Uyumlu Yatay Film Şeridi Banner 985x100

logo

Cevdet Yılmaz: “Türkiye, Yatırımlar İçin Güçlü Bir Merkez Haline Geliyor”

Cevdet Yılmaz: “Türkiye, Yatırımlar İçin Güçlü Bir Merkez Haline Geliyor”

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, İstanbul Ataşehir Finans Merkezi’nde düzenlenen “Tek Durak Ofis” projesinin açılış töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye’nin yatırım ortamını güçlendirmeye yönelik önemli mesajlar verdi. Yılmaz, Türkiye’de doğrudan uluslararası sermaye yatırımının 290 milyar dolara ulaştığını belirterek, yaklaşık 90 bin uluslararası şirketin Türkiye’de faaliyet gösterdiğini söyledi.

Yatırımcıların işlemlerini tek merkezden hızlı ve etkin şekilde yürütmesini hedefleyen “Tek Durak Ofis” projesinin, şirket kuruluşundan vergi işlemlerine, çalışma ve ikamet izinlerinden iş yeri ruhsatlandırmasına kadar birçok hizmeti tek noktada sunacağı ifade edildi.

“Yatırımcıların Önündeki Engelleri Azaltacağız”

Açılışta konuşan Yılmaz, yatırım süreçlerinin birçok farklı prosedürü içerdiğini belirterek, bürokrasiyi azaltmayı ve yatırımcıların işlerini kolaylaştırmayı amaçladıklarını söyledi.

İstanbul Finans Merkezi’nin Türkiye ekonomisi açısından stratejik bir öneme sahip olduğunu vurgulayan Yılmaz, “Burayı ekonomi ve finans politikalarının öncü merkezi olarak görüyoruz. Amacımız yatırımcının gereksiz yüklerden kurtulmasını sağlamak, bürokrasiyi sadeleştirmek ve yatırım ortamını daha güçlü hale getirmek” dedi.

Yatırımın istihdam, üretim, ihracat ve sosyal refah anlamına geldiğini belirten Yılmaz, reel sektör ile finans sektörünün uyum içinde çalışmasının önemine dikkat çekti.

“Türkiye’yi Sadece Köprü Değil, Merkez Ülke Olarak Görüyoruz”

Türkiye’nin yatırım politikalarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Yılmaz, ülkenin artık yalnızca bir geçiş noktası değil, doğrudan bir yatırım merkezi olarak konumlandırıldığını söyledi.

Yılmaz, “Türkiye’ye gelsinler, ofislerini burada kursunlar ve çevre ülkeleri buradan yönetsinler istiyoruz. Vergi avantajlarından lojistiğe, yenilenebilir enerji yatırımlarından teşvik sistemlerine kadar birçok alanda yeni adımlar atıyoruz” ifadelerini kullandı.

Tek Durak Ofis modelinin ilk olarak İstanbul Finans Merkezi’nde uygulanacağını belirten Yılmaz, sistemin ilerleyen süreçte tüm Türkiye’ye yaygınlaştırılmasının hedeflendiğini açıkladı.

“290 Milyar Dolarlık Uluslararası Sermaye Yatırımı Var”

Türkiye’nin küresel yatırım açısından güçlü bir konumda olduğunu vurgulayan Yılmaz, “Bugün Türkiye’de 290 milyar dolara ulaşmış doğrudan uluslararası sermaye yatırımı var. Yaklaşık 90 bin uluslararası şirket Türkiye’de faaliyet gösteriyor. Türkiye ekonomisiyle, ticaretiyle ve yatırımlarıyla dünyaya açık bir ülke” dedi.

Türkiye’nin siyasi istikrarına ve ekonomik dayanıklılığına dikkat çeken Yılmaz, küresel belirsizliklerin arttığı bir dönemde Türkiye’nin güven veren bir merkez olarak öne çıktığını ifade etti.

“Ekonomi Programından Geri Adım Yok”

Orta Vadeli Program’ın kararlılıkla sürdürüldüğünü belirten Yılmaz, ekonomi yönetiminin temel önceliğinin makro finansal istikrar ve enflasyonla mücadele olduğunu söyledi.

Kısa vadeli dalgalanmaların geçici olduğunu ifade eden Yılmaz, “Programımız ana çerçevesi içinde yoluna devam ediyor. Türkiye ekonomisi yaşanan birçok olay karşısında dayanıklılığını göstermiştir” diye konuştu.

Enflasyonun düşürülmesinin hem sosyal adalet hem de sürdürülebilir büyüme açısından büyük önem taşıdığını vurgulayan Yılmaz, yatırım ortamını iyileştirmeye yönelik çalışmaların süreceğini kaydetti.

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ