logo

Celal Yalçın, ‘Halk Tek Adam Rejiminden Sıkılmış Durumda’

Celal Yalçın, ‘Halk Tek Adam Rejiminden Sıkılmış Durumda’

Demokrasiye gönül verenler ve Altılı Masa bileşenlerinin 14 Mayıs’ta ülkedeki çürümüşlüğe son vereceğini kaydeden Celal Yalçın, halkın tek adam rejiminden sıkıldığını söyledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ülkedeki çürümüşlüğe demokrasiye gönül verenler ve Altılı Masa bileşenlerinin 14 Mayıs’ta son vereceğini kaydeden CHP Ataşehir İlçe Başkanı Celal Yalçın, anketler yapıldığını, bir çok konuda gözlemlerinin olduğunu, sokakta, pazarda, esnafla, derneklerle görüştüklerini halkın tek adam rejiminden sıkılmış durumda olduğuna işaret etti.

Ataşehir İlçe Başkanı Celal Yalçın’ın ev sahipliğinde gerçekleşen basın buluşmasına CHP Ataşehir İlçe Başkan Yardımcısı Tülay Uçar ve Müslüm Acar, CHP Ataşehir Kadın Kolları Başkanı Seval Düzenli, Gençlik Kolları Başkanı Erdi Açıkgül ve ilçe yöneticileri ile Ataşehir’de görev yapan basın mensupları katıldı.

ATAŞEHİR, İSTANBUL, TÜM İLLERDEKİ CHP ÖRGÜTÜ HAZIR

CHP Ataşehir İlçe Başkanı Celal Yalçın, basınla buluştuğu “seçim gündemli” toplantıda yaptığı açıklamada henüz resmi takvime dökülmemiş seçim konusunda hem Ataşehir örgütünün, hem İstanbul hem de Cumhuriyet Halk Partisi’nin tüm illerdeki örgütünün hazır olduğu mesajını paylaşmak, hem de basınla bir araya gelerek bu günü anlamlandırmak istediklerini kaydetti.

BU SEÇİME ÖZEL GÖNÜLLÜLER ORDUSU OLUŞTURACAĞIZ

CHP Ataşehir Örgütü olarak seçime hazır olduklarını vurgulayan Celal Yalçın, “Ataşehir’de Bu seçime özel gönüllüler ordusu oluşturacağız. Çünkü iktidar partisi her seçimde yeni bir usulsüz olayla karşımıza çıkıyor.” Dedi.

CHP ATAŞEHİR ÖRGÜTÜ ASİL VE YEDEK SANDIK VE SEÇİM GÖREVLİLERİ HAZIR

Ataşehir’de önceki seçimlerde yaklaşık 825 sandık olduğunu hatırlatan CHP Ataşehir İlçe Başkanı Celal Yalçın, CHP Ataşehir örgütü olarak asil ve yedek sandık kurulu üyelerini, kat sorumlularını, okul sorumlularını, avukatları ve bilişimcileri tamamladıklarını vurgulayarak; “Bu seçime özel gönüllüler ordusu oluşturacağız. Çünkü iktidar partisi her seçimde yeni bir usulsüz olayla karşımıza çıkıyor. İstanbul seçimlerinde 4 oydan bir tanesini iptal ettiler. 13 bin olan oy farkını halk iradesini gösterdi 800 bine çıkardı. Daha önce mühürsüz oy olayını çıkarmışlardı. Bu seçimde de yeni hangi konuyu çıkarırlar endişesine kapılmamak için oylama bitene kadar sandıklarımızı, ıslak tutanakları aldıktan sonra da ilçe seçim kurullarında sandıkları koruyacağımızı belirtiyoruz.” Dedi.

“ÜLKE YÖNETİMİNDEKİ ÇÜRÜMÜŞLÜK AYYUKA ÇIKTI”

Ülke yönetimindeki çürümüşlüğün ayyuka çıktığını iddia eden Celal Yalçın, yaptığı değerlendirmelerde “Mevcut Adalet ve Kalkınma Partisi’nden halkımız sıkılmış durumda. Ülkede adalet var diyemiyoruz. Adaletsizlik ayyuka çıkmış durumda. Adamın varsa adalet var. Eğitim konusunda öğretmenler mutsuz. Müdürler mutsuz. Öğrenciler mutsuz. Veliler mutsuz. Okullarda bir çok eksik var. Ülkede liyakat yok. Tanıdığın varsa iş bulabiliyorsun. Sağlık konusu yerlerde. Hastanelerde randevu alamıyorsunuz. Paran varsa sağlık hizmeti alabiliyorsunuz. İlaç bulamıyorsun.” Eleştirilerine yer verdi.

“GELİYOR GELMEKTE OLAN! DİYORUM”

CHP örgütleri,  demokrasiye gönül verenler ve Altılı Masa bileşenlerinin ülkedeki çürümüşlüğe 14 Mayıs’ta son vereceğini ifade eden CHP Ataşehir İlçe Başkanı Yalçın,   “Anketler yaptırıyoruz. Bir çok konuda gözlemlerimiz var. Sokakta, pazarda, esnafla, derneklerle görüşüyoruz. Halk artık tek adam rejiminden sıkılmış durumda. Halkın iktidarını halkımızla birlikte kuracağız. ‘Geliyor gelmekte olan!’ diyorum.” diyerek değerlendirmelerini sürdürdü.

CHP Ataşehir İlçe Başkanı Celal Yalçın basın mensupları ile buluşmasında yaptığı değerlendirmelerde şu ayrıntılara yer verdi:

BU SEÇİMDE ATAŞEHİR’DE CUMHURİYET HALK PARTİSİ’Nİ BİRİNCİ YAPACAĞIZ

“Biz kararsız seçmene ulaşma konusunda bir çalışma yapıyoruz.  Ataşehir’de bu kırılma oranı çok yüksek. Biliyorsunuz daha önce milletvekili seçiminde Cumhuriyet Halk Partisi hiç birinci parti olmamış. Ataşehir özelinde söylüyorum. Bu seçimde Ataşehir’de Cumhuriyet Halk Partisi’ni birinci yapacağız. Biz bugün hem kendi yaptığımız araştırmalar, hem gittiğimiz hanelerde şuna rastladık; bize dönüşlerin olduğunu, daha önce Adalet ve Kalkınma Partisi’ne oy vermiş seçmenin bugün tam anlamıyla Adalet ve Kalkınma partisine oy vereceğini belirtmediğini çok net bir şekilde görüyoruz. Bu bağlamda da tabii bizim saha performansımız da burada etkili olacak. Seçim sürecinde ikinci ziyaretler, 3. ziyaretleri yapacağız.”

MUTABAKAT METNİ SAHADA EN İŞİMİZİ RAHATLATTI

“Sahada en sık karşılaştığımız sorulardan biri; ‘altılı masa toplanıyor, ne yapıyor? Bir karar çıkaramadı. Herhangi bir konumda ülkeye güven veren bir mesaj veremedi.’ Konusundaydı. 31 Ocak’ta verilen ortak mutabakat metni sahada en azından işimizi rahatlatır bir konuma geldi.”

CUMHURBAŞKANI ADAYIMIZ BELİRLENDİKTEN PARTİMİZE TEVECCÜH ARTACAK

“13 Şubat’ta yapılacak son Altılı Masa toplantısından sonra, Cumhurbaşkanı adayımız belirlendikten sonra sahada adayımızı, yapacaklarımızı, bu ülkeyi değiştirmek için hükümet programımızı çok net bir şekilde anlattığımız zaman; kararsız seçmendeki güven duygusunun da artarak partimize teveccühün artacağını düşünüyorum.”

EN BÜYÜK SORUN EKONOMİK KRİZ VE İŞSİZLİK

“Yaşadığımız en büyük sorun ekonomik kriz ve işsizlik. Özellikle üniversite mezunları… Biliyorsunuz onlarca yüzlerce özel üniversiteler aşarak mezunlar verdik. işsiz durumda son dönemlerde intihar oranlarının çok arttığını görüyoruz. Psikolojisi bozuk insanların sayısının çok arttığını görüyoruz. Çünkü bir çocuk genç bir arkadaşımız 16 – 17 yaşında üniversiteye başlıyor. Özel bir üniversiteye milyarlarca lira para harcıyor. Yeri geliyor ev kiralıyor, yurt tutuyor ama işin sonuna geldiği zaman kendi mesleğiyle alakalı bir iş bulamadığın zaman doğal olarak ülke şartlarında psikolojisi bozuluyor. Bunun onlarca örneğini yaşıyoruz. Toplumsal hayatta bunun yanı sıra ara elemana ihtiyacı dikkat çekiyor. Ciddi bir ara eleman arayışı var aslında… Bu bir tezat… Bunun da en büyük sıkıntısı insan odaklı bir eğitim planlanması yok. Biz bugün meslek liselerini, sanayi ile alakalı liseleri yaygınlaştırmazsak ya da özel sektör alanındaki hizmet alanlarını yaygınlaştırmazsak ciddi bir eleman sıkıntısı yaşanır.”

ATAŞEHİR ÖZELİNDE YAPACAKLARIMIZI VATANDAŞLARIMIZA ANLATIYORUZ

“Bu alandaki planlamayı devlet yapmalı. Biz iktidarımızda, ortak mutabakat metninde neler yapacağımızı, hangi konularda çalışmalar yapacağımızı detaylı olarak bir hükümet programı gibi titizlikle işledik. 14 mayıs’tan Sonra da bunu uygulamaya koyacağız. Çünkü iktidar olacağımıza inanıyoruz. Bu bağlamda da dediğim gibi Ataşehir özlerinde çalışmalarımızı yapacaklarımızı vatandaşlarımıza anlatmaya çalışıyoruz.”

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ