logo

Celal Yalçın, ‘Tüm Örgütümüzle Sahada Olacağız!’

Celal Yalçın, ‘Tüm Örgütümüzle Sahada Olacağız!’

Cumhuriyet Halk Partisi Ataşehir İlçe Başkanı Celal Yalçın basın mensupları ile bir araya gelerek gündemi ve 31 Mart 2024 Yerel Seçim sürecini değerlendirdi.

Recep Kenan / itvhaber.com

Kurucuları Mustafa Kemal Atatürk’ün kendilerine iki miras bıraktığını kaydeden Celal Yalçın bunlardan birinin “Cumhuriyet”, diğerinin ise “Cumhuriyet Halk Partisi” olduğunu ifade etti.

KİM ADAY OLURSA ONUNLA ÇALIŞACAĞIZ

Ataşehir Belediyesi Kurucu Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin çalışmalarını takdirle karşıladıklarını kaydeden CHP Ataşehir İlçe Başkanı Celal Yalçın, kim aday olursa onunla birlikte çalışacaklarını ifade etti.

“ÖĞRETMENLER GÜNÜ”NÜ KUTLADI

24 Kasım Öğretmenler Günü kapsamında kutlama mesajını da paylaşan Celal Yalçın, “Bugün 24 Kasım Öğretmenler Günü. Bu vesile ile vefakar cefakar tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum” dedi.

TÜRKİYE’DE ÖĞRETMEN OLMANIN ZORLUĞUNA İŞARET ETTİ

Türkiye’de öğretmen olmanın zorluğuna işaret eden Celal Yalçın, “Atanamayan, ek ders ücretlerini tam alamayan,  atandığı şehirde yaşam zorluklar çeken milyonlara yakın öğretmen kardeşimizin şartlarının bir an evvel iyileştirilmesi elzem gözüküyor.” Diye konuştu.

2009 YILDA ÇOK ZOR BİR SEÇİMLE ATAŞEHİR KAZANILDI

2009 yılda çok zor bir seçimle Ataşehir’in kazanıldığını hatırlatan CHP Ataşehir İlçe Başkanı Celal Yalçın, devamında oyları arttırarak; son seçimde yüzde 50 skalasının üzerinde oy oranına çıkıldığını kaydetti.

KADIN, GENÇLİK KOTASI VE ÖN SEÇİMİ DEĞERLEDİRDİ

2024 Yerel Seçiminde var olan kotaların geçerli olduğunu ifade eden Celal Yalçın, kadınlara ve gençlere daha geniş kota olanakları tanınması için tüzük değişikliğine işaret etti. Ön seçim olması yönünde görüşünün de altını çizen Yalçın, belediye meclis üyesi adaylarının örgüt tarafından belirlenmesi gerektiğine inandığının altını çizdi.

ADAYLARIMIZI BELİRLEME ÇALIŞMALARIMIZ HIZLANDI

Yaklaşan 31 Mart 2024 Yerel seçimleri ile ilgili çalışmaları değerlendiren Celal Yalçın, “Yaklaşık 5 ay sonra 2024 Mart ayında hem Ataşehir’i, hem İstanbul’u ve tüm Türkiye’yi yerel seçim süreci bekliyor. Siyasal partiler olarak seçimin hazırlıklarını sıklaştırmak durumundayız. Cumhuriyet Halk Partisi Ataşehir’de 3 dönemdir, Büyükşehirde de 2019’dan beri birlik olduğu ittifak partileri ile birlikte yönetiyor. Bizler bunu devam ettirip, halka karşı hizmetlerimizin artırarak devam ettireceğiz. Bu bağlamda da ilçe başkanları olarak sandık çalışmalarımızı geçen hafta gelen genelgeyle; Belediye Meclis adaylarımızı belirleme ve Belediye Başkanlığı adaylarımızı belirlemede çalışmalarımızı hız vermiş durumdayız.” Dedi.

BAŞVURU SAYISININ TESLİM EDİLEN DOSYA ÜZERİNDEN AÇIKLANMASI DOĞRU OLUR

Adaylık başvurularının başladığını hatırlatan Ataşehir İlçe Başkanı Celal Yalçın, hem belediye meclisi üyesi aday adaylığı hem de belediye başkan adaylığı için çok sayıda dosya alındığını, ancak henüz Belediye Başkanlığı aday adaylığı için başvuru olmadığını, belediye meclisi için başvuruları yapıldığını, özellikle belediye meclisi üyeliği için çok yoğun talep olduğunu, başvuru sayısını teslim edilen dosyalar üzerinden açıklanmasının doğru olacağını söyledi.

“HİZMETLERİMİZİ ARTTIRARAK DEVAM ETTİRECEĞİZ”

CHP Ataşehir İlçe Başkanı Celal Yalçın www.itvhaber.com okurlarını temsilen Recep Kenan’ın da aralarında olduğu basın mensuplarına yaptığı açıklamalarda şu ayrıntılara yer verdi:

“Ataşehir olarak şanslı bir ilçeyiz kurulduğundan bu yana kurucu belediye başkanımız Battal il gezdiği ile birlikte birçok başarılıyım hizmete imza atmış durumdayız Bunlar oy oranlarımıza da yansıyor Bizler İlçe Başkanlığı olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi çalışmaları hizmetlerimizi arttırarak devam ettireceğiz”

ATAŞEHİR’E KAZANDIRACAĞIMIZ ÇOK ÖNEMLİ PROJELER VAR

“Yakın zamanda Ataşehir’e kazandıracağımız çok önemli projeler var. İnal Aydınoğlu Kültür Merkezi, Atatürk Kütüphanesi, Atatürk Mahallesi’ndeki sağlık merkezi ile birlikte Ataşehir’e hizmetlerimizi devam ettireceğiz.”

BİR ÇOK İBB HİZMETLERİ ATAŞEHİRLİLERİ İLGİLENDİRİYOR

“İstanbul Büyükşehir Belediyesi noktasında da birçok hizmetimiz Ataşehirlileri ilgilendiriyor. Dudullu -Bostancı metrosu % 20’ler seviyesinde alındı. Bitirildi ve halkın kullanımına açıldı. Ataşehir – Göztepe ve Ümraniye metrosu %80 seviyelerine geldi. Önümüzdeki yıllarda bunları açılacak. İçerenköy’deki yüzme havuzu inşaatı başladı.”

TÜM ÖRGÜTÜMÜZLE BU SÜREÇTE SAHADA OLACAĞIZ

“Bizler İlçe yönetimimiz, Kadın Kolları ve gençlik kollarımızla, mahalle başkanlarımızla, tüm örgütümüzle bu süreçte sahada olacağız. Hem sandıklarımızı koruyacağız hem de halka daha iyi nasıl hizmet ederizin koşullarını araştırıp, projeleri ve halka anlatacağız.”

CHP KONGRELERİ DEMOKRASİ KÜLTÜRÜNÜN YAŞANDIĞININ ÖRNEĞİ

“CHP Ataşehir İlçe Başkanı Celal Yalçın, “Bu süreçte Genel Merkezimizin vereceği kararlara saygı duyacağız. İlk kongremizde İl Başkanı seçilen Özgür Çelik başkanımızı tebrik ediyorum. Adalet Yürüyüşü ile Büyükşehirlerin alınmasında etkin rolü olan, siyasi miras olarak dürüstlüğü bırakan  13 sene Genel Başkanlığımızı yapmış Kemal Kılıçdaroğlu’na emeklerinden ötürü teşekkür ediyoruz. Yeni seçilen Genel Başkanımız Özgür Özel’i de tebrik ediyorum. Cumhuriyet Halk Partisi kongrelerde demokrasi kültürünü yaşadığını tüm Türkiye’ye göstermesi açısından örnek teşkil ediyor. Kongrelerde genel başkanın değişebileceğini göstermiştir.” Dedi.”

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ