logo

Çankırı TUZFEST’23 Etkinlikleri: ‘Sanat Sokağı Açıldı’

Çankırı TUZFEST’23 Etkinlikleri: ‘Sanat Sokağı Açıldı’

Çankırı Belediyesinin düzenlediği Uluslararası Çankırı Tuz Festivali TUZFEST’23 kapsamında sanatçılara ve zanaatkârlara ev sahipliği yapan “Sanat Sokağı” kuruldu.

Recep Kenan/itvhaber.com

Çankırı TUZFEST’23 kapsamında Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen’in açılışını yaptığı Çankırı Sanat Sokağı’nda yerli ve yabancı 26 sanatçı ve zanaatkârın eserleri sergileniyor.

 TUZFEST’23 Etkinlikleri Tam Gaz Devam Ediyor

Çankırı Belediyesinin bu yıl ikincisini düzenlediği Uluslararası Çankırı Tuz Festivali kapsamında Sanat Sokağı kuruldu. Geleneksel sanatlara ve zanaatkârlara ev sahipliği yapan Sanat Sokağı’nda yerli ve yabancı 26 sanatçı ve zanaatkâr yaptıkları eserleri sergiledi. Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen’in açılışını yaptığı sokakta uygulamalı sunumlar da gerçekleştirildi.

Unutulmaya yüz tutmuş meslekler ve el sanatları, Çankırı Sanat Sokağı’nda hayat buldu. TUZFEST’23 etkinlikleri kapsamında Karatekin Parkı yanına açılan sokak, daha ilk gününde ziyaretçi akınına uğradı.  Vatandaşların yoğun ilgisi, katılımcıları memnun etti. Deriden kâğıda, boncuktan çömleğe, dokumadan ahşaba kadar birçok el emeği ürün, Sanat Sokağı’nda bir araya geldi. Esen çiftinin ziyaret ettiği stantlarda vatandaşlar da sevdikleri için hediyelik ürünler satın aldı.

Sanat Sokağı, birbirinden renkli stantları ile 20 Ağustos Pazar gününe kadar 11.00-23.00 saatleri arasında ziyaretçilere açık olacak.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ