntaş, İl Emniyet Müdürü Cengiz Öztürk,  Kastamonu İl Emniyet Müdürü Mustafa Yoldan, POMEM Müdürü Süleyman Gül, Kastomonu POMEM Müdürü Ömer Sülün, Daire Amirleri ve Polis Memurlarının aileleri katıldı.

Çankırı POMEM Türk Polis Teşkilatına 242 Polis Memuru Daha Kazandırdı

Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından mezunlar adına konuşma yapan dönem birincisi Necati Çiçek, eğitimler sonunda şerefli bir göreve başlamanın gururunu yaşadıklarını söyledi.

POMEM Müdürü Süleyman Gül, “03 Eylül Perşembe günü sabah saat 6 civarında, Mardin ili Dargeçit İlçesinde, bir olaya müdahale etmek için giden polis aracına düzenlenen, bombalı saldırı sonucu 1 emniyet amiri ve 3 polisimiz şehit olmuştur. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanları cennet ruhları şad olsun. Başta aileleri olmak üzere Mardin İl Emniyet Müdürlüğüne ve teşkilatımıza başsağlığı diliyorum. Bu güzel vatanımızda huzur ortamını bozan şer odaklarını lanetliyorum. Bu terör olaylarının son bulmasını temenni ediyorum”1 sözleri ile başladığı konuşmasında mezun olan 242 polis adayı eğitimi ve mesleğe kazandırılması ile ilgili bilgiler verdi.

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan’ın selamlarını ileterek başladığı konuşmasında Vali Vekili Zafer Engin; “Öncelikle değerli polis arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Eğitim döneminden sonra Türk Polis Teşkilatımızdaki görevlerine başlayacaklar. Böyle gençleri yetiştirdikleri için ailelerini tebrik ediyorum. Bu güzel memleketimize hizmet verecekleri için, vatandaşımızın hayatının 24 saatinde onlarla ilişki içerisinde, doğumdan ölüme, malıyla canıyla, her türlü olaylarda görevlerini en iyi şekilde yapacaklarına inanıyorum. Kanunların kendilerine verdiği yetki ve görevleri, insanların hak ve hukukuna riayet ederek çözeceklerine inancım tamdır.

Bu güzel vatanımızı kanlarıyla canlarıyla bize bırakan aziz şehitlerimizi rahmetle minnetle anıyorum. Ailelerine başsağlığı diliyorum. Milletimize başsağlığı diliyorum. İnanıyorum ki bu sıkıntıları en kısa sürede aşacağız. Hepinize mesleki yaşamınızda başarılar diliyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından törene katılamayıp kutlama mesajı gönderen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Sayın İsmet Yılmaz, Milletvekili Hüseyin Filiz ve Polis Akademisi Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Çolak’ın mesajları okundu.

ilk 10’a girerek mezun olan polis adayına diploma ve hediyeleri verildi. Dönem birincisi Necati Çiçek’in yaş kütüğüne plaket çakmasının ardından öğrencilerin yemin etmesiyle tören sona erdi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ