logo

Çevreci Kısa Filmler Ödülleri Sahiplerini Buldu

Çevreci Kısa Filmler Ödülleri Sahiplerini Buldu

Atasehir_cevre_kisa_film_odulAtaşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “3. Ataşehir Ulusal Çevre Konulu Kısa Film Yarışması”nda dereceye giren filmlerin  sahipleri ödüllerini aldı.

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen yarışmada, çevreci yönetmenlere Ataşehir Belediyesi tarafından toplam 35 bin TL ödül dağıtıldı.

Çevre koruma bilinci ile sanatı birleştiren, hem Türkiye Sineması’na yeni yeteneklerin kazandırılmasına hem de çevre bilincinin oluşmasına katkı sağlayan yarışma profesyonel ve amatör olmak üzere iki kategoride yapıldı.

Profesyonel Kategori Birincisi: Mehmet Ali Poyraz “Son Çıkış”

“Geri Dönüşmez Filmler” temalı Ataşehir Ulusal Kısa Film Yarışması’nda Profesyonel Kategoride; Birincilik Ödülü Mehmet Ali Poyraz’ın “Son Çıkış” isimli kısa filminin, İkincilik Ödülü Hikmet Kerem Özcan’ın “Helak” isimli kısa filminin, Üçüncülük Ödülü Ömer Güneş’in “Su Bedevileri” isimli kısa filminin oldu. Profesyonel Kategoride Jüri Özel Ödülü ise; Hasan Kılıç’ın “Salt Rant” isimli kısa filmi ile Seçkin Yalın & Yiğit Pehlivan’ın “Akdenizli” isimli kısa filmi arasında paylaştırıldı.

IMG_0115

Amatör Kategori Birinciliği: Osman Çubukçu & Önder Menken “Kök”

Amatör Kategoride ise Birincilik Ödülü Osman Çubukçu & Önder Menken’in “Kök” isimli kısa filmine, İkincilik Ödülü Can Akbulut & Harun Çavuş’un “Çekçek” isimli kısa filmine, Üçüncülük Ödülü Serdar Çotuk’un “Arka Bahçe” isimli kısa filmine ve Jüri Özel Ödülü de Gökhan Cılam’ın “Farklı Dünyalar” isimli kısa filminin oldu.

Ataşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve Türkiye’nin her bölgesinden 120 çevre konulu kısa filmin katıldığı yarışmanın Ataşehir Belediyesi Nikah Salonu’nda düzenlenen ödül töreninde sunuculuğu Alican Yücesoy üstlendi.

Törende konuşan Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı İlhami Yılmaz, çevre kirliğinde toplumsal duyarsızlığa işaret ettiği konuşmasında, çevre konusunda farkındalığı artıran yarışmada emeği geçenlere ve katılımcılara teşekkür etti.

Ataşehir Belediyesi Çevre Konulu Ulusal Kısa Film Yarışması Yürütme Kurulu Üyesi ve yarışma organizasyonunu yürüten ESR Film yapım adına Yasin Ali Türkeri, düzenlenen yarışma ve Kısa Film Atölyesi hakkında bilgi verdi.

Gecede kazananları ödülleri Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı İlhami Yılmaz, Ataşehir Belediye Meclis Başkan Vekili Sadi Özata, Ataşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Ayten Kartal ve Ataşehir Belediyesi Meclis Üyeleri tarafından verildi.

IMG_0195

Jüri Heyetinde “Gazeteci, Yönetmen, Yapımcı ve Senarist”

Yarışmamın jürisinde; Yönetmen, Yapımcı ve Senarist Handan İpekçi, Oyuncu Janset Paçal, Gazeteci ve Sinema Yazarı Banu Bozdemir, Akademisyen, Gazeteci ve Yazar Uğur Kutay ile Ataşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Ayten Kartal yer aldı.

IMG_0140

Kıvrak ve capcanlı müzikleriyle Kolektif İstanbul grubu da ödül törenine renk kattı.

1 – 4 Haziran 2015 tarihleri arasında, yarışmada ön elemeyi geçen filmlerin yanı sıra çevre konulu özel bir film seçkisi sinemaseverlerle buluşmuştu. Filmleri gösterilen yönetmenlerden Finlandiya’dan ‘Karga’ filminin yönetmeni Esa Nissi ve Rusya’dan ‘İkinci Rüzgar’ filminin yönetmeni Sergey Tsyss’e teşekkür plaketleri sunuldu.

Bu yıl da yarışmada yarışma kapsamında 8 hafta süren ücretsiz bir kısa film atölyesi düzenlendi. Eğitmenliğini Uğur Kutay, Hilmi Etikan, Kurtuluş Özgen, Serdar Güven, Yasin Ali Türkeri ve Ender Yeşildağ’ın üstlendiği atölyeye 120 kişi başvurdu ve bunlardan 30 kişi atölyeyi başarıyla tamamladı. Katılımcılar bir belgesel ve bir kurmaca kısa filmin yapımını gerçekleştirdiler ve bu güzel kısa filmler 3 Haziran’da izleyiciyle buluştu.

IMG_0180

Ulusal Çevre Kısa Film Yarışması’nı kazananlar ve ödülleri:

Profesyonel Kategori

Birincilik Ödülü:          Son Çıkış  / Mehmet Ali Poyraz                = 10.000 TL

İkincilik Ödülü:            Helak / Hikmet Kerem Özcan                 = 7.000 TL

Üçüncülük Ödülü:        Su Bedevileri / Ömer Güneş                    = 5.000 TL

Jüri Özel Ödülü:           Salt Rant / Hasan Kılıç                            = 1.000 TL

Jüri Özel Ödülü:      Akdenizli / Seçkin Yalın & Yiğit Pehlivan     = 1.000 TL

Amatör Kategori

Birincilik Ödülü:         Kök / Osman Çubukçu & Önder Menken   = 5.000 TL

İkincilik Ödülü:           Çekçek / Can Akbulut & Harun Çavuş      = 3.000 TL

Üçüncülük Ödülü:       Arka Bahçe / Serdar Çotuk                        = 2.000 TL

Jüri Özel Ödülü:          Farklı Dünyalar – Gökhan Cılam               = 1.000 TL

 

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ