logo

Cemal Süreya’nın Papirüs’ü Yeniden Yayında…

Cemal Süreya’nın Papirüs’ü Yeniden Yayında…

1966 yılında ilk sayısı çıkan çağdaş edebiyatımız içinde özel ve önemli bir yere sahip PAPİRÜS dergisi, Cemal Süreya’nın izini takip ederek yeniden çıkarmaya başladı.

Çağdaş edebiyatımız içinde özel ve önemli bir yere sahip Cemal Süreya’nın PAPİRÜS dergisi yeniden çıkıyor.

CEMAL SÜREYA RUHU YAŞATILACAK…

1966 yılında ilk sayısı çıkan Cemal Süreya’nın PAPİRÜS dergisi, çağdaş edebiyatımız içinde özel ve önemli bir yere sahip. Derginin ilk sayılarının tıpkıbasımlarını da yapan Artshop Yayınları, 2018 yılında ara verdiği Papirüs dergisini, Cemal Süreya’nın izini takip ederek yeniden çıkarmaya başladı.

24. sayısını Mesut Şenol’un Genel Yayın Yönetmenliğinde görmeye başlayan Papirüs Dergisinin gün yüzüne çıkışı ve okurlarıyla buluşması konusunda Artshop Yayınları yöneticisi Vedat Akdamar, “Haydar Ergülen, Prof. Dr. Ali Budak, Prof. Dr. Nilüfer Narlı ve Prof. Dr. Mehmet Hakkı Suçin’den oluşan Yayın Kurulu ve şair-çevirmen Mesut Şenol’un editörlüğünde 24. sayıyı çıkarmış olmaktan çok mutluyuz. Papirüsü yayımlamak, Cemal Süreya’nın anısını ve misyonunu yaşar tutmakla eşdeğer” dedi. Papirüs Genel Yayın Yönetmeni Mesut Şenol, akademik, kuramsal yazılar yanında günümüz şiirini ve diğer yazın ürünlerini ustalardan ve yazın atölyelerine katılan gelecek vadeden kalemlerden alıp dergide yayımlamaktan gurur duyduklarını söyledi. Nitelikli bir derginin usta ve amatör kalemlerin birbirlerini etkilemeleriyle oluşan bir dengeyi tutturması gerektiği görüşünde olduğunu vurguladı

“ÇAĞDAŞ TÜRK EDEBİYATININ YOLCULUĞU”

Yeniden yayımlanan Papirüs 24’ün dosya konusu, “Çağdaş Türk Edebiyatının Yolculuğu” başlığını taşıyor. Yeditepe Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali Budak’ın  “Osmanlı Modernleşmesi ve Edebiyat” başlıklı başyazısı, Osmanlı dönemindeki Batılılaşma hareketleri ile edebi akımlar arasındaki ilişkiyi betimlerken, usta şair Haydar Ergülen, Cumhuriyet dönemi Türk edebiyatını ayrıntılı bir şekilde okurlara açıklıyor.

“BELGRAD’TA BİR ÖLÜM” ADLI TARİHSEL ÖYKÜ

Öyküler, söyleşiler, şiirler, kitap eleştirileri, çeviriler ile zenginleşen Papirüs 24’ün menüsünde, Slovak yazar Miroslav Demak’ın, “Belgrad’ta Bir Ölüm” adlı tarihsel öyküsü, Merzifonlu Kara Mustafa Paşa’ının, padişahın gönderdiği adamlarca boğulacağını bilerek son saatlerine hazırlanışını, Batılı bir yazarın gözünden olabildiğince nesnel bir şekilde yansıtan ilginç bir metin olarak okuyucuların dikkatini çekeceğe benziyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ