logo

Çankırı Vakfı Kitap Tahlili Programına Yoğun İlgi

Çankırı Vakfı Kitap Tahlili Programına Yoğun İlgi

Okudukları kitapları daha iyi anlamaları amacıyla Mesut Çavdar eşliğinde kitap tahlilleri düzenleyen Çankırı Vakfı’nda İlber Ortaylı’nın “Bir Ömür Nasıl Yaşanır?” kitabının tahlili yapıldı.

Çankırı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı, öğrencilerinin okudukları kitapları daha iyi anlamaları amacıyla her hafta tüm öğrencilere açık olarak Mesut Çavdar eşliğinde kitap tahlilleri düzenliyor.

Kitap tahlili programını ilk defa yarışma şeklinde düzenleyen Çankırı Vakfı, 20 Kasım Çarşamba günü vakıf merkezinde İlber Ortaylı’nın ‘Bir Ömür Nasıl Yaşanır? Hayatta Doğru Seçimler için Öneriler’ kitabını tahlil etti. Yarışmanın jüriliğini Prof. Dr. Ahmet Taşağıl, Prof. Dr. İlyas Topsakal, Dr. Neşe Işık ve Dr. Muhsin Kadıoğlu yaptı.

Dereceye giren öğrencilere ödüllerini ve jüri üyelerine ise hediyelerini Çankırı Vakfı başkanı Mustafa Can ile vakıf yöneticileri ve heyet üyeleri takdim etti. Birincilik ödülü olan 3.000 Tl ve İlber Ortaylı ile akşam yemeğini Rumeysa Tezcan ve Ceren Develi, ikincilik ödülü olan 2.000 Tl’yi Alperen Kaya ve Özge Açıkgöz üçüncülük ödülü olan 1.000 Tl’yi Mervenur Coşkur ve Gözde Gümüş Şahin paylaştılar.

Jüri özel ödülünün sahibinin Ümit Öztürk olduğu yarışmada, öğrencilere mansiyon ödülleri de verildi. Keyifli bir yemek ve sohbet ortamıyla başlayan yarışma, öğrencilerin tahlillerini sözlü ve yazılı olarak jüriye sunmalarıyla devam edilerek takdimlerle son buldu.

Tahlillerin jüri ve izleyiciler karşısında sözlü olarak da sunulması öğrencilerin hem topluluk önünde konuşma hem de özgüven kazanmaları açısından özellikle seçildiğini belirten Çankırı Vakfı Genel Başkanı Mustafa Can, öğrencileri tebrik ederek bu gibi etkinliklerin önemini belirterek, devamının geleceğini söyledi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ