logo

Çerkeş Belediye Başkanı Hasan Sopacı ‘Birlikte Güçlü Olacağız’

Çerkeş Belediye Başkanı Hasan Sopacı ‘Birlikte Güçlü Olacağız’

Vahap Yartaş Kupa töreni için İstanbul’da bulunan Çerkeş Belediye Başkanı Hasan Sopacı derneklerde Çerkeşlilerle buluştu, Ataşehir’deki dernekte Tuzdan sanat kursunu açtı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Bir dizi ziyaret ve Çerkeş Dernekler Birliği (ÇERDEBİR) tarafından ÇANDEF eski Genel Başkanı Vahap Yartaş anısına düzenlenen futbol turnuvasının kupa törenine katılmak için İstanbul’da bulunan Çerkeş Belediye Başkanı Hasan Sopacı ile Çankırı, Çerkeş ve Çerkeşlileri konuştuğumuz bir söyleşi gerçekleştirdik.

Feshane Tanıtım Günleri için geldiğim İstanbul’da yoğunluktan dernekleri ziyaret etmediğini ifade eden Çerkeş Belediye Başkanı Hasan Sopacı bu ziyaretini fırsat bilerek İstanbul’un Anadolu yakasındaki Çerkeş derneklerinin büyük bir kısmını ziyaret ederek hemşerileri ile buluşup karşılıklı bilgi alış verişinde bulundu.

Şampiyona Kupa Verdi, Tuzdan Rölyef Kursu Açtı

İstanbul’da bulunduğu zaman içerisinde Çerkeş Dernekler Birliği (ÇERDEBİR) tarafından ÇANDEF eski Genel Başkanı Vahap Yartaş anısına düzenlenen futbol turnuvasının kupa törenine katılan ve şampiyon takımın kupasını veren Hasan Sopacı, dernek merkezinde başlayan tuz hamurundan rölyef ve heykel kursunun açılışını yaptı.

 Ak Parti Ataşehir İlçesi 3.Olağan Kongresi’ni İzledi

Bu sürede Ak Parti Ataşehir İlçe 3.Olağan Kongresi’ne misafir olan Hasan Sopacı, kongrede Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop ve Ak Parti İstanbul Milletvekili Erol Kaya ile bir süre sohbet etti.

İtvhaber.com için Recep Kenan tarafından gerçekleştirilen söyleşide Çerkeş Belediye Başkanı Hasan Sopacı samimi duygu ve düşünceleri;

El Ele Çerkeş’i Yaşanabilir Bir Kent Yapacağız

ÇERDEF’in kuruluş için bulunduğum Ankara’dan İstanbul’a geldik. Çerkeş’in köylerine ait 17 köy derneğinden 12’sini ziyaret ettik. Oradaki enerji, insanların bize bakışı, beklentileri oldukça güzeldi. Özellikle dernek başkan ve yöneticilerinin Çerkeşlileri bir araya getirmeleri için yaptıkları fedakarlıklarından çok etkilendim. Çerkeşlilerin beklentileri, bizden umutlu olmaları, beklentilerinin çok olması bizi duygulandırdı. Çerkeşlilerin beklentileri, umutlu olmaları; Çerkeş’te artık bir şeylerin değişmesi gerektiğinin altını çiziyor. Bize güveniyorlar. Biz de onlara güveniyoruz. Hep beraber, el ele Çerkeş’i daha güzel, yaşanabilir bir kent haline getirebileceğimizi düşünüyorum. Ankara’daki, Karabük’teki, İstanbul’daki, Çankırı’daki tüm Çerkeşli hemşerilerimizin bir arada olarak Çerkeş’i bir yerlere getirmeleri arzu ettiğimiz bir şey.

İstanbul’a gelişimizin ana sebebi futbol turnuvasında bir arada olmak. Onlara Çerkeş’in Çerkeş Belediyesi’nin, köyleri ile beraber Çerkeş halkının yanlarında olduğunu göstermek için geldim buraya.

Çerkeşlilerin Gururlanacağı Bir Çerkeş Yaratacağız

Çünkü biz onlarla beraber bir bütün olduğumuzda yapmayacağımız hiçbir şey yok. Çünkü; birlikten kuvvet doğar, ayrılıkta azap vardır. Çerkeş güçlendiğinde, biz güçlendiğimizde buradaki Çerkeşlilerin gururlanacağı bir Çerkeş yaratmış oluruz hem de onları güçlendirmiş oluruz.

Futbol turnuvası için geldik ama turnuvayla beraber bilgedeki tüm Çerkeş ve köylerine ait dernekleri dolaştık. Ziyaret ettiğimiz derneklerde hemşerilerimizle hasbi hal ediyoruz. Çerkeş’in durumu hakkında bilgi veriyoruz. Bizlerden isteklerini öğreniyoruz. Bir kaynaşma oluyor.

Birlikte Olacağız, Güçlü Olacağız

Bizim istediğimiz; İstanbul’da, Ankara’da, Karabük’te, Çankırı’da Türkiye’nin birçok yerinde bulunan Çerkeşli hemşerilerimizin tüm köyleri ile berber federasyon etrafında birleşmeleri, birlikte olmaları, Çerkeş için bir arada olmaları kültür ve sportif etkinliklerini artırmaları, Çerkeş için faydalı çalışmalar yapmalarıdır. Birlikte olacağız… Birlikte olduğumuzda; güçlü olacağız. Güçlü olduğumuzda; bu hem Çerkeş’e, hem de Çankırı’ya faydalı olacak… Hem de gurbette olan tüm hemşerilerimizi daha güçlü hale getirecek.

Birlikten Kuvvet Doğar, Ayrılıkta Azap Vardır

Birlikten kuvvet doğar, ayrılıkta azap vardır. Birlikte olduğumuzda çok güçlü olacağız, güçlü olduğumuzda; hem Çankırı’yı, hem de gurbette olan vatandaşlarımızı güçlü hale getirecek. Burada yaşayan insanlarımızın Çerkeş’ten hiçbir beklentisi yok. 20, 30, 50, 200 kişilik dernek toplantılarında konuştuğum vatandaşlarımızda onu gördüm. Memleket özlemi, hasreti içindeki hemşerilerimizin memleketinden gururla bahsettiği bir ortamda karşılaştık. Bizden beklentileri; “Gurur duyacağımız bir Çerkeş yaratılsın, gittiğimizde rahat edebileceğimiz, huzur bulabileceğimiz bir Çerkeş bulalım istiyoruz” diyorlar. Biz de buradan aldığımız güçle Çerkeş’e daha çok hizmet vermek için canla, başla önce Allah için, sonra halkımız için yapacağız bunu.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ