logo

Çankırı Yaylakent Beldesi’nde Kovid Salgınından Karantina Başladı

Çankırı Yaylakent Beldesi’nde Kovid Salgınından Karantina Başladı

Kaymakam Bayram YILDIZ başkanlığındaki Orta İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu Yaylakent Beldesi’nde Covid-19 salgın tedbirleri kapsamında 14 gün karantinaya aldı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Orta İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu Yaylakent Beldesi ile ilgili Dünya Sağlık Örgütü tarafından salgın olarak nitelendirilen Coronavirüs (Covid-19) ile mücadele önlemleri kapsamında karantina uygulaması başlattı.

Kaymakam Bayram YILDIZ başkanlığında toplanarak Orta İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu Yaylakent Beldesi’nin Coronavirüs (Covid-19) salgın tedbirleri kapsamında 14 gün karantinaya alınmasına ve süre sonunda değerlendirme sonucuna kadar karantina uygulamasına devam edilmesine karar verildi.

Orta Kaymakamı Bayram YILDIZ başkanlığında toplanan İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu Yaylakent Beldesi karantina kararı açıklaması:

Çin’in Wuhan kentinde başlayarak tüm Dünya’yı tehdit etmeye devam eden ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından salgın olarak nitelendirilen Coronavirüs (Covid-19) salgının vatandaşlarımızı korumak ve salgının yayılmasını engellemek için yapılan mücadele kapsamında Orta İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu 21/08/2020 tarihinde Kaymakam Bayram YILDIZ başkanlığında toplanarak aşağıdaki karar alınmıştır.

İlçemize bağlı Yaylakent Beldesi’nde Koronavirüs (Covid 19) pozitif vakaların yoğunlaşması nedeniyle halk sağlığının korunması ve salgının kontrol altına alınması amacıyla Umumi Hıfzıssıhha Kanunun 27 inci ve 72 inci maddeleri kapsamında 22/08/2020 saat 00:00 dan itibaren Yaylakent Beldesi’nin 14 gün karantinaya alınması, 14 gün sonunda kurul tarafından yapılacak ikinci bir değerlendirmeye kadar karantina uygulamasına devam edilerek istisnai durumlar haricinde köye giriş ve çıkışların kapatılmasına, gerekli tüm güvenlik ve sağlık tedbirlerinin alınarak uygulanmasına karar verilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Yaylakent Belediye Başkan Kadir Dede, karantina ile ilgili duyurusunda, “Değerli Vatandaşlarımız Beldemizde korona-virüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında Orta Kaymakamlığı Hıfzıssıhha Meclis Kararında yapılan açıklamada salgının kontrol altına alınması amacıyla (14 gün) süreyle karantina uygulanacağı belirtildi. İkinci bir değerlendirmeye kadar uygulamanın devam edeceği bildirilen açıklamada, istisnai durumlar haricinde beldemizin giriş ve çıkışlara kapatılmıştır.” İfadelerine yer verdi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ