logo

ÇERKEŞ’TE KAZA SONRASI ÖFKELİ HALK YOLU KAPADI

ÇERKEŞ’TE KAZA SONRASI ÖFKELİ HALK YOLU KAPADI

aliozu_kaza_cerkes_yol - kapamaÇankırı’nın Çerkeş ilçesi Gerede – Samsun D-100 karayolunun Aliözü Köyü kavşağında, otomobille traktörün karıştığı kaza sonrası alt geçit isteyen halk yolu trafiğe kapattı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Çankırı Çerkeş ilçesi D-100 karayolunun Aliözü Köyü kavşağında, otomobille traktör çarpıştığı kazada traktör sürücüsü M. A. ve 34 plakalı otomobil sürücüsü Ş. B. ağır yaralandı. Yaralılar Çankırı devlet hastanesine sevk edildi. Kazanın ardından yaklaşık 300 kişi yolu 3 saat ulaşıma kapattı. Kaza sonrası bölge halkı tarafından protesto için yolun kapatılması sonucu Gerede – Samsun karayolunda 30 km’yi bulan araç kuyruğu oluştu.

Önceki gün saat 11.30 sıralarında Çerkeş D-100 karayolunun Aliözü köyü kavşağında meydana gelen trafik kazasında. Çankırı yönünde seyreden Ş.B. yönetimindeki taksi, Çerkeş Ağılözü Köyü’ndeki arazisine giden Mehmet ATMACA kullandığı traktöre çarptı. Kaza sonrası karayolu bir süre trafiğe kapandı. Kazada hurda yığınına dönen otomobil ve ikiye ayrılan traktör yol kenarına çekilerek yol trafiğe açıldı.

ALİÖZÜ KÖYLÜLERİ YOL KAPATTI

Daha önce meydana gelen trafik kazlarında hayatlarını kaybedenlerin yakınları ile Aliözü Köylüleri ile onlara destek veren Çerkeşlilerden ve bölge halkından oluşan 300’e kişiden oluşan öfkeli gurup, alt geçit yapılması isteği ile D100 Gerede – Samsun karayolunu trafiğe kapadı. Yolun trafiğe kapanması ile duran trafik, kilometrelerce araç kuyruğu oluşturmasına neden oldu.

Yol kapandığı için bekleyen sürücüler, yolu açmaları yönünde tepki göstermesi üzerine, kazaların sona ermesi ve can kayıplarının durması için alt geçit yapılması taleplerini yetkililere duyurmak amacı ile yolu kapatan öfkeli kalabalık arasında tartışma çıktı.

ÇERKEŞ BELEDİYE BAŞKANI HALKI YATIŞTIRDI

Kaza sonrası olay yerine gelen Çerkeş Belediye Başkanı Hasan Sopacı müdahale ederek tarafları yatıştırdı. sakinleştirdi.

KAYMAKAM “KARAYOLLARI İLE GÖRÜŞECEK”

Kazalar hayatını kaybedenlerinde aralarında bulunduğu bölge halkından oluşan öfkeli kalabalığın yolun kapatması üzerine olay yerine gelen Çerkeş Kaymakamı Cengiz Ünsal’da öfkeli halkı yolu açmaları yönünde ikna etmeye çalıştı. Halktan yolun trafiğe açmalarını isteyen Çerkeş Kaymakamı Cengiz Ünsal, Belediye Başkanı, muhtar ve Ankara ve İstanbul dernek başkanları ile birlikte, karayolları ile sorunu çözmek için görüşeceklerini söyledi. Kaymakam Cengiz Ünsal’dan karayolları ile çözüm için görüşme sözünü alan bölge halkından oluşan ökeli gurup dağılınca, yaklaşık 3 saat ulaşıma kapalı olan Gerede – Samsun D100 karayolu ulaşıma açıldı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ