logo

ÇANKIRI’DA İSTİKLAL YOLU YÜRÜYÜŞÜ YAPILIYOR

ÇANKIRI’DA İSTİKLAL YOLU YÜRÜYÜŞÜ YAPILIYOR

istiklal_yolu_cankiriKurtuluş Savaşı’nda İnebolu’ya gelen silahların Çankırı’dan cepheye ulaştırıldığı yolun canlandırıldığı, “İstiklal Yolu Yürüyüşü”nün bu yıl 7’ncisi yapılacak.

Recep Kenan/itvhaber.com

Kurtuluş Savaşı’nda silahların cepheye ulaştırıldığı yolun canlandırılması amacıyla düzenlenen “İstiklal Yolu Yürüyüşü”nün 7’ncisi, 24-25 Ekim tarihlerinde gerçekleştiriliyor.

Kurtuluş Savaşı’nda silahların cepheye ulaştırıldığı yolun canlandırılması amacıyla Çankırı’da düzenlenen “İstiklal Yolu Yürüyüşü”nün bu yıl 7’ncisi yapılacak.

Kurtuluş Savaşı’nda cepheye silah ve erzak taşınan İstiklal Yolu’nun Çankırı ili sınırlarında kalan bölümünde gerçekleştirilen yürüyüş, bu yıl 24-25 Ekim tarihlerinde düzenlenecek.

tarihi_istiklal_yolu

24-25 Ekim 2015 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan İstiklal Yolu Yürüyüşü etkinlikleri ile ilgili düzenlenen toplantıya Vali Yardımcısı Meral Demirbaş, Ilgaz Kaymakamı Muhammed Gürbüz, Belediye Başkan Yardımcısı Serdar Bahçeci, İl Jandarma Komutanlığı temsilcisi J. Bnb. Cemalettin Akyüz, Ilgaz Belediye Başkanı Arif Çayır, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hasan Yıldız, Çankırı Karatekin Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Murat Yıldırım, İl Kültür ve Turizm Müdürü M. Kemal Karatatar, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Gürhan Yıldız, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Şube Müdürü Nusret Acar, İl Müftülüğü temsilcisi Mehmet Ak, İstiklal Yolu Danışmanı ve İstiklal Yolu Derneği Başkanı İsmail Çam katıldı.

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Valilik Toplantı Salonu’nda düzenlenen 7. İstiklal Yolu Yürüyüşü ile ilgili istişare toplantısında yaptığı konuşmada, Kastamonu’nun İnebolu ilçesinden başlayan yolun, Çankırı üzerinden geçerek Kurtuluş Savaşı’ndaki cepheye kadar uzandığını söyledi.

Yolun  Türkiye Cumhuriyeti ‘nin temellerine harç taşınan yol olduğunu vurgulayan Özcan, “Bu yolun Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasında çok önemli rolü vardır. Bu yolda Türk toplumu bir araya gelip, geleceği için mücadele etmiştir” dedi.

Yaşlısından gencine birçok insanın bu yolda görev aldığını dile getiren Özcan, yolda birçok kadının da gecesini gündüzüne katarak bu topraklar için mücadele ettiğini anlattı.

Genç kuşaklara bu yolda yaşananları anlatmak için her yıl yürüyüş düzenlediklerini belirten Özcan, “Bu topraklar kolay bir şekilde bizim olmadı. Bu topraklar için büyük mücadeleler verildi. Bunu genç kuşaklara anlatmalıyız. Bunun için hep birlikte yürüyeceğiz” diye konuştu.

istiklal_yolu - Kopya

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ