logo

Çankırı Tuz Mağarası Sağlık Turizmine Açılıyor

Çankırı Tuz Mağarası Sağlık Turizmine Açılıyor

tuz-magarasi-saglik-turizmi-05 bin yıllık Çankırı tuz mağarası, tuz üretimiyle birlikte, bronşit gibi akciğer rahatsızlıklarının tedavisi amacıyla doktor kontrolünde tuz terapi merkezi oluyor.

Çankırı’da bulunan 5 bin yıllık tuz mağarası, tuz üretiminin yanı sıra astım, bronşit gibi akciğer rahatsızlıklarının tedavisi amacıyla doktor kontrolünde tuz terapi merkezi olarak hizmet verecek.

‘Turistik yol’ statüsü kapsamına alınan tuz mağarası yolunun 5 km’lik kısmı sıcak asfalttan oluşacak. Tuz mağarasını ziyaret etmek isteyen vatandaşlar bu sayede daha rahat bir şekilde seyahat etme imkanı bulacak.

Çankırı Valiliği’nin Kültür ve Turizm Bakanlığı’na 2012 yılında yapmış olduğu başvuru üzerine, 2013 Yılı Turistik Yollar Yatırım Programı’na alınması uygun görülen tuz mağarasına ulaşımı sağlayan yolun ihalesi 4 Ağustos 2015 Salı günü gerçekleştirilecek.

tuz-magarasi-saglik-turizmi-1

5 km’lik sıcak asfalt yol çalışmasının yanı sıra, ayrıca tuz mağarasının turizme kazandırılması projesi kapsamında, mağara içi kavlak temizleme çalışması, mağara içinde tuz terapi merkezi, çok amaçlı toplantı salonu, yaran kültürü tanıtım galerisi, dinlenme galerileri, kafeteryalar, restoran, çocuk oyun alanı, ibadet alanı, spor aktivite alanı, dekoratif tuz havuzu gibi eklemeler yapılacak.

Sağlık turizmi açısından önemli bir potansiyel olan mağara, hem tuz üretimi yapacak hem de özellikle astım ve bronşit gibi akciğer hastalıklarının tedavisinde, doktor kontrolünde tuz terapi merkezi olarak kullanılacak.

tuz-magarasi-saglik-turizmi-

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ