logo

Çerkeş Kültür Hayvancılık ve Bal Festivali’ne Yoğun İlgi

Çerkeş Kültür Hayvancılık ve Bal Festivali’ne Yoğun İlgi

Geleneksel hale gelen, Çankırı’nın Çerkeş ilçesi kültür ve ekonomik değerlerini tanıtmayı amaçlayan, 14. Çerkeş Kültür Hayvancılık ve Bal Festivali yoğun katılımla gerçekleşti.

ÇERKEŞ 14.KÜLTÜR HAYVANCILIK VE BAL FESTİVALİ YOĞUN KATILIMLA GERÇEKLEŞTİ

Çerkeş 14. Kültür Hayvancılık ve Bal Festivali 20.000’e yakın vatandaşımızın katılımı ile gerçekleşti. Çerkeş Kent Meydanı ve meydanın etrafı tamamıyla doldu taştı. Yaklaşık 20.000 vatandaşımız festival coşkusunu doyasıya yaşadı.

Hasan Sopacı başkanlığındaki Çerkeş Belediyesi ev sahipliğinde Kent Meydanı’nda gerçekleştirilen Çerkeş 14. Kültür Hayvancılık ve Bal Festivali’ne Ak Parti TBMM Grup Başkan Vekili ve Çankırı Milletvekili M.Emin Akbaşoğlu, Çankırı İl Genel Meclisi Başkanı Ruhi Şeker, Kurşunlu Belediye Başkanı Şakir Kaymak, Eldivan Belediye Başkanı Nusrettin Gökçer, Saçak Belediye Başkanı Ramazan Yarım, İstanbul Çankırı Dernekleri Federasyonu(ÇANDEF) Genel Başkanı Zeynettin Aydın, ÇANDEF Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Çerkeş Dernekler Birliği Başkanı Erol Tepebaşı, Ak Parti Çerkeş İlçe Başkan Recep Güney ve ilçe teşkilatı, CHP Çerkeş İlçe Başkanı Erdoğan Çubukcuoğlu’nun da aralarında olduğu siyasi parti temsilcileri, birlik, dernek ve STK başkan ve yöneticileri, mahalle muhtarları ile Çerkeşliler ile misafirler katıldı.

Saat 15:00 de Hükümet Konağı Önündeki Atatürk Anıtına, Çerkeş Belediye Başkanı Hasan Sopacı tarafından Festival Çelenginin koyulması ve Mehteran eşliğinde Festival yürüyüşü ile devam eden Festival programımız Çerkeş Kent meydanında gece saat 24:00 e kadar devam etti.

Çerkeş Kent Meydanına kurulan dev sahne de Çerkeş yöresel halk oyunları gösterisi, Örenköylü ekip tarafından hazırlanan Çerkeş kına kutlamasının canlandırılması, Simental ırkı düve ve buzağı yarışmasında ve dünyaca ünlü Çerkeş Çiçek Balı yarışmasında dereceye girenlere ödüllerinin verilmesi, Festival öncesi Çerkeş Belediyesitarafından sünnet ettirilen yavrularımıza hediyelerinin verilmesi, Çerkeş Belediyesi tarafından vatandaşlarımıza halk yemeği ikramı ile gündüz etkinlikleri son buldu.

Akşam saat 19:30 da yerel sanatçı Yusuf Karataş Konseri ile başlayan Festival Konser Programı, Sincanlı Mustafa Taş ve Merve Özbey konserler ile son buldu.  Konser sonunda 10 dakikalık havai fişek gösterisi yapıldı.

Çerkeş Kent Meydanı ve meydanın etrafı tamamıyla doldu taştı. Yaklaşık 20.000 vatandaşımız Çerkeş’te festival coşkusunu doyasıya yaşadı.

Festivale katılımdan memnuniyetini dile getiren Çerkeş Belediye Başkanı Hasan Sopacı, yaptığı açıklamada, “Festivalimize katılımı ile bizleri onurlandıran herkese teşekkür ederiz. Çerkeş’imiz her şeyin en iyisine layıktır” ifadelerine yer verdi

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ