logo

Çankırı Vakfı Eğitim Öğretim Yılı Akademik Açılış Programı Düzenledi

Çankırı Vakfı Eğitim Öğretim Yılı Akademik Açılış Programı Düzenledi

Çankırı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı Maltepe’de Sunay Akın ve İlhan Şeşen’in katıldığı 2021 – 2022 Eğitim Öğretim Yılı Akademik Açılış Programı düzenledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Başkan Kaptan Mustafa Can öncülüğünde İstanbul Çankırı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı (İstanbul Çankırı Vakfı) tarafından düzenlenen, Çankırılı öğrenciler ve Çankırı Vakfı özel misafirlerinin katıldığı Çankırı Vakfı 2021 – 2022 Eğitim Öğretim Yılı Akademik Açılış Programı Ece Pirim’in sunuculuğunda, Sunay Akın ve İlhan Şeşen’in sahne performansları ile Maltepe Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. 

ÇANKIRI VAKFI GENÇLİK KOLLARI DEVİR TESLİM

2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı’nın başlangıcı nedeniyle düzenlediğimiz törende Çankırı Vakfı Gençlik Kolları görev devir teslimini de gerçekleştirildi. Çankırı Vakfı Gençlik Kolları Başkanı Rumeysa Tezcan başkanlık görevini Betül Aktaş’a devretti.

Maltepe Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Çankırı Vakfı 2021 – 2022 Eğitim Öğretim Yılı açılış programında İlhan Şeşen sevilen aşk şarkılarını seslendirdi. Benzersiz hikaye ve anekdotlar ile ilgi odağı olan Sunay Akın, Ece Pirim’in sunduğu programda benzersiz öykülerini katılımcılara aktardı.

HEPİMİZ AYNI AĞACIN DALLARIYIZ

İstanbul Çankırı Vakfı 2021 – 2022 Eğitim Öğretim Yılı açılış töreninde konuşan başkan Kaptan Mustafa Can, “Çankırı’nın dışında, Türkiye’nin en büyük şehrinde yaşıyoruz ve her fırsatta birbirimizi buluyoruz, niye?” sorusunu yönelterek, “Çünkü hepimiz aynı ağacın dallarıyız. Yardıma veya tecrübeye ihtiyacımız olduğunda aynı ağaçtan daha önce uzamış dallarla buluşmak için kökümüze iniyoruz. İşte biz Türkler o köke toprağımız diyoruz. Köklerin birleşmesiyle de devletlerimizi kuruyoruz. Gelecekteki yolumuzu geçmişin tecrübe pusulasıyla aydınlattıkça daha emin adımlarla yürüyecek gücü kendimizde buluyoruz.” Dedi.

DENİZLERİNDE TÜRK BAYRAĞINI DALGALANDIRMAK EN ÖNEMLİ MİRASLARIMDAN

Büyük Atatürk’ün, “Türk çocuğu atalarını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır” sözünü hatırlatan Çankırı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı (Çankırı Vakfı) Başkanı Kaptan Mustafa Can konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Karasal iklimin ağır bastığı Çankırı’nın Orta ilçesi doğumluyum. Şu an adı İTÜ Denizcilik Fakültesi olan Yüksek Denizcilik Okulu’ndaki güverte eğitimimden sonra uzun yıllar gemi kaptanlığı yaptım. Dünyanın tüm denizlerinde Türk bayrağını dalgalandırmış olmak çocuklarıma bırakacağım en önemli miraslardan biridir.”

Denizlerde, her şeyden önce bilinmezlik en net haliyle yaşanıyor. Her bilinmezlik sorumluluk alma, risk yönetme, problem çözme, kararlılık ve amaç oluşturma ile hedefe odaklanmayı omuzlarınıza bir rütbe gibi yerleştiriyor ve bu her duygu hali, sizi sürekli proje geliştirmeye iten bir mecburiyet haline getiriyor.

Denizciliğin yanı sıra tarımdan otel işletmeciliğine kadar birçok sektöre yayılan 10 şirkette 300 arkadaşımızla beraber başarıyla devam etmemizin nedeni işte bu belirsizlikleri iyi yönetebilmekten geçiyor.

Gerçi çevremdekiler benim bazen çok hızlı ve hiç planlamadan bir saniyede karar aldığımı düşünse de aslında gerçek sürenin 20 yılı aşan tecrübe artı (+) bir saniye olduğunu unutuyorlar. Bütün bu belirsizliklerin doruklarda yaşanmasıyla oluşan tecrübeleri iliklerine kadar yaşayan insanların mutlak durağı, geleceğin Kaptan Mustafa Can’larının elinden tutacakları kökleridir.

ÇANKIRI VAKFI BENİM İÇİN BU KÖKTÜR

“Çankırı Vakfı benim için bu köktür.” Diyen, köklerinin sağlam olması için çalıştıklarını kaydeden Vakıf Başkanı Kaptan Mustafa Can, konuşmasını şöyle sürdürdü:
Gazi Mustafa Kemal ve Cumhuriyet’in kurucu iradesinin koyduğu tuğlalara ben de bir tuğla koyayım istiyorum. İkinci dönem başkanlığını yürüttüğüm vakfımız ile yüzlerce öğrencimize burs vermekle kalmıyor, kültür sanat etkinlikleri ile geziler düzenliyoruz. Bu etkinlikler de köklerimizin daha sağlam olmasını sağlıyor.

GELECEK SİZSİNİZ, SİZ GELECEKSİNİZ

Sosyal bir varlık olarak tek başına bir anlam ifade etmeyen insanlar, ancak bir araya geldiklerinde bir anlama ulaşıyorlar. Geleceğin anlamları ise siz gençlerden geçiyor.

Sevgili gençler…

Denizlerde Victor Hugo’nun şu meşhur sözünü yaşayarak anladım : “Kimse senin dalgalarla nasıl boğuştuğuna bakmaz; gemiyi limana getirip getirmediğine bakar”

Her ne kadar bu söz, bugün hayatın her alanında sonuç odaklı yaşadığımıza işaret etse de bir işin başarıyla sonuçlanmasına kadar geçen süreci anlatan tecrübemizi yeni kuşaklara iyi aktarabildiğimiz taktirde geleceğin bizim olacağına hiç kuşkum yoktur.

Gençler şunu hiç unutmayın ki, Gelecek sizsiniz, siz geleceksiniz.

Çankırı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı (Çankırı Vakfı) Hakkında:

Aydınlık bir Türkiye için çalışma ve geleceği eğitimle aydınlatma misyonu ile çalışmalarını sürdüren Çankırı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı (Çankırı Vakfı) Çankırı´nın ekonomik, sosyal ve kültürel açılardan kalkınması için gerekli çalışmalarda bulunmak. Çankırı içindeki ve dışındaki Çankırılıların tanışması, kaynaşması, yardımlaşmasını ve yükselmesini temin etmek, Çankırı dışındaki Çankırılıların Çankırı il, ilçe ve köyleri ile ilgili irtibat ve yardımlaşmasını sağlamayı hedefliyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ