logo

Çankırı Dodurga’da 13 Yıl Sonraki Seçimi AK Parti Adayı Kazandı

Çankırı Dodurga’da 13 Yıl Sonraki Seçimi AK Parti Adayı Kazandı

Çankırı’nın Dodurga Beldesi’nde 13 yıl sonra yapılan belediye başkanı seçimini 995 oy alarak yüzde 86.81’lik orana ulaşan AK Parti Adayı Hasan Hüseyin Kaşıkçı kazandı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Beldeliği düşen Orta İlçesi Dodurga Beldesi tarafından açılan dava ile yeniden belde statüsü kazanan, en son 2009’da belediye başkanı seçilen Dodurga Beldesi‘nde 13 yıl aranın ardından başkanlık seçimi için sandık başına gidildi.

Belde halkı 13 yıl aranın ardından başkanlık seçimiyle sandık başında.

8 yılın ardından yeniden belde statüsü kazanan, en son 2009’da belediye başkanı seçilen Dodurga Beldesi’nde 13 yıl aranın ardından başkanlık seçimi için sandık başına giden belde halkı, yeniden seçim heyecanı yaşadı.  

DODURGA BELDESİ SEÇİMİNDE 8 ADAY YARIŞTI

8 yıl sonra yeniden belde statüsünü kazanan 13 yıl sonra başkanlık seçimi için sandık başına gidilen Dodurga Beldesi belediye başkanı seçiminde 8 aday yarıştı.

Bin 411 seçmeni olan ve  AK Parti 955 oyla yüzde 86,81’lik orana ulaştığı Dodurga belde belediye başkanlığı seçiminde Deva 23, T. Değişim 14, Memleket 21, Adalet 23, Saadet 17, Yeniden Refah 41 oy aldı.

SİPARİŞ ANKETLERİ BUGÜN İTİBARI İLE ÇÖKMÜŞTÜR!

Ak Parti Grup Başkanvekili ve Çankırı Milletvekili M.Emin Akbaşoğlu en doğru anketin seçim sonuçları olduğunu vurgulayarak yaptığı sosyal medya paylaşımda, “Çankırımızın Dodurga beldesindeki seçimi AK Parti Adayı Hasan Hüseyin Kaşıkçı Kardeşim % 87.02 oy oranıyla kazandı. Anket firmalarının sipariş anketleri bugün itibarı ile çökmüştür. Cumhur İttifakı olarak 2023 seçimlerini de #Dodurga’daki gibi inşâAllah ilk turda kazanacağız.” Dedi.

Akbaşoğlu, seçim sonrası yaptığı açıklamada ise, “Bütün Türkiye’nin gözü kulağı Çankırı Orta Dodurga’daki seçimlerdeydi. Bu seçimin zaferi ve 2023 Haziran seçimlerinin işaret fişeğini Dodurgalılar, Türkiye’ye ve dünyaya ilan etti. Sandık sonuçları hakikaten 2023 Haziran’a kadar bütün Türkiye’ye emsal olacak canlı bir anketin sonucu olarak herkesin hizaya buna göre bakması gereken ve buna göre mutlaka bütün sonuçları yorumlaması gereken bir dersi herkese verdi.” dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN TEŞEKKÜR MESAJI

Dodurga Beldesi seçimi nedeniyle partisini ve Cumhur İttifakını kutlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sosyal medya Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Çankırı’nın Orta ilçesine bağlı Dodurga beldesinde yapılan seçimleri açık ara farkla, %87,02 ile kazanan AK Partimizi ve Cumhur İttifakı’mızı tebrik ediyor, sonuçların beldemize hayırlı olmasını diliyorum. Tüm Dodurga halkına selam ve muhabbetlerimi iletiyorum.” ifadeleri kullandı.

NE OLMUŞTU?

nüfusu 2 binin altına düştüğü gerekçesiyle 2014 yılında köye dönüştürülen Orta ilçesine bağlı Dodurga beldesi,  belediye tarafından açılan dava 1 Nisan 2022’de sonuçlandı. Dodurga beldesi tarafından açılan davada, nüfusu 2 binin üzerinde olan Dodurga köyünün belde statüsünün korunmasına ve belediye başkanlığı için seçim yapılmasına yönelik karar verildi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ