logo

Çankırı Tuz Festivali TUZFEST’23 Ateşi Yandı

Çankırı Tuz Festivali TUZFEST’23 Ateşi Yandı

Çankırı Belediyesi 2. Uluslararası Çankırı Tuz Festivali, kortej yürüyüşü devamında Atatürk Anıtı alanındaki törenle festival ateşini yakılmasıyla başladı.

Çankırı Belediyesi 2. Uluslararası Çankırı Tuz Festivali TUZFEST’23, Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen ev sahipliğindeki protokolün katıldığı törenle başladı.

Çankırı’da Festival Ateşi 2. Kez Yandı

Esen, “Bu Ateş Birliğimizi, Beraberliğimizi ve Dirliğimizi Perçinlesin”

Çankırı Belediyesinin ev sahipliğini yaptığı 2. Uluslararası Çankırı Tuz Festivali, kortej yürüyüşü ile başladı. Belediye önünde bir araya gelen yerli ve yabancı konuklar, festival ateşini yakmak için Atatürk Anıtı alanına geldi. Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen ev sahipliğindeki protokol, ellerindeki meşaleler ile tuzdan kâsenin içinde festival ateşini 2. kez yaktı. Başkan Esen, ateşin birliğimizi, beraberliğimizi ve dirliğimizi perçinlemesi temennisinde bulundu.

Festival ateşinin yakılmasının ardından müzik ve çeşitli maskotlar eşliğinde devam eden kortej yürüyüşüne bazı vatandaşlar da evlerinin balkonlarından alkışlayarak eşlik etti. Fuar Yolu’na ulaşan vatandaşlar,  Yöresel Ürünler Pazarı ile Çarşamba Pazarı alanına kurulan Sanayi Fuarının açılışını yaparak stantları ziyaret etti. Yoğun bir katılım ile başlayan festivalin ilk günü, yöresel halk oyunları ve etli pilav ikramı ile devam etti.

Müzik, eğlence ve çeşitli etkinlikleri bir araya getiren festival, 20 Ağustos Pazar gecesine kadar devam edecek.

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ