logo

ÇANKIRILILARDAN ERDAL YILMAZ’A GÜÇLÜ DESTEK

ÇANKIRILILARDAN ERDAL YILMAZ’A GÜÇLÜ DESTEK

Maltepe Çankırılılar Derneği, Ak Parti’nin İstanbul listesindeki tek Çankırılı milletvekili adayı Erdal Yılmaz‘a hemşerilerinin desteğini sunduğu program düzenledi. 

Recep Kenan/itvhaber.com

Zeynettin Aydın başkanlığındaki Maltepe Çankırılılar Derneği Maltepe’deki dernek merkezinde düzenlenen destek programına eski Kültür Bakanı ve Ak Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı İsmail Kahraman, İstanbul Milletvekili ve İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Osman Boyraz, İstanbul 1. Bölge Milletvekili adayları Hasan sert, Hakkı Şanlı, Ak Parti Maltepe ilçe Başkanı Av. Ümit Çoban, Çankırı Eğitim Kültür Vakfı Başkanı Sami Soydal, İstanbul Çankırı Dernekler Federasyonu (ÇANDEF) Genel Başkanı Zekeriya Açıkgöz, Çankırı Vakf, Federasyon, birlik, STK ve derneklerinin başkan ve yöneticileri, Ak Parti bölge teşkilat mensupları, Maltepe ve İstanbul’da yaşayan Çankırılılar katıldı.

ADAYLIĞIM ÇANKIRI İÇİN “MİHENK TAŞI”

İktidar partisinden İstanbul milletvekilliği adayı gösterilmesini “mihenk taşı” olarak niteleyen Çankırı asıllı Ak Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Erdal Yılmaz, partisinin adaylığı sürecinde Çankırılıların desteğini gözlemleyeceği ve bundan sonraki adaylık sürecinde bu desteğin etkili olacağına inandığını söyledi.

İSTANBUL’DA 300 BİN ÇANKIRILIYIZ, TEMSİ EDİLMİYORUZ

İstanbul’da yaşayan 300 binin üzerinde Çankırılıların siyasi partilerde temsilde hak ettiği yerde olmadığını ifade eden Maltepe Çankırılılar Derneği Başkanı Zeynettin Aydın, toplantıya katılarak Erdal Yılmaz’a desteklerini gösteren hemşerilerine teşekkür ettiği açılış konuşmasında; bu tür etkinliklerin bir sonraki dönemde Çankırılı adayların şansını artıracağını, daha fazla dikkate alınacaklarını ifade etti.

ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEMİN STK’LARIN YÜZ YILI

Önümüzdeki dönemin STK’ların yüz yılı olarak nitelendirildiğini söyleyen İstanbul Çankırı Dernekler Federasyonu (ÇANDEF) Genel Başkanı Zekeriya Açıkgöz, hedeflerinin 80’li yıllardan beri milletvekili çıkaramamış, aday dahi gösterilmemiş il olarak iktidardaki siyasi partilerden Çankırılı adayların milletvekili olmalarını sağlamak olduğunu kaydetti.

Sırasıyla; Milletvekili ve 1. Bölge Milletvekili Adayı Osman Boyraz, Vakıf Başkanı Sami Soydal, Ak Parti İstanbul 1 Bölge Milletvekili adayları Erdal Yılmaz, Hasan sert, Hakkı Şanlı ve son olarak ta eski Kültür Bakanı ve Ak Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı İsmail Kahraman katılımcılara hitap ederek hemşerileri Erdal Yılmaz’a desteklerini beklediklerini dile getirdiler.

ÇANKIRILILAR 20 YILDIR İKTİDAR PARTİLERİNDE ADAY OLAMADI

Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun selamlarını ileterek konuşmasına başlayan Çankırı asıllı Ak Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Erdal Yılmaz, Federasyon, Vakıf başkanlarının ve yöneticilerinin temennisinin siyasi partilerin Çankırılı aday göstermeleri olduğunu hatırlatarak; “Çankırılılar 20 yıldan fazladır iktidar partilerinde aday olarak yer almamıştır. Sizlerin huzurunuzda Çankırılılara bu fırsatı veren, Çankırılılar için bir mihenk taşı olan bu günler bu karar için Genel Başkanımız, Başbakan Sayın Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’na şükranlarımızı sunuyoruz. Adaylık süreci Çankırılılar için çok önemlidir. Gençlerimiz, Federasyon, Vakıf başkanlarımızın ifade ettikleri gibi; bu daha önce bizim için hayaldi. Hayal olmaktan çıktı. Sizler eğer siyasi mekanizmalarda yer alıp, oralarda görev alırsanız, yaptığınız işi; düzgün, doğru, dürüst yaparsanız. Eğer dik durursanız. Liyakat sahibi olursanız, hemşerilerinizi temsil etmeye müsait olursanız, siyasi partiler de sizleri bir yerlerde adaylığa koyarlar” dedi.

GÖRELİM, BAKALIM ÇANKIRILILARIN DESTEĞİ NE KADAR

Kendisinin iktidar partisinden İstanbul milletvekilliği adayı gösterilmesini “mihenk taşı” olarak niteleyen Erdal Yılmaz, partisinin adaylığı sürecinde Çankırılıların desteğini gözlemleyeceği ve bundan sonraki adaylık sürecinde bu desteğin yoğunluğuna göre değerlendirme yapılacağına dikkat çekerek; Sayın Başbakanımız diyor ki; “Çankırılılar bundan sonra aday olarak yer alıyor ama bir görelim, bakalım Çankırılıların desteği ne kadardır” diyerek, katılımcıların alkışlarla desteğini göstermesini istedi. Erdal Yılmaz’ın bu sözleri üzerine salondan yoğun alkış sesleri yükseldi.

Çankırılıların hangi partiye gönül vermiş olurlarsa olsun iktidar partisinden aday olan hemşerilerine oy vereceklerine inandığını kaydeden Ak Parti İstanbul 1. Bölge Adayı Erdal Yılmaz, salondan gelen yoğun alkış üzerine; ”Sayın Bakanım, sayın milletvekillerim salondaki alkışlardan da gördüğünüz gibi 1 Kasım’da bizlere bayram yaşatacaklar. Bizler de onları temsilen mecliste olacağız” dedi.

GENÇLERE, YAŞLILARA, ÖĞRETMENLERE İMKANLAR SAĞLADI

Mensubu olduğu partinin gençlere, yaşlılara, öğretmenlere imkanlar sağladığını ifade eden Yılmaz; “Gençlerimiz bizim için çok önemli. İş kursun diye devletimiz gençlere 50 bin lira hibe ediyor. Yetiyor mu? Yetmiyor… “Projesini getirsin; faizsiz 100 bin lira kredi verelim. Yanın bir de hiç çalışmamış arkadaşını alsın; onun da maaşını biz verelim. Çeyiz alsın yüzde yirmisini, ev alsın yüzde onbeşini biz verelim” diyor. Gençler bizim geleceğimiz. Gençlerimizin önlerini açıyoruz. İlerde ülkemizi yönetecek kişiler olarak algılıyoruz ve onlara büyük emek harcıyoruz” şeklindeki açıklamaları ile partisinin gençlere yönelik vaatlerini dile getrdi.

1 KASIM, DÜNYADAKİ BÜTÜN EZİLMİŞLERİN SEÇİMİ

1 Kasım’ın bir savaş olarak algılandığını iddia eden Yılmaz, “Türkiye’miz hakla batılın savaşını yapmaktadır. Maltepe’de dolaşırken Afganlı kardeşimiz beni çevirdi; belki siz farkında değilsiniz ama, buradaki kardeşlerimize şunu iletmemenizi istiyorum; Bu seçim sizin seçiminiz değil, bu seçim benim seçimim. Bu seçim Gazze, Filpinler’dekinin seçimi. Bu seçim dünyadaki bütün ezilmişlerin seçimi… Kardeşlerimiz, dünyaya karşı bizim boynumuzu eğdirmesinler…” sözleri ile 1 Kasım seçimlerinin dünyadaki bütün ezilmişlerin seçimi olduğunu kaydettiği konuşmasını şöyle tamamladı; “1 Kasım’da bu kardeşinizi meclise göndermeniz dileği ile hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum…”

Paylaşın:
Etiketler: » » » »
#

SENDE YORUM YAZ