logo

Çankırı Yöresel Yemekleri Kayıt Altına Alınıp Korunuyor

Çankırı Yöresel Yemekleri Kayıt Altına Alınıp Korunuyor

Çankırı’ya özgü lezzetleri kayıt altına alan Çankırı Belediyesi, yöresel mutfak kültürüne ait ürünleri orijinal haliyle korumak ve gelecek nesillere aktarmak için çalışıyor.

Çankırı Belediyesi, yöreye özgü lezzetleri kayıt altına alıyor.  Yöresel mutfak kültürüne ait unutulmaya yüz tutmuş ürünleri orijinal hali ile gün yüzüne çıkarmak, korumak ve gelecek nesillere aktarmak için araştırmalar devam ediyor.

Çankırı Yumurta Tatlısı, Çankırı Sarımsaklı Et Yemeği ile Çankırı İnce Ekmek Muskası’nı coğrafi işaret ile tescillendiren Çankırı Belediyesi, yörenin kültürü ile yetişmiş, yöresel yemekleri yapıp uygulayarak ayırıcı özelliklerini bilen büyükleri ile röportaj yapıyor. Geçtiğimiz yıl Astarlızade Sabiha Anne Kadın Eğitim Kültür Merkezinde düzenlenen Coğrafi İşaretler Toplantısı’nda Çankırı’nın ileri gelen büyüklerini bir araya getiren Belediye,  geçmişten günümüze Çankırı’nın tüm ilçe ve köylerine ait geleneksel tarım ürünlerini, el sanatlarını ve yöresel lezzetlerini gün yüzüne çıkaracak kişiler ile sohbet ederek ürünlerin inceliklerini video ve fotoğraf çekimleri ile kayıt altına alıyor.

Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, unutulmuş birçok ayrıntıyı ortaya çıkaran çalışmanın Çankırı’nın yöresel yemek kültürünün doğru bir şekilde gelecek kuşaklara aktarılmasında ve şehrin kültürel zenginliğinin tanıtılmasında büyük rol oynayacağını ifade etti.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ