logo

Çavuşoğlu, ‘Türkiye 125 Ülkenin Yardım Talebini Karşıladı’

Çavuşoğlu, ‘Türkiye 125 Ülkenin Yardım Talebini Karşıladı’

Mültecilere Kovid-19’un etkileri konferansında konuşan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Türkiye’nin Kovid-19 nedeniyle yardım isteyen 125 ülkenin talebini karşıladığını aktardı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Antalya Diplomasi Forumu, Uluslararası Göç Politikaları Geliştirme Merkezi (ICMPD) iş birliğinde “Salgın Sırasında Mültecilerin ve Yerlerinden Edilen Diğer İnsanların Durumu: Uluslararası İşbirliği İhtiyacı” konulu konferansta konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Bu süreçte, acı bir şekilde olsa da küresel krizler karşısında etkili uluslararası iş birliğinin önemini bir kez daha fark ettik. Salgının şiddeti ve küresel doğası göz önüne alındığında, Türkiye, başkalarına yardım ulaştırma konusunda erken harekete geçti. Şimdiye kadar 125 ülkenin yardım talebini karşıladık. Yardım çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” Dedi.

Mülteciler Kovid-19’un ekonomik sonuçlarından derinden etkilendiğini kaydeden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, BM Mülteciler Yüksek Komiserliği yardımıyla, salgın sırasında ve sonrasında mültecilerin korunması konusunda en iyi uygulamaları üretebileceklerini aktararak “Uluslararası toplum zorla yerinden edilmiş kişilerin güvenli ve gönüllü olarak geri dönüşünü desteklemelidir.” diye konuştu.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ