logo

Çankırı Vakfı  ‘Türk Dünyası Çankırı Resim Çalıştayı’ Düzenliyor

Çankırı Vakfı  ‘Türk Dünyası Çankırı Resim Çalıştayı’ Düzenliyor

Çankırı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı, Çankırı Sivil Toplum Kuruluşları arasında bir ilke imza atarak 29 Eylül 7 Ekim tarihleri arasında “Türk Dünyası Çankırı Resim Çalıştayı” düzenliyor.

Recep Kenan/itvhaber.com

29 Eylül 7 Ekim tarihleri arasında Çankırı’da düzenlenen Türk Dünyası Çankırı Resim Çalıştayı’nda Azerbaycan, Bulgaristan, İran, Kazakistan ve Türkiye olmak üzere beş ülkeden 12 değerli sanatçıyı Çankırı’da konuk olarak, çalıştaya katılacaklar.

Dokuz gün boyunca konuk sanatçılara Çankırı ve ilçelerinin tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerini bir program dahilinde gezdirilecek. Sanatçılar Çankırı ve ilçeleri ile kültürümüzü tanıyacaklar.

Azerbaycan, Bulgaristan, İran, Kazakistan ve Türkiye’den 12 resim sanatçısının katılacağı belirtilen Çankırı’da düzenlenen Türk Dünyası Çankırı Resim Çalıştayı ile ilgili, “Çankırı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı tarafından yapılan açıklamada, “Dokuz gün boyunca bu sanatçılara Çankırı ve ilçelerinin tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerini bir program dahilinde gezdireceğiz. İlimizi ve ilçelerimizi, kültürümüzü tanıyacaklar.” İfadelerine yer verildi.

Çankırı’da, Türk Dünyası Çankırı Resim Çalıştayı’nı düzenleyen Çankırı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı;

“Her sanatçı gezip gördüğü ya da öğrendiği değerlerimizi sanatçı gözü ile resmedecek ve çalıştay boyunca çalıştığı iki tabloyu vakfımıza bağışlayacak. Her biri değerli bu tablolar vakfımızın koleksiyonuna girecek.

Bu sanatçılardan kimisi üniversitelerde hoca, kimisi ise memleketlerinde çok tanınmış sanatçılar. Kimisi de memleketimizden adlarını uluslararası sanat ortamında duyurmuş önemli sanatçılarımız…

Her sanatçı gezdiği, gördüğü yerleri, tanıdığı kültürümüzü, yaşadıkları güzellikleri sosyal medya aracılığı ile paylaşacak.

Böylece Çankırı’mız bu etkinlikle üzerine üstelik değerli tabloların da kaldığı ücretsiz bir tanıtıma dönüşecek ve sanat camiasında bu çalıştay sonucu Çankırı’mızın adı sanata ve sanatçıya değer veren aydın bir il olarak anılacak.

Tüm organizasyonumuzun giderlerini sponsorlarımız tarafından karşılanacaktır.”

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ