logo

Cengiz İnşaat’a İBB’den Red, Bakanlıktan Onay

Cengiz İnşaat’a İBB’den Red, Bakanlıktan Onay

Atasehir_cengiz_insat-bakanlik-ibbİstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin reddettiği Ataşehir’deki Cengiz İnşaat’a ait araziyle ilgili imar planı değişikliğini Çevre ve şehircilik Bakanlık onayladı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Cumhuriyet gazetesinde yer alna habere göre, 17 Aralık operasyonuyla birlikte adı gündemden hiç düşmeyen Cengiz İnşaat’ın sahibi Mehmet Cengiz’in Ataşehir’deki arazisiyle ilgili imar planı değişikliğine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan onay geldi.

Haberde, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) planı “çevre yapılanma şartlarının üzerinde emsal değeri verildiği için” 2012 yılında reddetmiş olmasına rağmen, Cengiz İnşaat iki yıllık süreçte Ataşehir’deki finans merkezinin yanında yer alan arazide iş merkezi binasını yükselttiği ifade ediliyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin “by-pass” edilmesine tepki gösteren İBB CHP Meclis Grubu olayı soru önergesiyle gündeme taşımıştı.

Ataşehir ilçesi, Küçükbakkalköy Mahallesi, 3378 ada, 1 parselde bulunan ve mülkiyeti Cengiz İnşaat-Mehmet Cengiz’e ait olan taşınmaz ile ilgili plan değişikliği Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan geçti. Plan değişikliği 04.09.2014 – 03.10.2014 tarihleri arasında askıya çıktı. Bakanlık’tan geçen plan değişikliğiyle “taşınmaza emsal değeri meri plan şartlarının üzerine çıkarılmış plan notları ile desteklenerek çevre yapılanma şartlarının çok üzerinde emsal değeri” verildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın onayladığı plan değişikliği daha önce İBB Meclisi’ne gelmiş, 12.10.2012’de 2162 sayılı meclis kararıyla oybirliği ile reddedilmişti.

KAYNAK: Cumhuriyet

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ